Coś jest nie tak...

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Duszek » wtorek 06 stycznia 2009, 15:28

Może rzeczywiście był trzeźwy, a sytuacja się mu poprostu... przyśniła :D
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Postprzez jarmal » wtorek 06 stycznia 2009, 15:31

scorpio44 napisał(a):Chodziło mi głównie o sprzeczność między zacytowanymi przeze mnie zdaniami.

A gdzie tu sprzecznosc. Stan nietrzeźwości występuje powyżej 0,5 promila. On był tylko po spożyciu :P

Wielu osobom wydaje się że wypicie bezpiecznej ilości alkoholu (1 kufel piwa, 1 kieliszek wina czy wódki) gwarantuje, że ilość promili we krwi jest niewielka. Z kalkulatorów alkoholowych wynika, że tak nie jest i każda z tych bezpiecznych ilości gwarantuje nam przekroczenie 0,2 promila a w niektórych przypadkach nawet 0,5 promila.
jarmal

Postprzez scorpio44 » wtorek 06 stycznia 2009, 19:11

jarmal napisał(a):A gdzie tu sprzecznosc. Stan nietrzeźwości występuje powyżej 0,5 promila. On był tylko po spożyciu :P

Aaaa, no faktycznie... Jakoś w moim odczuciu "trzeźwy" to po prostu taki, który w ogóle nie pił alkoholu - czyli taki, który ma prawo siedzieć za kierownicą! Tylko taki.
scorpio44

Postprzez Lewy » wtorek 06 stycznia 2009, 20:19

scorpio44 napisał(a):.....Jakoś w moim odczuciu "trzeźwy" to po prostu taki, który w ogóle nie pił alkoholu - czyli taki, który ma prawo siedzieć za kierownicą! Tylko taki.

Popieram, sam wiele razy wysmiewalem ludzi gdy mowili mi ze to tylko jeden kieliszek. Albo ktos pije albo nie, proste
Lewy

Postprzez mikebarca » środa 07 stycznia 2009, 15:30

A ja znalazłem na forum link do tabeli gdzie wypisane są kraję gdzie nie można mieć nawet 0.001 promila... a już się czepiacie (niektórzy oczywiście), że polskie prawo jest nie wyrozumiałe...

LINK DO TABELI:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ff909.html
mikebarca

Postprzez dwyane » czwartek 08 stycznia 2009, 16:41

Nie zgodzę się z tym że bezwarunkowo konfiskować auto, to jest idiotyczny pomysł. Starcić można prawko na jakiś czas ale pod jakim pozorem zabrać komuś jego auto kupione za włąsne ciężko zarobione pieniądze? To jest jego auto i dla mnie konfiskata to to samo co kradzież. Prawko powinni zabierać albo wstrzymywać w zależności od tego o ile dana osoba przekroczyła dopuszczalny limit( powinien być taki jak w USA lub Europie Zachodniej). Z tymi mandatami to też bez sensu, czasami na drodze są tak durne ograniczenia że aż się śmiać chce, prosta, szeroka droga i ograniczenia poza zabudowanym do 70. A wogóle to ostatnio w tv to słyszałem że te darmozjady z sejmu maja nie płacić za mandaty zrobione przez fotoradary czy coś.
Najpierw: Opel Omega B MV6 3.0 V6 99r. Potem: BMW E38 740i 4.4 V8 01r. Teraz: Opel Omega B FL 3.2 V6 Executive 03r oraz: BMW E39 530d Touring M-pakiet 3.0 R6 03r. W planach: BMW E61 535d M-pakiet 3.0 R6 oraz: BMW E65 745d 4.5 V8
dwyane

Postprzez scorpio44 » czwartek 08 stycznia 2009, 16:52

Dwyane ==> samochód w tym momencie to jest przede wszystkim narzędziem przestępstwa. ;)
scorpio44

Postprzez d » piątek 09 stycznia 2009, 20:32

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... l?skad=rss

Tak jak mówiłem - jak w tym kraju kogoś mordować to tylko samochodem.
d

Postprzez Omega Centauri » środa 11 marca 2009, 00:04

wiesniak napisał(a):
Właśnie jeśli chodzi o inne demoludy, to nie wypadamy tak źle. Chyba tylko Czechy nas do tej pory mocno biły na głowę, bo mają w tym momencie mniej więcej tyle samo autostrad co my, przy czym są 4-krotnie mniejsi. Ale oni większość z tego co mają pobudowali za komuny i z tego co słyszałem to część autostrad u nich nie jest w najlepszym stanie.

A wracając do Polski to czasami mam wrażenie, że ludzie mają klapki na oczach, albo czas zatrzymał im się gdzieś 5-10 lat temu. Bo wtedy owszem, mieliśmy kiepskie drogi. Ale od wejścia do Unii wiele się w tym zakresie zmieniło, w tym momencie większość głównych dróg jest w stanie co najmniej przyzwoitym, a jeśli nie, to czeka w kolejce na remont.

Popieram w 100%
Omega Centauri

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka