czy mozna palic w samochodzie??

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » wtorek 05 października 2004, 17:12

Co drugi autobusiarz ma w ręku podczas jazdy albo szlugasa, albo kanapkę.

Jezeli można taka wielka maszynę prowadzić jedząc i paląc, to tym bardziej świadczy o tym, że palenie i jedzenie nie przeszkadza w prowadzeniu samochodu a tym bardziej osobowego i nie stwarza aż takiego wielkiego zagrożenia na drogach :D :D :D . To tylko sprawa kultury.

P.s.
Juz nic więcej nie dopiszę :wink:
ella
Moderator

Postprzez rybka » czwartek 07 października 2004, 13:06

Ja jestem przeciwna, ale nie moge nikomu niczego narzucac. Uwazam, ze jesli ktos nie robi bufetu, baru, stolowki itp. z samochodu i pamieta, ze na drodze sa inni ludzie, to niech robi jak mu sie podoba. To, ze mi sie to nie podoba nie znaczy, ze odrazu ma byc to zakazane. Miros ma racje
nie zabraniaj czegos bo ty z tego nie kozystasz

Kwestia przyzwyczajenia i tolerancji.
rybka

Postprzez scorpio44 » czwartek 07 października 2004, 13:28

Rybka, topic ma już czwartą zakładkę, a Ty w ostatnim jego poście jakby zaprzeczasz swojemu pierwszemu, którym wywołałaś dyskusję... No chyba że o tej tolerancji mówisz w tej chwili tylko o jedzeniu. A o paleniu nie.
scorpio44

Postprzez ella » czwartek 07 października 2004, 13:40

rybka napisał(a):Ale ja sie z tym nie zgadzam. Przeciez jezeli kolezanka pali podczas jazdy to nie moze swobodnie operowac kierownica i jak by sie cos na drodze stalo to nie jest w staie wykonac szybkiego manewru. Powinni zmienic cos z ta ustawa :!:

To, ze mi sie to nie podoba nie znaczy, ze odrazu ma byc to zakazane.

Po prostu im dłuższa dyskusja to Rybka zostaje bardziej przekonana, że to kwestia przyzwyczajenia i tolerancji :D :wink:
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » czwartek 07 października 2004, 13:56

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Jak wlepiłaś te dwa cytaty obok siebie, to mi się Kordula przypomniała.
scorpio44

Postprzez ella » piątek 05 listopada 2004, 22:04

My tu spieramy się o jedzenie chipsów i kanapek. To jest chyba lepsze :D :D :D
Szkody oszacowane na ponad 10 tys. euro wyrządziła pewna Niemka, która w czasie prowadzenia auta próbowała zjeść śniadanie. Kobieta napełniła niewielką miseczkę płatkami musli, nalała mleka, wyjęła łyżeczkę i... ruszyła w drogę.

Nietypowa jazda szybko zakończyła się na słupie oświetleniowym i aucie, zaparkowanym obok. Kobieta straciła panowanie nad swoim samochodem, próbując nie dopuścić do przewrócenia miski.

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=559450

Pomysłowość nie zna granic :D :D :D
ella
Moderator

Postprzez bialy » piątek 05 listopada 2004, 23:51

ella napisał(a): Pomysłowość nie zna granic :D :D :D

raczej głupota
bialy

Postprzez Mmeva » sobota 06 listopada 2004, 02:20

Głupota, czyli 'pomysłowość'; aż strach pomysleć, że więcej takich ... może jeździć... Choc kiedyś (dośc dawno) ogladałam na 2 program o wypadkach w USA i tam nawet byli tacy, co rozwiazywali podczas jazdy krzyzówki :shock:
Mmeva

Postprzez gabilondo » sobota 06 listopada 2004, 10:42

Poza tym jak mozna sobie tak auto niszczyc ?? Wszystko przesiaka tym obrzydliwym zapachem i wstyd kogokolwiek przewiezc...
Obrazek
17 listopada 2004 - teoria na TAK, praktyka na NIE (2x złe zatrzymanie na łuku tyłem)
2 grudnia 2004 - praktyka NA TAK !!!

Obrazek
gabilondo

Postprzez bialy » sobota 06 listopada 2004, 15:54

Mmeva napisał(a):Głupota, czyli 'pomysłowość'; aż strach pomysleć, że więcej takich ... może jeździć... Choc kiedyś (dośc dawno) ogladałam na 2 program o wypadkach w USA i tam nawet byli tacy, co rozwiazywali podczas jazdy krzyzówki :shock:

w USA to nic ciekawego, lepszy byl koles ktory jadac autohomem właczył reczny gaz (tak fajny patent zeby na autostradzie caly czas gazu nie wciskac) i (uwaga) poszedł zrobić sobie kawe :shock: . Oczywiscie doszlo do wyapdku, gosc pozwal firme ktora zrobila smoachod do sadu za to, ze nie napisali w instrukcji, ze to nie byl automatyczny kierowca. Co najlepsze wygrał :shock:
bialy

Postprzez miros » sobota 06 listopada 2004, 16:02

wygral nowy samochod i chyba z milion dolarow z tego co pamietam. ja slyszalem ze w instrukcji nie bylo napisane ze rece podczas jazdy trzeba trzymac na kierownicy. no ale widac historia wedrujac z ust od ust zmienia troche tresc :)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez bialy » sobota 06 listopada 2004, 16:04

a mozliwe kazdy lubi cos przekrecic i dodać, dlatego prawie zawsze takie fajne bajki wychodza.
bialy

Postprzez bodek541 » niedziela 07 listopada 2004, 20:23

Uważam że nie powinno sie palić w samochodzie a to z tego względu że jakby ktoś chciał wziąć pasażera(np ładną dziewczyne :D ) to aż brzydko pachnie. A jak człowiek chce cos zjesc może zjechać gdzieś na parking stacje benzynową albo do lasu
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Aarienka » poniedziałek 08 listopada 2004, 20:27

nie ma co skubana babka jest oryginalna z tymi platkami :D
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 08 listopada 2004, 22:26

scorpio44 napisał(a):Ja widziałem gościa, który jadąc samochodem jednocześnie palił papierosa i mył zęby. Wcale nie żartuję.

Coś mi się wydaje, że przeoczyliście tego posta albo uznaliście, że żartuję. Więc może opowiem ze szczegółami, co widziały moje własne osobiste oczy. Było to przed skrzyżowaniem i gościu co prawda nie stał na światłach, ale zwolnił mocno przed nimi, bo samochody dopiero ruszały, więc widziałem dokładnie: jedzie sobie gościu, w lewej ręce szlugas i łokieć za oknem, w prawej ręce natomiast szczoteczka do zębów i owa ręka w trakcie wykonywania szczoteczką ruchów kolistych w okolicach zębów - znaczy się w trakcie ich mycia, a na desce stoi kubeczek z wodą. Kierownica trzymana jednym palcem lewej ręki (tej wystawionej za okno). To wszystko.
scorpio44

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka