Wybór samochodu do zatrzymania przy rutynowej kontroli.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Wybór samochodu do zatrzymania przy rutynowej kontroli.

Postprzez ButterflyEffect » niedziela 12 października 2008, 11:36

Sorry za offtop, ale normalnie padłam :lol: :lol: :lol:

Czy jest jakaś zasada że nie łapią lepszych samochodów do rutynowej kontroli??

wątek odzielony przez moderatora
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Postprzez Michal__wawa » niedziela 12 października 2008, 20:50

Witam.
Oj wolałem zapytać, myślałem że do rutynowej kontroli zatrzymują tylko "stare graty" ;P

Pozdrawiam

edytowany przez moderatora
Michal__wawa

Postprzez luklic » niedziela 12 października 2008, 21:11

Michal__wawa napisał(a):Czy jest jakaś zasada że nie łapią lepszych samochodów do rutynowej kontroli??
Pozdrawiam

No jasne, ale musisz mieć ---------> Bugatti Veyron ;]
Obrazek
luklic

Postprzez dariex » niedziela 12 października 2008, 21:25

Bugatti nie jest najszybszym samochodem wbrew pozorom ;)
Taki mały OT ;)
dariex

Postprzez tom9 » poniedziałek 13 października 2008, 10:45

ButterflyEffect napisał(a):Sorry za offtop, ale normalnie padłam :lol: :lol: :lol:

Czy jest jakaś zasada że nie łapią lepszych samochodów do rutynowej kontroli??

co w tym smiesznego...
predzej zatrzymia starego malucha do kontroli niz np nowa skode.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez luklic » poniedziałek 13 października 2008, 11:56

Wbrew pozorom, policjant to też nikt inny jak tylko człowiek. Sam nie wiesz jakie miałbyś reakcje na jego miejscu, zatrzymałbyś stary czy nowy samochód .. Wszystko zależy od dnia, sytuacji .. i od wielu innych czynników.
Bywają różni ludzie na różnych stanowiskach i każdy ma prawo myśleć inaczej, więc trudno jest to wszystko przewidzieć.
Spójrz najlepiej, w szkołach średnich czy na studiach... nauczyciel/wykładowca ma jakieś prywatne problemy i przynosi je do klasy/sali wykładowej i cały swój gniew wyładowuje na uczniach/studentach.

Po prostu wszystko jest brane pod uwagę, prawo drogowe, humor policjanta .. i można wymieniać i wymieniać :D
luklic

Postprzez scorpio44 » środa 15 października 2008, 13:32

tom9 napisał(a):predzej zatrzymia starego malucha do kontroli niz np nowa skode.

A to niby dlaczego? :shock:
scorpio44

Postprzez tom9 » piątek 17 października 2008, 22:48

scorpio44 napisał(a):A to niby dlaczego? :shock:

dlatego ze wieksza prawdopodobienstwo jest ze samochod za tysiak, rozlatujacy sie moze nie miec:
a) przegladu
b) ubezpieczenia
c) moze w ogole nie byc przerejestrowany.
nawet podpunkt c wystepuje bardzo czesto. znam mnostwo samochod ktore posiadaja juz trzeciego wlasciciela a nie bylo przerjestrowane ani razu. No dobra, ktos powie ze te wszystkie podpunkty moga wystepowac rowniez przy samochodach lepszego gatunku, niby tak ale jesli samochod kosztuje 30 000 to wlascicela stac rowniez na OC za 500 zl, przrejestrowanie 200 zł i przeglad 200 zł. Wychodzi +/- 900 zł czyli suma naszego trupa za tysiak.
Uwazam ze z tych powodow stare, tanie samochody sa czesciej zatrzymywane do kontroli. Z doswiadczenia:
gdy nie mialem prawa jazdy wozilem sie roznymi trupami poczawszy od takich co zamiast plynu hamulcowego mialy plyn do spryskiwaczy a skonczywszy na samochodach gdzie skrzynia biegow byla loteria.
do kontroli zatrzymany zostalem cztery raz w tym trzy razy bez powodu, raz za pasy. obecnie jezdze roznymi samochodami najczesciej jednak seicento. prawo jazdy posiadam rok, do rutynowej kontroli nie zostalem zatrzymany ani razu, zbieg okolicznosci ? mozliwe. Jednak nadal zostaje przy tezie ze stare, tanie i rozlatujace sie samochody beda i sa czesciej zatrzymywane od tych drozszych i lepiej utrzymanych.

tom9

Postprzez scorpio44 » sobota 18 października 2008, 00:12

Może lekko oftopuję, ale:
tom9 napisał(a):c) moze w ogole nie byc przerejestrowany.
nawet podpunkt c wystepuje bardzo czesto. znam mnostwo samochod ktore posiadaja juz trzeciego wlasciciela a nie bylo przerjestrowane ani razu.

Policję powinno chyba interesować tylko to, czy mam przy sobie dowód rejestracyjny z ważnym przeglądem, a nie to, na kogo auto jest zarejestrowane i z jakiego powodu. Ale może się mylę.
scorpio44

Postprzez tom9 » sobota 18 października 2008, 01:10

chodzilo mi tutaj o przerejestrowanie samochodu, z tego co wiem mamy na to 30 dni.
najpierw auto mial Adam, sprzedal go Szymonowie, a on Jackowi a ten znowu Magdzie. Auto jest nadal zarejestrowane na Adama mimo tego ze nie jest on wlascicielem od 2 lat, przy kontroli Magda nie ma klopotow ?

tom9

Postprzez scorpio44 » sobota 18 października 2008, 18:10

No wydaje mi się, że nie ma!
scorpio44

Postprzez tom9 » sobota 18 października 2008, 21:32

w takim razie moze ja mam jakies braki.
to po co w ogole przerejestrowujemy samochod ? przeciez mozna byc szostym wlascicielem a jezdzic na dowodzie od tego pierwszego ?

tom9

Postprzez mati89tczew » sobota 18 października 2008, 23:23

tom9 ma rację mamy umowę na której jest data i od tej daty powinnismy przerestrowac sutko w ciagu miesiąca, ale nie znam konsekfencji. chyba ze sie dogadamy z włascicielem i nie wpiszemy daty, wtedy bedzie mozna jakos wykombinowac przy kontroli
mati89tczew

Postprzez qwer0 » sobota 18 października 2008, 23:23

Sorry za offtop, ale normalnie padłam Laughing Laughing Laughing

A to niby dlaczego? Shocked

raaany, na jakim Wy swiecie zyjecie?!
To jest oczywiste, ze do rutynowej kontroli zatrzymywane sa "podejrzane" autka, wiec np stary, rozlatujacy sie gruchot.
Tak dla przykladu.
Moj ziomal przez 2 lata bez prawka wozil sie Lancia. Zawsze jedna, ta sama trasa, gdzie czesto stoi policja.
Sprzedal lancie i przerzucil sie na zuka (bo mu wiecej skrzynek wchodzilo ;p ) i capneli go na rutynowej kontroli zaraz na 2 dzien jak mial tego zuka.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez mistrzro » niedziela 19 października 2008, 08:52

wiadomo ze wieksze jest prawdopodobienstwo zatrzymania jakiegos rozlatujacego sie maluszka, czy jakiegos innego staaarego auta od np od jakiegos nowszego volksvagena czy citroena... ale rownie dobrze mozesz jechac i tym bugatti veyronem a cie beda zatrzymywac na odcinku 500km 10 razy bo kazdy policjant bedzie chcial obejrzec go z bliska :) nie ma zadnej zaleznosci ktory to pojazd bedzie zatrzymany, rownie dobrze policeman moze sobie wybierac co 34 samochod do zatrzyman i akurat beda to co chwile mercedesy s klasy :)
mistrzro

Następna strona

Powrót do Luźna gadka