Zdjęcie a ograniczenie 01.06

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Zdjęcie a ograniczenie 01.06

Postprzez ziomek_p » poniedziałek 10 listopada 2008, 14:53

Witam

Czy mając na dokumencie wpisane ograniczenie 01.06 (okulary lub soczewki), trzeba miec zdjecie w okularach czy bez nich (czy tez moze jest to obojetne) ?
ziomek_p

Postprzez qwer0 » poniedziałek 10 listopada 2008, 16:17

lol
ludzie bez neta to by chyba teraz zgineli....
Czy mając na dokumencie wpisane ograniczenie 01.06 (okulary lub soczewki), trzeba miec zdjecie w okularach czy bez nich (czy tez moze jest to obojetne) ?

Jest to obojetne.

I takie pytanie poza konkursem - skad w ogole taki pomysl do glowy przyszedl?? xD
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez dariex » poniedziałek 10 listopada 2008, 18:37

ja myślę,że najlepiej zrobic sobie zdjęcie w soczewkach :P
dariex

Postprzez wid » poniedziałek 10 listopada 2008, 19:25

ha. a widzicie panie w okienkach word'u robią problemy.
W przypadku posiadania na badaniach wpisu, że trzeba jeździć w okularach one uważają, że zdjęcie RÓWNIEŻ trzeba mieć w okularach :!:
Ja miałem taką sytuację. Mam okulary na zdjęciu w obecnym prawku (B), w dowodzie osobistym, oraz na zdjęciu jakie złożyłem do prawka (A) ale uwaga, uwaga nie miałem w badaniach lekarskich adnotacji, że mam jeździć w okularach :!: ( czyli pole ograniczenia mam puste - w kategorii B też nic nie mam )
Jak składałem dokumenty to kobieciny odesłały przede mną 3 osoby bo albo nie miały na zdjęciu okularów a w badaniach tak - albo na odwrót.
Ale to co one zrobiły tym ludziom jest bezprawne. Zapomniałem teraz numeru Dz.u ale w nim nie ma ani słowa, że jak na orzeczeniu jest zapis o okularach to i na zdjęciu musisz być w okularach - ten Dz.u reguluje jak ma wyglądać zdjęcie do PJ.
I na odwrót masz zdjęcie w okularach to i na orzeczeniu musisz mieć okulary. Należy pamiętać że orzeczenie lekarskie dotyczy PROWADZENIA pojazdu a nie pozowania do zdjęć.
Więc ja podchodze do okienka, a babka (B)
B: że zdjęcie ( byłem w okularach ) jest nie aktualne bo na orzeczeniu jest, że nie mam okularów do jazdy.
Ja: A na jakiej podstawie Pani tak twierdzi.
B: No bo tak powinno być !
Ja: Czy Pani jest lekarzem ?
B: Nie
Ja: To na jakiej podstawie podważa Pani decyzję lekarza ? To, że teraz jestem w okularach oraz na zdjęciu nie oznacza, że muszę kierować również pojazd w okularach. Poza tym w Dz.u są opisane warunki jakim ma odpowiadać zdjęcie do dokumentu i nic w nim nie ma na ten temat.

Babka łyknęła dokumenty.

Co zabawne, koleś któremu odrzuciła dokumenty właśnie z powodu zdjęć jeszcze był na sali - czekał na kumpla - usłyszał moją rozmowę i jak nie wrócił do tej baby... jak jej nie poku..wił to aż uszy więdły i też mu łykneła potem jego dokumenty.
wid

Postprzez qwer0 » poniedziałek 10 listopada 2008, 21:58

lol...
znaczy sie, ze jak ktos moze poruszac sie tylko dopowiednio przygotowanym autkiem, to ma miec robione foto w jego wnetrzu, lub to autko ma byc w tle? :P
Lub swietny przyklad dala dariex - mam miec fote w soczewkach? :lol:
A co z proteza? Mam sie z nia focic, jak mam wpis w prawku, ze mam miec?
Co zabawne, koleś któremu odrzuciła dokumenty właśnie z powodu zdjęć jeszcze był na sali - czekał na kumpla - usłyszał moją rozmowę i jak nie wrócił do tej baby... jak jej nie poku..wił to aż uszy więdły i też mu łykneła potem jego dokumenty.

i bardzo dobrze zrobil ;) Baba sobie cos ubzdurala i to cos totalnie glupiego.
Mnie tam nikt nie robil problemow, widocznie Pani w okienku dojrzala soczewki na foci xD

Heh... a juz przez chwile myslalem, ze bledne jest stwierdzenie, ze "nie ma glupich pytan", a tu prosze bardzo xD No kto by sie spodziewal, ze jakas baba w WORD'dzie moze sie sapac o cos takiego xD
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez wid » poniedziałek 10 listopada 2008, 22:57

Nadmienię, że sytuacja dotyczyła WORD Odlewnicza...
wid

Postprzez dariex » wtorek 11 listopada 2008, 11:55

Co za różnica którego WORD-u dotyczyła sytuacja?
Jedyny wymóg dotyczący fotografii do prawa jazdy to:

*zdjęcie o wymiarach 3,5x4,5 cm, bez nakrycia głowy i ciemnych okularów, lewy półprofil z widocznym lewym uchem (w niektórych WORD-ach ten lewy półprofil nie jest wymagany )

Czy wobec tego jeśli ktoś nosi okulary dla sznytu a nie leczniczo i fotografię z takim gadżetem na nosie przyniesie to co? Też się ktoś w okienku kogo przerosła jego kompetencja,ma prawo czepić?

Więc czy to WORD Warszawski czy Nowosądecki - zdjęcie jest zdjęciem,a czy będziesz na nim w okularach czy w czerwonym golfie,to nie ma już znaczenia.

Tutaj szerzej na ten temat,jeśli już jest taka ogromna potrzeba
dariex

Powrót do Luźna gadka