Jak zdążyć przed nowym rokiem? ;)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jak zdążyć przed nowym rokiem? ;)

Postprzez .RadziU. » środa 12 listopada 2008, 18:20

Jako, że to mój pierwszy post to na początek witam ;)

Moja sytuacja wygląda tak:
24 Marca kończe 18 lat, 3 miesiące wstecz to wypada akurat wigilia :/ dlatego mam jakby dwie opcje.. (tak mi się wydaje)
Pierwsza.. czy mogę się jakimś cudem zapisać wcześniej niż 3 miesiące przed, zakładając, że byłby to 19, a nie 24 grudnia?
No i druga.. czy jeśli pomysł powyżej odpada to czy między gwiazdką, a nowym rokiem (29 i 30 grudnia) OSK będzie otwarty?

PS. Czy wszystkie dokumenty podane w tym temacie muszę mieć już przy zapisywaniu się na kurs?

Pozdrawiam ;)
.RadziU.

Postprzez qwer0 » środa 12 listopada 2008, 18:56

rozpoczac szkolenie (kurs), a zapisanie sie nan to 2 rozne rzeczy. Zapisac sie mozesz kiedy chcesz, jednak nie mozesz rozpoczac wczesniej jak 3miechy przed.
Nie wiem tylko po co sobie w czasie przerwy swiatecznej zawracac glowe prawkiem?
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez kamilds » środa 12 listopada 2008, 21:49

Najlepiej zadzwonić do konkretnego OSK i się dopytać ...
07.11.2008 - Teoria :D Placyk :D Miasto :D - zdane za 1 razem :P

26.11.2008 - Prawo Jazdy w kieszeni :D
26.11.2008 - Pierwsza jazda bez L na dachu ! :)
kamilds

Postprzez ella » środa 12 listopada 2008, 22:27

A co cię zbawi te kilka dni? Zaczniesz kurs po nowym roku.
ella
Moderator

Postprzez .RadziU. » środa 12 listopada 2008, 23:08

No właśnie, tak kombinuje, a nawet nie spytałem.. Czy jakbym się zapisał zaraz po nowym roku to już mam kurs wg jakichś nowych zasad? Bo jeśli nie to faktycznie chyba nie ma co sobie zawracać głowę.
.RadziU.

Postprzez zgoda » czwartek 13 listopada 2008, 00:11

Nie masz.
zgoda

Postprzez DEXiu » czwartek 13 listopada 2008, 19:45

Jakich nowych zasad? Wiesz coś czego my nie wiemy i czego na forum nie ma? :shock: Jeśli tak to podziel się z nami tą wiedzą tajemną, najlepiej dołączając pozycję z Dziennika Ustaw lub jakąś inną podstawę prawną, podpisaną, zatwierdzoną etc. i z konkretną datą wejścia w życie.

PS. A gdyby nawet nowe zasady weszły, to najprawdopodobniej będą dotyczyć egzaminu (bo czego innego? szkolenia? przecież przepisy się nie zmienią więc po co zakres szkolenia miałby się zmieniać) i obowiązywać będą od dnia wejścia w życie, tzn. że choćbyś skończył kurs 2 lata temu a egzamin miał wyznaczony na dzień po wejściu ustawy, to zdajesz wg "nowych zasad"
DEXiu

Postprzez .RadziU. » czwartek 13 listopada 2008, 20:37

tzn. że choćbyś skończył kurs 2 lata temu a egzamin miał wyznaczony na dzień po wejściu ustawy, to zdajesz wg "nowych zasad"

Tym zdaniem wszystko mi wyjaśniłeś ;) Dzięki.

Na forum nic nie czytałem. Mówiąc "nowych zasad" chodziło mi m.in. o ten 2 letni 'okres próbny', gdzie przez 2 lata nie można dostać więcej niż x mandatów.. Ale z drugiej strony to po nowym roku w ogóle się coś zmieni? Czy może wejść w życie z miesiąca na miesiąc?
.RadziU.

Powrót do Luźna gadka