Punkty zebrane za granica !

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Punkty zebrane za granica !

Postprzez Zioma » niedziela 01 marca 2009, 19:28

Witam niedawno jechalem troszke za szybko na 30... i grozi mi 1 pkt karny i 80 euro akcja dziala sie w niemczech... poprostu fotoradar zrobil mi fotke... jechalem autem rodzicow i tutaj moje pytanie przyszedl mi list i mam napisac kto jechal tym autek oczywiscie fotka czarnobiala jest... jak podam im swoje dane nr prawka zamieszkanie w polsce to czy mandat mi przyjdzie do rodzicow czy do polski ? i czy zostana mi naliczone pkty ? tzn 1 pkt wedlugo busskatalogu :P za to wykroczenie grozi ! czy poprostu nalicza mi mandat i wysla do polski zeby wplacic wiem ze za te mandaty to niezly burdel jest oni sami nie wiedza jak to dziala... ? prosze o szybka odpowiedz
Zioma

Postprzez ale-fajnie » niedziela 01 marca 2009, 21:31

Mandat powinien przyjść na wskazany adres. Nie sądzę, żeby ktoś wysyłał go na adres właściciela pojazdu, wypisany na Ciebie, niech pobawi się w listonosza ;)
ale-fajnie

Re: Punkty zebrane za granica !

Postprzez Cycu » niedziela 01 marca 2009, 22:39

A jechałeś autem na polskich tablicach w ogóle :?: Zadali sobie aż tyle trudu żeby polskiego obywatela ścigać :?: :shock: :lol:
Ale z tego co piszesz, to chyba Twoi rodzice mieszkają w Niemczech :?: W każdym razie na polskie konto nie wpłyną Ci punkty.

Zioma napisał(a): wiem ze za te mandaty to niezly burdel

Tak jak piszesz :)
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Postprzez ale-fajnie » niedziela 01 marca 2009, 22:45

Zadali sobie aż tyle trudu żeby polskiego obywatela ścigać

Bo ja wiem, czy takie to dziwne? W Niemczech zdaje się "lubią" Polaków łamiących przepisy ;) A jak Cię złapią "na gorącym uczynku", to już całkiem nie ma zmiłuj; nawet jeśli nie masz przy sobie gotówki, mogą zaoferować Ci odwiedziny w bankomacie albo oddanie czegoś w depozyt, żeby mieć pewność, że zapłacisz.
ale-fajnie

Postprzez Zioma » niedziela 01 marca 2009, 23:49

jechalem rodzicow autem na niemieckich blachach i przyszla fotka z radaru ze przekroczylem predkosc i teraz trzeba podac dane kto jechal i odeslac im ;] hehehe za to wykroczenie co zorobilem wedlug niemeickiego prawa grozi mi 1pkt karny i 80 euro ... prawojazdy mam polskie... nie moga mnie zaciagnac do bankomatu bo to byl fotoradar :P
Zioma

Powrót do Luźna gadka