Interpretacje urzędników po otrzymaniu CE

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Interpretacje urzędników po otrzymaniu CE

Postprzez wkoniec » piątek 20 marca 2009, 21:40

Witam, mam pytanie do osób które mają uprawnia CE.
Czy otrzymaliście wpis w prawie jazdy (datę), która sankcjonuje prawnie posiadanie przez Was uprawnienia T.
Jest to rubryka w prawie jazdy "data otrzymania uprawnienia".
Wiadomo, wszyscy po otrzymaniu CE, otrzymują niejako z automatu BE, DE (jeżeli mają D) i T.
Tyle, że przy BE widnieje data, a T (według urzędniczki w moim mieście) oczywiście posiadam.. ale daty otrzymania uprawnienia nie ma...
Ciekawi mnie, czy w innych miastach/regionach dokonują wpisu przy kat. T po zdaniu CE.
Pozdrawiam!
wkoniec

Postprzez ella » piątek 20 marca 2009, 22:08

ella
Moderator

re

Postprzez miski » piątek 20 marca 2009, 22:21

W myśl przepisów kat.ce uprawnia do kierowania ciągnikiem z przyczepą, a kat. t do kierowania z przyczepami.
miski

Postprzez stas » piątek 20 marca 2009, 22:45

Jeśli nie robiłeś kat. T to nie będziesz miał w prawku daty uzyskania tej kat. Kat CE z urzędu obejmuje T.
stas

Postprzez wkoniec » sobota 21 marca 2009, 11:21

stas napisał(a):Jeśli nie robiłeś kat. T to nie będziesz miał w prawku daty uzyskania tej kat. Kat CE z urzędu obejmuje T.

stas, ale skoro "z urzędu" wbijają w polu "data otrzymania uprawnienia" kat. BE, której przecież nie robiłem i nie zdawałem egzaminu, to dlaczego po zdaniu CE, która obejmuje T, przy T nie widnieje data otrzymania uprawnienia, które przecież posiadam???
A,B,C,CE za pierwszym podejściem - w Szczecińskim Word korupcji być nie może! :)
wkoniec

Re: re

Postprzez scorpio44 » sobota 21 marca 2009, 20:50

miski napisał(a):W myśl przepisów kat.ce uprawnia do kierowania ciągnikiem z przyczepą, a kat. t do kierowania z przyczepami.

A gdzieś to wyczytał?
scorpio44

Powrót do Luźna gadka