Zdany egzamin- Nurtujący problem

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Zdany egzamin- Nurtujący problem

Postprzez pukiel » czwartek 11 czerwca 2009, 00:19

Witam serdecznie. Proszę o pomoc.

Zdałem egzamin kat. B za 2 razem (jak wiadomo testy miałem wcześniej około 2 miesięcy temu) na nst. dzień zdawałem na kat. A, lecz podwinęła mi się noga na testach. Dzisiaj zapłaciłem za prawko itd. i moje pytanie brzmi czy nie będzie w związku z tym żadnych problemów ? Zostanie mi prawo jazdy na B wydane bez żadnych zmian itd. ?

Z góry dziękuję za info.

Pozdrawiam
pukiel

Postprzez Pajejek » czwartek 11 czerwca 2009, 00:52

Jeżeli zapłaciłeś za prawko to je dostaniesz z kat. B. Natomiast, jeżeli zdasz na kat. A to będziesz musiał ponownie zapłacić za prawko i dostaniesz wtedy z kat. A i B.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez 098 » piątek 12 czerwca 2009, 00:17

To chyba nie jest takie proste jak się wydaję... Mam podobny problem, po poradę poszedłem do PORD jednakże jedna z Pań tak zawile mi to tłumaczyła ,że z trudem zrozumiałem. Mianowicie zdałem egzamin na kat. B a egzamin na kat. A mam w przyszłym tygodniu ale chciałem się zabezpieczyć gdybym go nie zdał i mieć już wydane prawo jazdy kat. B więc poprosiłem o wysłanie dokumentów do WK ale jak się okazało wtedy będę musiał znowu zapłacić 160zł za egzamin na kat. A i zostanie ustalony nowy termin. A wszystko dlatego ,że A+B złozyłem na jednym wniosku do PORDU.... Dlaczego tak jest ? Nie mam pojęcia.
098

Postprzez pukiel » piątek 12 czerwca 2009, 19:52

Generalnie śmieszy mnie ta polska biurokracja ...
Owszem prawko na B dostanę, a wyglądało to tak. Poszedłem zapytac czy wyślą papiery, a na A zrobie w innym terminie- powiedziano że muszę napisac rezygnacje z A, aby te papiery zostały wysłane. Napisałem powiedziała, że po wpłacie na prawko oddadza mi papiery z którymi mam przyjśc ponownie do ośrodka i się zapisac na kat. A. Poszedlem zapłaciłem za kat. B i prosze o papiery na A bo była taka umowa itd. Co się okazało ... powiedziano mi że muszę napisac podanie do urzędu miasta o wysłanie tych papierów do Ośrodka egzaminowania. Jednym słowem zamotane to jak cho cho cho.

Pozdrawiam
pukiel

Powrót do Luźna gadka