rejestracja motoroweru...

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

rejestracja motoroweru...

Postprzez adxXx » sobota 15 sierpnia 2009, 14:09

w marcu tego roku kupiłem motorower. taki tam, zwykły komarek. chciałem go zarejstrować i dać bratu. no własnie, chciałem.
Jakoś tak wyszło, że tego nie zrobiłem. Pytanie moje jest następujące, czy teraz da się to zrobić?
Mam od niego dowód rejestracyjny,jest na nowych tablicach (jesli to w ogóle jest istotne), polisę ubezpieczeniowa (niewazna) no i umowe kupna sprzedaży z marca.
MazZzda team!
Obrazek
9 pasażer Mazdy, Duszek jest 8 :D
adxXx

Postprzez coolio1 » sobota 15 sierpnia 2009, 14:31

oczywiście, że tak :)

tylko podejdź do WK w swoim mieście i zapytaj o OC, jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, a rejestracją pojazdu.
Ja swój rejestrowałem w 2002 roku, więc nie pamiętam jak to jest.

Jeżeli masz białe tablice tak jak piszesz to masz z głowy problem przeglądu technicznego.
Ja oczywiście miałem czarne tablice, a mając takie blachy trzeba temu ustrojstwu zrobić przegląd i dopiero zarejestrować.
Potem oczywiście ten przegląd jest już bezterminowy :)
coolio1

Postprzez marcij » sobota 15 sierpnia 2009, 17:39

Za niewazne OC zaplacisz kare na UFG (100 euro). Mozesz przed pojsciem do wk kupic nowa polise , wtedy jest najwieksza szansa , ze sie uda i Cie nie scigna. A z tym przerejestrowaniem to sie zastanow jeszcze , bo z tablica kosztuje to 100 kilka zlotych (jak masz biala, to moze nie bedziesz musial zmieniac).

A co do tego przegladu to to chyba nie zalezy od samych tablic , a z tego co mi wiadomo to od dowodu rejestracyjnego.

Interesowalem sie tym ostatnio , bo tez zakupilem podobnego sprzeta ;P, i wyszlo mi ze musialbym zrobic jeszcze przeglad na ponad 60zl , czyli ogolnie musialbym zaplacic ponad 160zl za przerejestrowanie czegos za co zaplacilem niewiele wiecej. I stwierdzilem , ze go nie przerejestrowuje , za to nie grozi zadna kara , bede tylko pilnowal , zeby mial aktualne ubezpieczenie bo to jest wazne i tyle. A te pieniadze to wole zainwestowac w motorek , a nie w urzednikow.
Obrazek
marcij

Powrót do Luźna gadka