Przyszla kategoria A2

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Przyszla kategoria A2

Postprzez CapaciousCore » poniedziałek 28 września 2009, 01:33

Przeszukałem forum lecz zmianki o kategorii A2 nie znalalem. Jezeli takowa jest to prosze o przesuniecie topicu do kosza i wskazanie miejsca, w ktorym toczyla sie dyskusja. Przepraszam takze za podlinkowanie do innego serwisu. Nie jestem zwolennikiem cytowania ton znaczkow :)

http://www.honda-cbr.pl/forum/prawo-jaz ... -t371.html

Zastanawia mnie co myslicie o tym pomysle? Osobiscie ostatnio zdalem egzamin na A i B i mysle ze to zly pomysl. Z tego co zauwazylem nie zadkie zjawisko jest pojawienia sie samochodem/motocyklem na egzamin bez posiadania uprawnien :wink: Moze i 18-24 lata to grupa z podwyzszonym ryzykiem ale zeby az tak ograniczac?
CapaciousCore

Postprzez Nadzienie » poniedziałek 28 września 2009, 07:59

Wiesz myślę, że dobrze. Nie mam statystyk przed nosem ale dużo motocyklistów i przypadkowych ludzi zginęło bo niestety kierowca jednośladu nie do końca poradził sobie z tak dużą mocą. Może mnie tak te przepisy nie bulwersują bo nie jeżdżę i nie przepadam za jednośladami, ale nie raz widzę jak niektórzy prowadzą je naprawdę bez wyobraźni... Czy takie ograniczenia pomogą? Powinny- motocyklista zdobywał by doświadczenie "stopniowo".
Nadzienie

Postprzez lith » poniedziałek 28 września 2009, 14:03

hmm, czyli 3 kursy, 3 egzaminy i duuużo kasy? :/ każdy pomysł żeby wyciągnąc kase dobry. Btw. nie widzę za bardzo różnicy pomiędzy tym czy ktoś ma 18, 20, 24, czy 28 lat. jeżeli Jest świeżo po prawku i nie umie dobrze jeździć to na jedno wychodzi.
lith

Postprzez CapaciousCore » poniedziałek 28 września 2009, 23:49

Ja mam troche odwrotna opinie. Bardzo czesto jest tak ze to kierowcy "puszek" nie rozgladaja sie i szarzuja na drodze. Najwazniejsze ze jezeli ktos chce sie wyszalec to niech daje malo uczeszczana droge albo wtedy kiedy nie ma innych uczestnikow azeby nie sprawic zagrozenia. Wiesz kiedys to ludzie mieli do dyspozycji male pojemnosci a teraz gosc odrazu siada na 600 albo na 1000 i mysli ze jest fajny. Tylko ze po kursie jak wczesniej nie jezdzil to nie ma nic bo tak na prawde kurs przygotowuje do zdania egzaminu a nie uczy jak sie jedzi...
CapaciousCore

Postprzez mk61 » wtorek 29 września 2009, 09:03

CapaciousCore napisał(a):Ja mam troche odwrotna opinie. Bardzo czesto jest tak ze to kierowcy "puszek" nie rozgladaja sie i szarzuja na drodze.

Błagam, nie zaczynaj, bo zrobi się niemiło.

A co do A2. Nie ma przecież jeszcze żadnych konkretów, więc po co sobie tym zawracać gitarę?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Powrót do Luźna gadka