Ustąp pierwszeństwa przejazdu

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Ustąp pierwszeństwa przejazdu

Postprzez Undisclosed » piątek 19 marca 2010, 16:17

Witam. Przygotowuję się do egzaminu teoretycznego, jestem po 22 godzinach jazdy. Podczas przeglądania pytan na płycie s.p.h. Credo natrafiłem w komentarzu na dziwne zdanie. Znajduje się ono na załączonym zdjęciu po prawej stronie przy sprostowaniu niepoprawnych odpowiedzi. Ilustracja skrzyżowania nie wiąże się z tym.
Obrazek
Przecież linia złożona z trójkątów nie wiąże się z wjazdem na drogę podporządkowana
Undisclosed

Postprzez BlueDevil » piątek 19 marca 2010, 16:26

linia z trojkatow oznacza tyle, ze stoi pionowy znak A7, wjezdzasz na droge z pierwszenstwem, to jeszcze nic ostatnio widzialem w ksiazce do nauki znak C3 - zezwala na zawrocenie, ahh
BlueDevil

Postprzez Undisclosed » piątek 19 marca 2010, 16:36

Tak, ale jak sie ustosunkujesz do tego, ze linia ta oznacza wjazd na droge podporzadkowana. Dla mnie to nie logiczne: jestes na skrzyzowaniu na drodze podporzadkowanej, masz przed soba linie z trojkatow i wjezdzasz na droge z pierwszenstwem a nie na podporzadkowana bo przeciez na niej jestes.
Undisclosed

Postprzez tristan » piątek 19 marca 2010, 17:33

Undisclosed napisał(a):Tak, ale jak sie ustosunkujesz do tego, ze linia ta oznacza wjazd na droge podporzadkowana. Dla mnie to nie logiczne: jestes na skrzyzowaniu na drodze podporzadkowanej, masz przed soba linie z trojkatow i wjezdzasz na droge z pierwszenstwem a nie na podporzadkowana bo przeciez na niej jestes.

Błąd w samouczku.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez BlueDevil » piątek 19 marca 2010, 18:42

no o tym pisalem, glopoty nie raz mozna przeczytac w nie ktorych publikacjach
BlueDevil

Powrót do Luźna gadka