Pytanie o zdjęcie i dokumenty

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie o zdjęcie i dokumenty

Postprzez mikolajrej » niedziela 18 kwietnia 2010, 20:39

Witam,
z góry uprzedzam o tym, że szukałem odpowiedzi na moje pytania w internecie, ale nie uzyskałem tego co mnie konkretnie interesuje.
Mianowicie chodzi o to czy zdjęcie do prawa jazdy musi mieć idealnie 3,5x4,5cm. czy może być 1-2mm szersze/węższe ? Czy profil twarzy do zdjęcie musi być lekko od góry czy od dołu ? Widziałem różne zdjęcie i jedne były lekko od góry a drugie z dołu, więc nie wiem czy ma to jakieś duże znaczenie.
Mam 17 lat i nie mam jeszcze dowodu osobistego, więc na egzamin chcę się wybrać z paszportem - czy muszę mieć jeszcze jakieś dokumenty?

Za odpowiedzi na moje pytania będę bardzo wdzięczny :)
mikolajrej

Postprzez babu » niedziela 18 kwietnia 2010, 20:59

zdjęcie jak ja mierzyłem było większe nic wymiarowe i przyjęli moim zdaniem oni je pomniejszają odrobinę i wklejają

na egzamin można iść z paszportem
06.03.2010 - teoria (+) - 18 lat i 9 dni
06.03.2010 - plac(+) miasto (+) - 18 lat i 9dni

16/03/10 trwa postępowanie
22/03/10 do odbioru i odebrane

ZDANE ZA 1 RAZEM !!!
babu

Postprzez mikolajrej » niedziela 18 kwietnia 2010, 21:04

babu napisał(a):zdjęcie jak ja mierzyłem było większe nic wymiarowe i przyjęli moim zdaniem oni je pomniejszają odrobinę i wklejają

na egzamin można iść z paszportem

Dzięki :)
Mam nadzieję, że w moim mieście (Bydgoszcz) nie będą robić problemów ze zdjęcie, który sam robiłem i które wyszło moim zdaniem bardzo dobrze :D

A mam jeszcze pytanko co do ruszania pod górkę na egzaminie - czy te górki są jakoś bardzo strome ?

Niby potrafię jeździć i jestem pewny siebie co do tego egzaminu, ale z dnia na dzień się coraz bardziej stresuje :?
mikolajrej

Postprzez Triinu » niedziela 18 kwietnia 2010, 21:10

mikolajrej napisał(a):
babu napisał(a):
A mam jeszcze pytanko co do ruszania pod górkę na egzaminie - czy te górki są jakoś bardzo strome ?

Nie :D
8 kwiecień 2010, godz. 17:46- zdane!
Triinu

Postprzez athlon » niedziela 18 kwietnia 2010, 23:34

mikolajrej napisał(a):A mam jeszcze pytanko co do ruszania pod górkę na egzaminie - czy te górki są jakoś bardzo strome ?

Przy obrotach rzedu 2k i umiejętnym puszczeniu sprzegła nie ma najmniejszych problemów z pokonaniem takiej górki. Zawsze mozesz poćwiczyć swoim autem na podjeździe do garażu.
Niby potrafię jeździć i jestem pewny siebie co do tego egzaminu, ale z dnia na dzień się coraz bardziej stresuje :?

Polecam nervosol albo persen forte na kilka dni przed egzaminem (znajomym pomogło)
athlon

Postprzez lith » niedziela 18 kwietnia 2010, 23:42

Mi pomogło tłuczenie testów z teorii :)
lith

Powrót do Luźna gadka