punkty karne - odwolanie?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

punkty karne - odwolanie?

Postprzez ragashow » czwartek 13 maja 2010, 02:59

WItam,
niedawno otrzymałem pismo z Wydziału Ruchu Drogowego, mówiące
przekroczeniu ilości punktów karnych. Była tam rozpiska z datą, ilością i miejscem otrzymania punktów i wzmianka o skierowanie na egzamin sprawdzający kwalifikacje kierowcy (nie było żadnych konkretów; daty egzaminu, instytucji do której mam się zgłosić, ani zakazu poruszania się pojazdem)
Ciekawi mnie czy mógłbym odwołać się od tej decyzji, powołując się na to iż pracuje jako kierowca (zorganiozowal bym sobie jakąś rekomendacje od pracodawcy czy coś)
Najlepsze w tym jest to, że brakło mi dwóch dni do upłynięcia roku od dnia kiedy dostałem pierwszy raz pkt'y. Na chwilę obecną skasowało by mi się już 15 punkcików. Może udało by się jeszcze załapać na ten kurs niwelujący liczbę punktów.
Jeżeli wie ktoś czy da się wyjść jakoś z tej sytuacji.
Proszę o pomoc/
Pozdrawiam Przemek.
ragashow\
ragashow

Re: punkty karne - odwolanie?

Postprzez Cyberix » czwartek 13 maja 2010, 08:55

ragashow napisał(a):Ciekawi mnie czy mógłbym odwołać się od tej decyzji, powołując się na to iż pracuje jako kierowca (zorganiozowal bym sobie jakąś rekomendacje od pracodawcy czy coś)

Z tym raczej argumentem raczej bym się nie ośmieszał.
Cyberix

Postprzez BlueDevil » czwartek 13 maja 2010, 09:17

ta wzmiana o skierowaniu na egzamin jest najwazniejsza, a ta tajemnicza instutucja do ktorej masz sie zlgosic to WORD, w celu oczywiscie zdania egzaminu

zyczymy powodzenia na egzaminie i trzymamy kciuki bo wypadalo by zeby zawodowy kierowca za pierwszym razem sobie poradzil :D :D
BlueDevil

Postprzez ella » czwartek 13 maja 2010, 20:48

(nie było żadnych konkretów; daty egzaminu, instytucji do której mam się zgłosić, ani zakazu poruszania się pojazdem)

Datę to sobie sam ustalisz jak pójdziesz się zapisać. Nikt za ciebie tego nie będzie robił.
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka