Pomocy w sprawie badań lekarskich...

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pomocy w sprawie badań lekarskich...

Postprzez GMC » wtorek 15 czerwca 2010, 12:52

Witam, jestem tutaj nowy i po raz pierwszy, i oczywiście z problemem. Mianowicie mój problem polega na tym iż w 2004 roku powinienem ubiegać się o prawo jazdy które zostało mi zatrzymane w 2001 roku, ale nie uczyniłem tego iż stwierdziłem że to nie pora i czas jeszcze na to, oczywiście prawo jazdy zostało mi zatrzymane pod wpływem alkoholu, do tego roku nie ubiegałem się o nie ale teraz zmusiła mnie sytuacja do tego iż muszę dojeżdżać do pracy i bez auta ani rusz, w 2002 roku skończyły mi się badania lekarskie i muszę je ponowić, i teraz tak: w wydziale komunikacji pani mi mówi że nie muszę zdawać żadnych testów bo to mnie nie dotyczy, a będąc u lekarza który ma uprawnienia do wystawienia orzeczenia, kieruje mnie na badania tzw psychotest do specjalistycznej przychodni.I w tym momencie nie wiem co mam robić,pani w wydziale komunikacji mówi mi że nie muszę przechodzić tych testów bo wystarczy mi tylko orzeczenie lekarskie, bo dopiero teraz niedawno weszła taka ustawa, mówiąca że kierowcy któremu zostało zatrzymane prawo jazdy za prowadzenie pojazdu pod wpływem alkoholu, musi mieć dodatkowo robione psychotesty a także badania psychologiczne, więc ona mnie nie dotyczy, a lekarz mówi mi co innego że on nie może mi wystawić orzeczenia lekarskiego po mimo iż ma uprawnienia tylko specjalistyczna przychodnia w której niby mam przechodzić te psychotesty, moim zdaniem w tym przypadku chodzi o zarobienie pieniędzy bo te badania kosztują 400 zł a nie niemożność ich wystawienia, oczywiście chodzi mi tutaj o orzeczenie lekarza że mogę prowadzić pojazdy kat.B więc proszę o pomoc co i jak wygląda w moim przypadku z góry dziękuję za jakie kolwiek rady...
Ostatnio zmieniony środa 16 czerwca 2010, 08:34 przez GMC, łącznie zmieniany 1 raz
GMC

Postprzez archis_p » wtorek 15 czerwca 2010, 13:43

Na początek zrób z tego parę zdań. Potem powstawiaj przecinki (tam, gdzie trzeba).
Bo na razie to mnie głowa rozbolała jak to przeczytałem.
archis_p

Postprzez GMC » środa 16 czerwca 2010, 19:37

A więc tak, chodzi mi o to czy jeśli miałem zabrane prawo jazdy w 2001 i w 2004 miałem odebrać, oczywiście po uprzednim zdaniu egzaminów a między czasie w 2002 skończył mi się termin badań lekarskich, czy muszę teraz zdawać testy i badania psychologiczne. Do tego roku czyli 2010 nie ubiegałem się o zwrot prawa jazdy ale teraz podjąłem takie kroki to muszę mieć najpierw ważne badania lekarskie, i tak w wydziale komunikacji powiedziano mi że nie muszę zdawać żadnych testów i przechodzić badań, a w momencie kiedy byłem u lekarza który ma uprawnienia do wydawania takiego orzeczenia to mi powiedział że on nie może mi wystawić orzeczenia które będzie stwierdzało że mogę prowadzić pojazdy(zwykłe badania lekarskie) tylko właśnie jedna przychodnia która prowadzi takie badania, byłem ponownie w wydziale komunikacji, i tam mi powiedziano że absolutnie nie muszę przechodzić tych badań i testów, a bez badania lekarskiego nie mogę podejść do egzaminów i tu jest problem(wydział komunikacji mówi że nie, a lekarz uprawniony mówi że tak)
GMC

Postprzez Sławek_18 » środa 16 czerwca 2010, 21:07

idź do innego lekarza.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Powrót do Luźna gadka