Nowe przepisy na prawo jazdy-kat.B, a data wydania uprawnień

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Nowe przepisy na prawo jazdy-kat.B, a data wydania uprawnień

Postprzez Majkelo77 » czwartek 06 stycznia 2011, 01:08

Witam

Jak każdy dobrze wie w roku 2011 wchodzą nowe przepisy dotyczące początkujących kierowców. Pozwolę sobie teraz zacytować jedną stronę internetową.
Trudniejsze życie będą mieli początkujący kierowcy. Po uzyskaniu prawa jazdy pierwsze dwa lata będą dla nich okresem próbnym. Na przedniej i tylnej szybie ich samochodu pojawi się dobrze znany zielony listek. Jeśli popełnią dwa wykroczenia, trafią na kurs i badania psychologiczne. A gdy odmówią, bądź popełnią jeszcze jedno wykroczenie stracą prawo jazdy i wrócą na kurs.

I tutaj pojawia się moje pytanie.

Prawo jazdy zdałem 27 grudnia 2010r. Dopiero wczoraj zmienił mi się status na stronie http://www.kierowca.pwpw.pl
(1/5/11) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.

Chodzi mi o to czy na moim dokumencie będzie widniał rok 2011 czy 2010. Z tego co wiem (większość moich znajomych zdaje np. prawko 31, a na dokumencie jest napisane, że data wydania uprawnień jest późniejsza niż data zdania egzaminu praktycznego w WORD) Czy na moim dokumencie uprawniającym mnie do kierowania samochodem osobowym będzie jako data wydania uprawnień 5 styczeń 2011r.?

Pozdrawiam serdecznie
Majkelo77

Re: Nowe przepisy na prawo jazdy-kat.B, a data wydania upraw

Postprzez mk61 » czwartek 06 stycznia 2011, 05:42

Majkelo77 napisał(a):Jak każdy dobrze wie w roku 2011 wchodzą nowe przepisy dotyczące początkujących kierowców.

Chyba tylko Ty to wiesz.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Re: Nowe przepisy na prawo jazdy-kat.B, a data wydania upraw

Postprzez Borys68 » czwartek 06 stycznia 2011, 10:25

Ahoj!
Witaj Majkelu.
Polecam wątek "sejm uchwalił nową ustawę o kierujących".
Tam znajdziesz odpowiedź.
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Powrót do Luźna gadka