Reklama i konkurencja

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Reklama i konkurencja

Postprzez Barabasz » niedziela 12 października 2008, 13:26

parker napisał(a):Drugi zarzut,to taki,ze nie bylo mowy,zeby odebrac papiery jeszcze przed skonczeniem kursu i zawiezienie ich do wordu.Trzeba bylo wyjezdzic wszystkie 30 godzin i wtedy mozna bylo isc umawiac sie w wordzie na egzamin.Inne osrodki ida ludziom na reke.

dlaczego to ze jakis, nie jedyny w tym miescie OSK przestrzega prawa traktujesz jako zarzut ??..........

wydawanie papierow do WORDu przed wyjezdzeniem 30h jest oszustwem

jesli zostanie to udowodnione to mozecie nawet stracic prawo jazdy jako wydane nieprawnie

mikub napisał(a):Ja polecam ....... jest tam swietna instruktorka Aska ..........

OSK Lady's
http://www.ladys.com.pl

ehhhh....
ta auto reklama 1st post i od razu reklamujesz swoja nowo zalozona szkole pani Joanno Sotek ??....
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą predkością..."
Vittorio de Sica
Barabasz

Postprzez Krzyś » niedziela 12 października 2008, 19:03

Barabasz napisał(a):
mikub napisał(a):

Ja polecam ....... jest tam swietna instruktorka Aska ..........

OSK Lady's
www.ladys.com.pl

ehhhh....
ta auto reklama 1st post i od razu reklamujesz swoja nowo zalozona szkole pani Joanno Sotek ??....

Hmmm, Barabasz masz racje , co prawda to prawda , te fora wszystkie niestety wykorzystują szkoły do auto reklamy.... na samych tych stronkach widzimy reklame pisaną przez Lanette /o tej szkole zachęcam do sprawdzenia na innych też forach:) / , jakiegoś nowego Speed / niestety nic o nim nie wiem , jest od paru miesiecy i raczej nie jest widoczny na miescie , może ktoś tam zrobil kurs to prosimy o jakieś posty, ale TYLKO KURSANTÓW a nie pracowników Speed - a !! / no
i oczywiscie Ladys z czego ta ostatnia szkoła również wątpliwej jakości /start jej był we wrześniu 2008/ a raczej opienie o jej wlaścicielce sa dość dziwne jak i jej historia szkolenia i sposób utworzenia OSK Ladys. Zaczeła sama od zareklamowania sie w gazecie lokalnej , oczywiscie nie ma w tym nic zlego ale ona napisala tekst reklamy w taki sposób , że nieuwazny czytelnik pomyslałby , że to jakiś redaktor robił wywiad z gwiazda Pania Joanną Sotek..... A tu guzik prawda :)) I jeszcze pisze , że ma zdawalność 78% :)) Dobre , dane zdawalności wordu mówia o 30% ze wszystkich ośrodkow, a ona ma cudownie 78% - chyba ze ma na mysli egzamin teoretyczny ale to jest mydlenie oczu...Niby wszystkie chwyty dozwolone ale .... no własnie , ale :)
Byłoby super gdyby takie fora - tworzone dla kursantów i przez nich samych były miejscem wymieniania ich opinii na temat różnych OSK, ale widac , że niektore szkoły jednak musza same "nadrabiać" brak pozytywnych opini swoich kursantów, lub poprostu braku kursantow :) ehhhhh , ja na szczęście mam już to za sobą :))) Pozdrawiam WSZYSTKICH :)
Krzyś

ziejesz nienawiścią

Postprzez Gosiaczek11111 » niedziela 12 października 2008, 20:21

... Ladys z czego ta ostatnia szkoła również wątpliwej jakości /start jej był we wrześniu 2008/ a raczej opienie o jej wlaścicielce sa dość dziwne jak i jej historia szkolenia i sposób utworzenia OSK Ladys. Zaczeła sama od zareklamowania sie w gazecie lokalnej , oczywiscie nie ma w tym nic zlego ale ona napisala tekst reklamy w taki sposób , że nieuwazny czytelnik pomyslałby , że to jakiś redaktor robił wywiad z gwiazda Pania Joanną Sotek....

Wiesz, akurat uważam, że jesteś ciut niesprawiedliwy. Uważam, że takie małe szkoły muszą walczyć z molochami żeby im pokazać, że liczy się szkolenie a nie zarabianie. To, że reklama? A niby jak mają się inaczej wybić jak się je chce zdusić w zarodku. Akurat, jak to piszesz ,gwiazda Pani Sotek(i pewnie wiele innych) stara się a nie jest jej łatwo bo tacy jak Ty zieją nienawiścią z założenia, że mają takie prawo. Opinie ludzi są różne a niestety często dyktowane zawiścią. Ja tym małym firmom kibicuje, w każdej branży. Pozdrawiam.
Gosiaczek11111

Postprzez Krzyś » niedziela 12 października 2008, 20:45

Gosiaczku, ja nie mam nic przeciw reklamowaniu swojego biznesu, ale w sposób szczery a nie pisanie bzdur o takiej zdawalności , o tym jaka ja to jestem super i najlepsza..... To jest śmieszne i przynajmniej mnie złości.
Nie lepiej dac ogłoszenie w gazecie , wyszkolić jakiś kursantów i zobaczyć czy to oni o nas cos dobrego napiszą ? I na jakiej podstawie piszesz , że to wlaśnie Ladys nie chodzi o pieniądze tylko o szkolenie ?? Skąd to wiesz ? Robią szkolenia za darmo ?? Nie kantują jeszcze na godzinach ? Nie maja limitu kilometrów ile kursant może przejechac na godzine jazdy ? Poszukaj sama odpowiedzi.... Za pare miesiecy pojawią sie posty PRAWDZIWYCH kursantów z tej szkoły to wtedy wrócimy może do tematu. Nikt z tego co wiem nie jest jeszcze nawet na półmetku szkolenia wiec raczej nie ma zadych wynikow zdawalnosci, no chyba ze te ktore to Pani Asia miala w poprzedniej szkole w ktorej pracowala ale tam to one wygladaly troszku inaczej :) a i jej kontakt z kursantami /a przynajmiej z dwiema osobami / był nie taki jak w reklamie, /czytaj :profesjonalny/ .
Moja wiedza jest stąd ,że moja znajoma zapisala sie na kurs do tej nowej szkoły i ... czekam co bedzie dalej .
I żeby było wszystko jasne , fora są przeznaczone dla nas, dla byłych i przyszłych kursantów , do wyrazania swoich opinii , opowiedzenia swojej wiedzy na dany temat wiec ja to uczyniłem i nie zarzucaj mi , że zionę jakimś jadem czy nienawiścia a o zazdrości to juz nie może być mowy , bo czego tu zazdrościć ??
Lubości w manipulowaniu faktami ??
Myśle , że nie , Pozdrawiam Gosiaczku 111111
Krzyś

Postprzez Krzyś » niedziela 12 października 2008, 21:18

Jestem dociekliwy i coś znalazłem odnosnie praktyk auto-reklamowych Ladys , oto link :

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... ht=#146869

Pozdrawiam :)
Krzyś

OŚWIADCZENIE

Postprzez Joanna Sotek » niedziela 12 października 2008, 21:57

Witam wszystkich Państwa.
Czytam i oczom nie wierzę. Należy się sprostowanie. Jestem właścicielem O.S.K. LADY'S w Gliwicach.
Na tym forum znalazło się kilka zdań o mojej szkole. Ich autorem jest osoba, która chciała mi pomóc a z przestrachem zadzwoniła kilka minut temu, że przesadziła. Nie jestem tu aby to tłumaczyć ale chcę zaznaczyć jedno.
COKOLWIEK ZWIĄZANEGO Z REKLAMĄ MOJEJ SZKOŁY POJAWI SIĘ NA JAKIMKOLWIEK FORUM BĘDZIE PODPISANE PRZEZE MNIE IMIENIEM I NAZWISKIEM. Pani moderator, z całym szacunkiem przepraszam za zamieszanie i dziękuję za czujność.
Nie chcę, aby moje nazwisko i logo firmy było znieważone bo walcze o byt i o możliwość wykonywania zawodu, który kocham.
Wszystkich byłych, obecnych i mam nadzieję przyszłych gości mojej szkoły pozdrawiam i zachęcam do sprawdzenia MOJEGO WARSZTATU. Zatem teraz.....
www.ladys.com.pl
tel. 509-833-416
fax. (032) 270-38-25
ul.Chorzowska 12
ps. Panie Krzysztofie, staram się, aby moi kursanci mogli powiedzieć swoim znajomym WIESZ, FAJNA TA LADY'S, NIE ZAWIODŁAM/EM SIĘ.
Joanna Sotek

Re: OŚWIADCZENIE

Postprzez Barabasz » wtorek 14 października 2008, 23:56

Joanna Sotek napisał(a):
Czytam i oczom nie wierzę. Należy się sprostowanie. Jestem właścicielem O.S.K. LADY'S w Gliwicach.

prosil bym tylko o jedno wyjasnienie
ja tez widzialem te magiczne 78% zdawalnosci.....

gdzie ?? na egzaminie wewnetrznym w OSK .......

bo rzedu zdawalnosc to maja instruktorzy uczacy na tramwaje ale nie na kat. B

btw. wysylam PM z prosba o odpowiedz.
a co do krzyśa to on tez jakis dziwny, 3 posty i wszystkie negatywnie do Ladys nastwione....
byly mąż czy cos w tym guscie ?? :P
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą predkością..."
Vittorio de Sica
Barabasz

ciekawa dedukcja

Postprzez Krzyś » środa 15 października 2008, 16:17

Mily Barabaszu, muszę Cie rozczarowac ale Twoja dedukcja jest chybiona :) Nie jestem ani byłym meżem, ani też aktualnym i zapewniam Ciebie , że też i nie przyszłym Pani Sotek.
Wczytaj sie w to co napisałem a zrozumiesz dlaczego tak pisałem, jestem z gliwic , mam znajomych i rożne rzeczy słysze i widze.
Z tego co widze to nie czytałeś postu , który napisała Pani Ella - moderator- .... Jeżeli nie czytałeś to i już nie przeczytasz bowiem po rozmowie telefonicznej i wydaniu tego oswiadczenia przez Panią Sotek , moderator zdecydowała sie usunąć swojego posta. A jak chcesz wiedzec to mam coś do powiedzenia bowiem byłem kursantem również Pani Asi i w zestawieniu z informacjami w prasie i w innych mediach jakie sama o sobie Lady's zamieszcza - wprawdze nie podpisujac sie jako J.Sotek - mam całkiem inną opinie i wiedze na ten temat. Jest to forum dla nas wiec mając pewną wiedze dziele sie z nią.

A tak wogóle to sam rozpocząłeś tego typu watek, i sam pogratulowałeś Lady's auto reklamy ..... ja tylko go rozwinąłem :)

Pozdrawiam wszystkich serdeczne :)
Krzyś

prostota ludzka:(

Postprzez agnese1981 » sobota 03 kwietnia 2010, 00:37

Nie wiem czym sie kierujesz czlowieku i na jakiej podstawie kogos oczerniasz ale wszystko co napisales to jeden wielki stek bzdur!!!!w przeciwienstwie do ciebie moge kazdej zainteresowanej osobie udowodnic twoje oszustwo!!!!!napisalam w moim poscie ze nie interesuje mnie kto gdzie sie uczy i ktora szkole wybierze ja uczylam sie w lexusie i jestem zadowolona.. tego nic nie zmieni..a zdawalnosc w lexusie nie mam pojecia i tez mnie nie interesuje...ja chcialam zdac egzamin i zdalam za pierwszym razem (co moge tez udowodnic)..wiec przestan wypisywac bzdury bo nie temu sluzy ten watek...tylko moze pochwal sie twoja wizyta w UM i napisz kto ma najwyzsza zdawalnosc??pochwal sie swoim osk..to moze bardziej pomoze ludziom ktorzy odwiedzaja to forum zeby dowiedziec sie czegos sensownego...jedyne co mam wspolnego z instruktorka z lexusa to imie...ale to chyba nie grzech..a dla twojej informacji zdecydowalam sie na ten osk dzieki wypowiedziom na tym forum i nie zaluje!!!!jesli masz jakies konkretne zarzuty do lexusa to je wypisz..jesli jestes niezadowolonym kursantem..smialo!!!!najprosciej bezpodstawnie oskarzac innych..tylko na tyle cie stac??..a jesli znasz prywatny adres instruktorki z lexusa..to moze chodzi o jakas prywatna sprawe??..bo widzisz ja u nich robilam kurs i nie posiadam prywatnych kontaktow.. smutne to :cry
wystarczylo przejrzec pozostale pana posty..(w dziale instruktorow i egzam.)..panie Rysiu29..jasno z nich wynika ze jest pan instruktorem..jak nie trudno sie domyslic konkurencji..a moze to jest karygodna praktyka, ze prawdziwy instruktor wchodzi na watek dla ludzi szukajacych informacji (prawdziwych) i wykorzystuje go do oczerniania konkurencji????to forum chyba nie temu sluzy..mam nadzieje ze administratorzy nie pozostana obojetni na takie zachowania..zle pan trafil bo moj zawod z panskim ma tyle wspolnego ze pan sie zna na prawie drogowym..a ja na karnym..i wiem jak nazywa sie to co pan tu zrobil.. liczac na swoja anonimowosc..blad..
agnese1981

krótka riposta

Postprzez Rysiu29 » sobota 03 kwietnia 2010, 08:35

Pani Agnieszko proszę nie obrażać inteligencji czytelników tego forum. Napisała Pani klasyczną reklamę uzywając figur stylistycznych nie używanych przez ludzi piszących opisy. Cały pst jest zwykłą reklamą i dlatego jako instruktora mnie to tak poruszyło. To co robicie to zwykłe oszukiwanie. Ten post jest taki sam jak na innych forach tylko zmienia się osoba pisząca. A na koniec to czemu tak Panią to zdenerwowało? przeciętnego kursanta jedynie by rozbawiłą ta sytuacja . Okazane nerwy to proste przyznanie mi racji :)))) Pozdrawiam załogę Lexusa :)))
Rysiu29

Postprzez s3uton » sobota 03 kwietnia 2010, 09:38

Szanowny Rysiu29 nie wiem co masz do Gliwic skoro jesteś z Bytomia, ale ok??? to nie moja sprawa. widać masz mega dobre informacje.

Tylko tu się pomyliłeś, bo to ja jestem instruktorką z Lexusa-Agnieszką S. i nie wstydzę się naszej zdawalności, i każdego zapraszam do udania się do wydziału komunikacji Urzędu Miejskiego w Gliwicach i porównania naszych wyników z innymi ośrodkami.
Ja naprawdę mam co robić, a nie siedzieć na forach i podszywać się pod kursantów.
Pozdrawiam konkurencję
...jestem jak ślimak pędzący w nieznane...
"Ja chciałabym umrzeć jak mój dziadek, we śnie, a nie w panice jak jego pasażerowie"
s3uton

:))

Postprzez Rysiu29 » sobota 03 kwietnia 2010, 10:14

do Gliwic nic kompletnie nie mam jedynie do tej reklamy. nic po za tym. Dalej usilnie pozdrawiam załogę Lexusa :)
Rysiu29

Postprzez agnese1981 » sobota 03 kwietnia 2010, 11:06

Rysiu29 naruszasz zasady tego forum.. widocznie regulaminu nie czytales..i jesli myslales ze zarzut pod moim adresem potraktuje jako zabawny zart..to byles w bledzie..i napewno tego tak nie zostawie..
agnese1981

walka konkurencji

Postprzez Krzyś » środa 22 grudnia 2010, 23:20

Możecie wierzyć lub nie, ale ja zrobiłem prawko za darmo, To znaczy za 1 zł. hi..... nie trzeba było duzo myśleć tylko zapisać sie do szkoły jazdy Leader. Oczywiście mam już prawko w portfelu

ojjj, znowu OSK LEADER sie autoreklamuje,mógłby już przestać.... to już troszkę nudne, na różnych forach to samo... Aż taki brak kursantów ? Chyba to jest właśnie to,sądząc po tym ze ich jedno auto ciągle stoi na parkingu pod ARENĄ (często tam jestem na pakupkach o różnych porach i widzę,że stoi ciągle w tym samym miejscu od rana do późnego wieczoru-że im sie tak chce go tam przywozić :) ) w celach reklamowych a drugie w rożnych miejscach na mieście chyba w tym samym celu.... ŻENADA.... Bądźcie dobrej myśli , może sie polepszy, a jak nie to rynek WAS zweryfikuje tak jak już niejedną szkolę w Gliwicach... A swoją drogą zauważyliście,że jakoś tak mniej eLek widać w naszym mieście? Gorąco pozdrawiam życząc wesołych świąt i lepszego NOWEGO ROKU !!
Krzyś

Re: Konkurencyjne szkoły wszelkimi metodami walczą ze sobą..

Postprzez piotrekbdg » czwartek 23 grudnia 2010, 14:07

Wiesz, akurat uważam, że jesteś ciut niesprawiedliwy. Uważam, że takie małe szkoły muszą walczyć z molochami żeby im pokazać, że liczy się szkolenie a nie zarabianie. To, że reklama?

Nie mam nic przeciwko reklamie, mam za to dużo przeciwko oszustwu. Jak ktoś się chce reklamować nie ma sprawy, niech dogada się z administracją forum skupiajacych ludzi związanych ze szkoleniem kierowców i niech zamieści oficjalny baner na obopólnie przyjętych warunkach. Podszywanie się pod kursantów i pisanie pięknie skrojonych pochwał (i te linki do stron...) jest żenujące i jeśli ktoś traktuje potencjalnego klienta jak idiotę to niech się nie dziwi że nie zostanie najpopularniejsżą szkołą jazdy w mieście.
piotrekbdg

Następna strona

Powrót do Luźna gadka