Małe pytanko na temat radia.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Małe pytanko na temat radia.

Postprzez jasiek23 » sobota 26 lutego 2011, 23:04

Mam Golfa 4 a w nim kaseciaka Sony nie aż taki stary ale tez i nie nowy (bodajże seria XR albo CR) Chcę zainwestować w nowe radio o teraz jest takie pytanie czy każde nowe radio jakie bym chciał kupić będzie dało się normalnie i bez ceregieli zamontować i będzie wszystko grało? (czyli wyjmuje stare, wkładam nowe podpinam te wszystkie kabelki wystające z wnętrza środkowej konsoli i już cieszę się nowym radiem?) Generalnie chodzi mi czy o to żeby nie okazało się że potrzebne będą jakieś "przejściówki" albo że w nowym radiu będzie jakieś gniazdo do którego nie będę miał "czego wetknąć" :D Nie mam zamiaru budować jakiegoś wybajerzonego car audio tylko zwykła wymiana radia.

Pytam bo może ktoś z Was już wymieniał radio w Golfie 4

P.S Czy otwór na radio to tylko ten tak nisko nad climatronikiem, niewygodnie czy ten powyżej też?
jasiek23

Re: Małe pytanko na temat radia.

Postprzez mls » niedziela 27 lutego 2011, 02:05

jasiek23 napisał(a):czy każde nowe radio jakie bym chciał kupić będzie dało się normalnie i bez ceregieli zamontować i będzie wszystko grało? (czyli wyjmuje stare, wkładam nowe podpinam te wszystkie kabelki wystające z wnętrza środkowej konsoli i już cieszę się nowym radiem?)

Jeśli nie masz seryjnie montowanego radia tylko inny "uniwersalny" model, to możesz mieć w zasadzie stuprocentową pewność, że bez problemu podłączysz każde inne radio na kostkę ISO (czyli praktycznie dowolny model ze sklepu). Bo nawet jeśli w samochodzie wtyki są nietypowe, to i tak z racji obecnego radia masz już dodaną przejściówkę na ISO. W większości przypadków do podłączenia będziesz miał ledwie dwie wtyczki - kostkę ISO i antenę.
mls

Re: Małe pytanko na temat radia.

Postprzez qwer0 » niedziela 27 lutego 2011, 14:00

P.S Czy otwór na radio to tylko ten tak nisko nad climatronikiem, niewygodnie czy ten powyżej też?

Glowy nie dam, bo nie jestem pewien czy w golfie jest tak samo, ale w pasku mozesz dac gdzie chcesz, nawet panel od klimatronika mozesz dac wyzej, o ile tylko przewodow wystarczy :)
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Powrót do Luźna gadka