Prawko kategori B oraz zakaz prowadzenia motoroweru na rok

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Prawko kategori B oraz zakaz prowadzenia motoroweru na rok

Postprzez Dramo » wtorek 23 kwietnia 2013, 12:16

Witam jestem nowym urzytkownikiem tego forum i jak palne jakas gafe to prosze o zrozumienie,
ale wracajac do sedna sprawy czyli tak jak w temacie. Mam do was pytanie ktoregos cieplego popoludnia latem postanowilem po 2 piwach wsiac na skuter i podjechac po kolego,pech chcial ze za rogiem stala policja z drogowa akcja"balonik" wiadomo jak to sie skonczylo odziwo nie zabrano mi za ten glupi wybryk prawa jazdy tylko dano mi grzywne i zakaz prowadzenia motoroweru na okres 1 roku.
pytanie brzmi czy gdy bede prowadzil motorower podczas tego zakazu to czy moga mi zabrac prawo jazdy czy poprostu skonczy sie to na wlepieniu mandatu .
Za odpowiedzi z gory dziekuje,aha odrazu mowie ze to byl moj pierwszy raz gdy wgl.wsiadlem za"kolko" pod wplywem i nie jestem z tego dumny, no ale sie zadyzlo i czasu nie cofne.
Dramo

Re: Prawko kategori B oraz zakaz prowadzenia motoroweru na r

Postprzez Radhezz » wtorek 23 kwietnia 2013, 13:32

Masz szczęście, i to ogromne, więc po co znowu kusić los?
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez Dramo » środa 24 kwietnia 2013, 12:38

Wiem ze mialem ogromne szczescie ,nie ukrywam tego.Acz kolwiek chcialem sie dowiedziec jak do wyglada w swietle prawa czyli tak jak napisalem powyzej co by mi z tego tytulu moglo grozic .
Wszedzie gdzie szukalem na internecie to byla odwrotna sytuajca "zabrane prawko i czy mozna prowadzic motorower " a mi chodzi wlasnie o odwrotna sytuacje
Dramo

Postprzez mk61 » środa 24 kwietnia 2013, 13:52

Art. 244 Kodeksu Karnego napisał(a):Kto nie stosuje się do orzeczonego przez sąd zakazu zajmowania stanowiska, wykonywania zawodu, prowadzenia działalności, prowadzenia pojazdów lub obowiązku powstrzymania się od przebywania w określonych środowiskach lub miejscach, zakazu kontaktowania się z określonymi osobami lub zakazu opuszczania określonego miejsca pobytu bez zgody sądu albo nie wykonuje zarządzenia sądu o ogłoszeniu orzeczenia w sposób w nim przewidziany,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Powrót do Luźna gadka