Kierowco patrz w lusterka -a co na to motocykliści ?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kierowco patrz w lusterka -a co na to motocykliści ?

Postprzez SpearHead » niedziela 28 kwietnia 2013, 09:48

Wygląda na to ze tylko kierowcy samochodów muszą zwracać uwagę na pseudo motocyklistów.Jadąc krajową "8" dystans 115km mijałem wielu motocyklistów, ci na tak zwanych ścigaczach nie wiem może z 10 żaden nie jechał zgodnie z przepisami wyprzedzanie na skrzyżowaniu, podwójna ciągła nawet na przejęciu na pieszych a to my mamy patrzeć w lusterka , mijając kilka motorów tak zwanych czoper to już inny świat i pozdrawiam takich pełna kultura widać użytkownicy takiego motoru są w stanie zarządzać swoim mózgiem.Oczywiście nie można pakować wszystkich do jednego wora bo to jest tak jak z kibicami czy kibolami, także my wszyscy powinniśmy się zachować żeby każdy dojechał do celu . Mieliście jakies sytuacje z motorami ?opisujcie je.

ps. mięso lepiej skrobać z grilla niż z asfaltu
SpearHead

Re: Kierowco patrz w lusterka -a co na to motocykliści ?

Postprzez ks-rider » niedziela 28 kwietnia 2013, 10:16

SpearHead napisał(a):Mieliście jakies sytuacje z motorami ?

Z motorami zadnych sytuacji miec nie mozna, bo sam motor nie jest w stanie technicznie pokonac ani metra. Chyba, ze chodzi Ci o motocykl, tyle, ze ten sklada sie z dwoch kol, ramy, zawieszenia , kierownicy, zbiornika paliwa i silnika.

Tak, mialem jako motocyklista, jakis kut**s zajechal mi kiedys droge spychajac na kraweznik.

:wink:
ks-rider

Postprzez silvox » niedziela 28 kwietnia 2013, 11:30

ks-rider napisał(a): jakis kut**s zajechal mi kiedys droge spychajac na kraweznik.

Mam wrażenie, że autorowi chodzi o spojrzenie zza kółka, a nie z pozycji motocyklisty..
SpearHead napisał(a):tylko kierowcy samochodów muszą zwracać uwagę na pseudo motocyklistów

To pobożne życzenie świrów..
Osobiście wkurzają mnie nalepki o treści "patrz w lusterka, motocykle sa wszędzie" ..
Dlaczego mi ktoś mówi co mam robić ?? Jakie ma prawo do tego ?? Dlaczego nie zacznie naprawiania świata od siebie ?? Jeśli motocyklista jedzie prawidłowo, wyprzedza w miejscu dozwolonym, czeka aż mu zrobię miejsce - to mi on nie wadzi.. Wpychający się między sznur pojazdów, jadący po linii, świrujący w mieście jest potencjalną ofiarą - jak na filmikach na YT gdzie ląduje taki na otwartych drzwiach auta..
silvox

Postprzez ks-rider » niedziela 28 kwietnia 2013, 13:06

silvox napisał(a):Mam wrażenie, że autorowi chodzi o spojrzenie zza kółka, a nie z pozycji motocyklisty..

wkurzają mnie nalepki o treści "patrz w lusterka, motocykle sa wszędzie" ..

tez mam to wrazenie, ale nie moglem sie oprzec, zwlaszcza jak ktos pisze motor :mrgreen:

Co do naklejek, to plakac mi sie chce, gdy wezme pod uwage, ze lusterka maja martwe punkty. Pytam sie wiec ktory kretyn wymyslil ten kretynski slogan ?

MAm wiec patrzec w cos w ktorym wszystiego nie widze -> no niemam pytan !

ks-rider

Postprzez dylek » niedziela 28 kwietnia 2013, 13:27

ks-rider napisał(a): ale nie moglem sie oprzec, zwlaszcza jak ktos pisze motor :mrgreen:

Jasne, że nie motor .... pisze się motór - wiem, bo film oglądałem :mrgreen:
...też nie mogłem się oprzeć... ;)

A co do naklejek - jeśli motocykliści sądzą, że naklejanie ich na blaszankach pozwoli im na bezmózgie posługiwanie się swoimi rumakami - to szybko się przeliczą...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez Zonaimad » niedziela 28 kwietnia 2013, 16:38

dylek napisał(a):A co do naklejek - jeśli motocykliści sądzą, że naklejanie ich na blaszankach pozwoli im na bezmózgie posługiwanie się swoimi rumakami - to szybko się przeliczą...

Na nic nie liczą, tylko po prostu chcą was wkurzyć. Na tym polegają kampanie społeczne. ;-)
Zonaimad

Postprzez SpearHead » sobota 11 maja 2013, 06:20

Kierowco patrz w lusterka... szlak mnie trafia jak to słyszę lub widzę naklejkę o tej treści

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,motocyklista-smiertelnie-potracil-rowerzyste,86749,html?categoryId=496
SpearHead

Postprzez winston » sobota 11 maja 2013, 09:27

Oczywiście ścigacz...
PJ: ABCD
instruktor kat. B

winston

Postprzez lith » sobota 11 maja 2013, 11:24

Motocyklisto uważaj na lusterka, są wszędzie! :mrgreen:
lith

Postprzez piotrz » niedziela 12 maja 2013, 00:31

silvox napisał(a):Osobiście wkurzają mnie nalepki o treści "patrz w lusterka, motocykle sa wszędzie" ..
Dlaczego mi ktoś mówi co mam robić ??

"są wszędzie" czyli również tam, gdzie zgodnie ze zdrowym rozsądkiem (a tym bardziej zgodnie z przepisami) nie powinno ich być. Taką nalepkę można to traktować jako ostrzeżenie przed głupotą i bezmyślnością niektórych motocyklistów.
piotrz

Postprzez SpearHead » niedziela 06 października 2013, 08:23

Te naklejki maja coraz mniejszy sens ,przykład z Bytomia http://kontakt24.tvn24.pl/temat,blad-podczas-wyprzedzania-motocyklista-przyplacil-zyciem,101302,html?categoryId=496

Policja przesłuchując świadków ustaliła, że jadący z dużą prędkością motocyklista

w całym tym nieszczęściu szczęście takie ze odszedł sam a mógł zabić jeszcze kogoś
SpearHead

Postprzez ks-rider » niedziela 06 października 2013, 09:02

SpearHead napisał(a):Kierowco patrz w lusterka... szlak mnie trafia jak to słyszę lub widzę naklejkę o tej treści

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,motocyklista-smiertelnie-potracil-rowerzyste,86749,html?categoryId=496

Aaaaaa, znaczy kierowcy wielosladow nigdy nie zabijaja pieszych na przejsciu, hmmmm, dziwne bo co rusz czytam w wiadomosciach a zdarza sie to im czesciej niz motocyklistom.

ks-rider

Postprzez SpearHead » niedziela 06 października 2013, 09:16

ks-rider napisał(a):
Aaaaaa, znaczy kierowcy wielosladow nigdy nie zabijaja pieszych na przejsciu, hmmmm, dziwne bo co rusz czytam w wiadomosciach a zdarza sie to im czesciej niz motocyklistom.

Ja tak nie twierdzę , oczywiście ze kierowcy wielosladów nie są wcale lepsi chodzi o sens tej głupiej naklejki ty ja on mamy patrzeć w lusterka bo jakiś pirat goni czy to w mieście czy w teranie z prędkością o wiele za dużą, ale to my mamy patrzeć w lusterka bo on na swoim ścigaczu jest ponad Bogiem
SpearHead

Postprzez Radhezz » niedziela 06 października 2013, 10:39

Zonaimad napisał(a):
dylek napisał(a):A co do naklejek - jeśli motocykliści sądzą, że naklejanie ich na blaszankach pozwoli im na bezmózgie posługiwanie się swoimi rumakami - to szybko się przeliczą...

Na nic nie liczą, tylko po prostu chcą was wkurzyć. Na tym polegają kampanie społeczne. ;-)

A "TIR-y na tory" to mądre hasło kampanii społecznej? :mrgreen:

W tym kraju zawsze znajdzie się banda oszołomów popierająca nawet najgłupsze postulaty, po to żeby im było lepiej, nie patrząc się na "całą resztę". A co to robi jakąś różnicę czy jadę autem czy motocyklem jak ktoś w lusterko nie spojrzy i mnie zepchnie lub spowoduje kolizję? Jak nie zasygnalizuje manewru?

A co do ściagczy i ich kierowców... No sorry, ale w większości to debile. Jeździmy po drogach na których jest wiele potencjalnych zagrożeń, z których większość dotyczy kierunku w którym jedziemy. Jeśli więc taki baran w terenie zabudowanym leci ponad 150km/h to żeby go zauważyć to bym musiał jechać patrząc się do tyłu cały czas - zwłaszcza jeśli mówimy o jakimś wzniesieniu lub zakręcie za nami.

Co ciekawe nie mam podobnych doświadczeń z kierowcami innych typów jednośladów.
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez ks-rider » niedziela 06 października 2013, 12:39

SpearHead napisał(a):...chodzi o sens tej głupiej naklejki ty ja on mamy patrzeć w lusterka ....ale to my mamy patrzeć w lusterka bo on na swoim ścigaczu jest ponad Bogiem

Od lat wiadomo, ze lusterka maja martwe punkty, trzeba wiec byc debilem aby zachecac jedynie do patrzenia w lusterka, tyle odemnie.

Ostatnio zmieniony wtorek 08 października 2013, 20:02 przez ks-rider, łącznie zmieniany 1 raz
ks-rider

Następna strona

Powrót do Luźna gadka