przez lith » czwartek 15 sierpnia 2013, 00:01
Chyba cman kiedyś pisał, ze on zaczął jeździć po jakiejś dłuższej przerwie od zdania (rok?) i że bez problemu... ja bym się jednak bał, że zapomnę. Co innego jak już po kursie sobie troche pojeździsz i utrwalisz, to wtedy się tego nie zapomina, ale jak od razu po egzaminie się zostawi to imo może być ciężko się po dłuższej przerwie wdrożyć, bo do egzaminu niby się coś na świeżo potrafi, ale nie jest to utrwalone, człowiek sie nie czuje pewnie i jak trochę pozapomina to będzie sie bał siadać za kółko itd.
Z resztą ja to u siebie z łódką widziałem - jak zdałem kiedyś patent i zaraz po tym miałem przerwę przez zimę, to na wiosnę musiałem się na nowo podstawowych rzeczy uczyć. Ucząc się na prawko uczysz się dużej ilości rzeczy w krótkim czasie, jak sobie nie utrwalisz tego w praktyce to imo spora cześć szybko wyleci z głowy. Oczywiście jak nie masz wyjścia to trudno, najwyżej sobie poprzypominasz to później i jeszcze raz się nauczysz, nie Ty jeden. Ale ja na kurs na prawko chyba bym się zdecydował dopiero wiedząc, że po kursie będę miał czym pokierować.