wydanie w dniu urodzin prawa jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

wydanie w dniu urodzin prawa jazdy

Postprzez konrad9510 » środa 30 października 2013, 16:43

Witam.
Czytałem różne tematy i różnie piszą, więc:
Słyszałem od osoby u której się zapisywałem na kurs, że egzamin można zdać miesiąc wcześniej, a prawo jazdy odbierze się po ukończeniu 18 lat. 16 października zdałem cały egzamin bo jeszcze A2 robiłem (Word Konin), no i zapłaciłem od razu w Koninie i osoba, która dawała mi papiery do podpisywania, aby uzyskać PJ powiedziała, że za 2 tyg. do odbioru. W wczoraj dzwoniąc do Wydziału Komunikacji w moim mieście usłyszałem, (dzwoniłem, aby się spytać czy już jest) że dopiero dziś wyślą papiery, aby wyrobili mi PJ ponieważ dopiero skończyłem 18 lat ( 29 października, wczoraj skończyłem) i dopiero od dziś 2 tyg. trza poczekać. Jak z tym tak na prawdę jest ? Na stronie Info-Car, czyli stronie PWPW pisze, że papiery trafiają po egzaminie do nich i jest wyrabiane PJ i że można najszybciej odebrać w dniu urodzin. Więc jaka prawda jest ? Bo wszędzie inaczej piszą. Pozdrawiam.
konrad9510

Re: wydanie w dniu urodzin prawa jazdy

Postprzez RossoneriDevil » środa 30 października 2013, 18:55

Pierwsza osoba pewnie nie wiedziała że nie masz jeszcze 18-stu lat i powiedziała CI że dwa tygodnie, później dowiedziałeś się że dopiero wysłali papiery i od tego musisz czekać dwa tygodnie, i tej wersji bym się trzymał. Za dwa tygodnie będziesz miał swój plastik, Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, jeździj ostrożnie i rozważnie aby Twoje 18 urodziny nie były ostatnimi :)
RossoneriDevil

Postprzez konrad9510 » środa 30 października 2013, 22:21

Tzn. ona powiedziała, że dziś mają wysłać papiery, a czy wysłali ? Się okaże. Boje się, że gdzieś te papiery mogą im się umknąć i nie zauważą i nie wyślą :/ Nie ma jako tako możliwości sprawdzenia, czy wysłane zostały rzeczywiście ? Bo na stronie to tylko pisze, że przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
No dziękuję za życzenia ;)
konrad9510

Postprzez Grzego90 » piątek 01 listopada 2013, 10:33

konrad9510 napisał(a):Tzn. ona powiedziała, że dziś mają wysłać papiery, a czy wysłali ? Się okaże. Boje się, że gdzieś te papiery mogą im się umknąć i nie zauważą i nie wyślą :/

Spokojnie, nie panikuj.. Po co sobie wkręcasz jakieś jazdy. Wyślą.
Grzego90

Powrót do Luźna gadka