Prawo Jazdy kategorii B1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo Jazdy kategorii B1

Postprzez jjmafia » poniedziałek 25 listopada 2013, 23:02

witam jestem nowy i chce zapytać jak to jest z tym B1 bo wchodze na allegro i tam jest samochód daichatsu cuore i pisze że jest przystosowany do B1 ale ma masę powyżej dopuszczalnej dla mnie ejst to <&%#$@> jak lato z radiem także jeśli możecie mi to wytlumaczyc bo nie wiem czy iść na takie prawo jazdy czy nie POMOCY :( :( :( :( :( :(
jjmafia

Re: Prawo Jazdy kategorii B1

Postprzez among » poniedziałek 25 listopada 2013, 23:13

Od 19 stycznia wraz ze zmianą ustawy o kierujących pojazdami, osoby, które posiadają prawo jazdy kategorii B1, mogą prowadzić czterokołowce oraz motorowery i czterokołowce lekkie. Szesnastolatek może zasiąść za kierownicą pojazdu do przewozu osób o masie własnej nie większej niż 400 kg lub pojazdu do przewozu towarów o masie własnej nie większej niż 550 kg. Maksymalna moc silnika w takim aucie to 15 kW (20 KM).

Sprzedający może sobie pisać w aukcji nawet że to statek kosmiczny. Ciebie interesuje to co jest w dowodzie rejestracyjnym bo przy kontroli policjanta nie będzie obchodziło co napisał sprzedający w aukcji.
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Re: Prawo Jazdy kategorii B1

Postprzez jjmafia » poniedziałek 25 listopada 2013, 23:47

dzięki bo słyszłem wiele opini wiec wcale jest nie potrzebne te prawko bo na takie samochody to sobie moga pozwolić ludzie którzy maja na koncie po 100 baniek albo wygrali w totka
jjmafia

Powrót do Luźna gadka