Czy mam obowiązek trzymania kierownicy w pozycji 9:15 w czasie zatrzymania (np. w oczekiwaniu na czerwone światło)
???????????????????????
przez fa1th » czwartek 05 grudnia 2013, 23:04
przez rusel » czwartek 05 grudnia 2013, 23:06
przez fa1th » czwartek 05 grudnia 2013, 23:13
rusel napisał(a):czy to jest żart? czy pytanie?
przez rusel » piątek 06 grudnia 2013, 10:11
przez tomcioel1 » piątek 06 grudnia 2013, 10:45
rusel napisał(a):technika jazdy to m.in prawidlowe trzymanie kierownicy czyli oburącz z obejmujacymi kciukami w odpowiedniej pozycji, na temat ktora to ma byc godzina nie bedziemy mowic...jezeli dojezdzasz do swiatel, puszczasz kierownice bo musisz poprawić sobie fiflaka i zajmie Ci to troche czasu a ktos uderzy w tyl pojazdu nie bedziesz mial wplywu na kierowanie więc po Bożemu kontakt z kierownicą zgodnie z techniką i oblugą urządzeń sterowania pojazdem powienien być w tej sytuacji
przez ks-rider » piątek 06 grudnia 2013, 10:55
rusel napisał(a):technika jazdy to m.in prawidlowe trzymanie kierownicy czyli oburącz z obejmujacymi kciukami
przez rusel » piątek 06 grudnia 2013, 11:07
czyli jak rozumiem tok twojego myślenia gość dojeżdża do światel i stojąc na czerwonym puszcza ręce z kierownicy - błąd , kolejne skrzyżowanie , 50 sekund do zmiany na zielone , gość ręce na kolana - drugi błąd i ocena negatywna ???
Przepraszam ale zapytam kto stwierdzil, ze obelmowanie kierownicy kciukami jest prawidlowe
przez ks-rider » piątek 06 grudnia 2013, 11:58
rusel napisał(a):ten sam kto stwierdzil ze zgodnie z techniką kierownice trzymasz powyzej jej srodka i nie dwoma palcami
przez kg1956 » piątek 06 grudnia 2013, 19:44
fa1th napisał(a):Czy mam obowiązek trzymania kierownicy w pozycji 9:15 w czasie zatrzymania (np. w oczekiwaniu na czerwone światło)
przez rusel » piątek 06 grudnia 2013, 21:40
O ile przy technice prowadzenia jednosladu jest bezsprzeczne, tak w przypadku kat, B nie nalezy do poprawnych. Przyjelo sie to przez wiele lat, ale ma to tez swoje wady.
przez oskbelfer » piątek 06 grudnia 2013, 22:27
ks-rider napisał(a):
Przepraszam ale zapytam kto stwierdzil, ze obelmowanie kierownicy kciukami jest prawidlowe ?
przez ks-rider » piątek 06 grudnia 2013, 23:12
rusel napisał(a):to nie jest tak ze sie przyjelo, kladziesz ręke na kierownicy i jest to naturalne zachowanie ze obejmujesz ją bez otwartego kciuka i o tym sie nie mysli, przejedz sie z kciukiem polozonym na zewnetrznej czesci kierownicy to po czasie kciuki same zejdą "pod".....
rusel napisał(a):tak jak trzymasz fujarę, w sposob naturalny, zgodnie z techniką jej trzymania
oskbelfer napisał(a):A jest nieprawidłowe ? I kto to stwierdził ?
przez oskinstruktor » piątek 06 grudnia 2013, 23:18
przez rusel » piątek 06 grudnia 2013, 23:20
przez ks-rider » sobota 07 grudnia 2013, 15:51
oskinstruktor napisał(a):Czy ten palec jest dookoła czy tylko leży na kierownicy? Jakie to ma znaczenie?
Osobiście nigdy na to nie zwróciłem uwagi i po tym poście też nie mam zamiaru. Kierownica z ręki ma się nie wyśliznąć podczas kręcenia nią i jak się tak nie dzieje, to po co sobie dupę zawracać pierdołami.