Forumowicz roku 2013 - "Złota Klawiatura"

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Forumowicz roku 2013 - "Złota Klawiatura"

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 16 grudnia 2013, 14:54

Zapraszam do udziału w zabawie.

Zasady.
1. Udział w zabawie bierze użytkownik Forum, który napisał co najmniej 10 postów.
2. Nie można głosować na siebie. Głosować można na kandydata - użytkownika Forum, który napisał co najmniej 10 postów.
3. Wybieramy trzy loginy w kolejności: 1. miejsce, 2. miejsce, 3. miejsce.
4. Kryteria wyboru są dowolne; można uzasadnić swój wybór.
5. Od każdego głosującego, kandydat do tytułu otrzymuje punkty odpowiednio: za 1. miejsce - 3 punkty, za 2. miejsce - 2 punkty a za 3. miejsce - 1 punkt.
6. Głosowanie trwa do 31.12.2013 r., do godziny 23:59.
7. "Organizator" zabawy (czyli ja :) ) sumuje punkty kandydatów i prezentuje wyniki w już w nowym 2014 roku.
8. Nagród finansowych, materialnych nie przewidziano :mrgreen:

Czas - Start.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Re: Forumowicz roku 2013 - "Złota Klawiatura"

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 16 grudnia 2013, 14:55

1. Taik. /za formę prezentowania treści, meritum, dobre maniery, wzorowy język, wiedza!/
2. Szerszon. /za cierpliwość w dyskutowaniu z Szymonem :), element humorystyczny w wypowiedzi, dużą aktywność na Forum, zawód, wiedza!/
3. Dylek. /za rzeczowe informacje, ciekawe przykłady z realnych dróg, element humorystyczny, szczera chęć dyskusji, zawód, wiedza!/

-----
wyróżnienia:
Rusel - za przedstawianie PoRD w aspekcie historycznym, dzielenie się doświadczeniem zawodowym;
Szymon - za rysunki, ożywianie Forum :)
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szerszon » poniedziałek 16 grudnia 2013, 15:32

Zabija mnie.... :D
1. dylek
2.oskbelfer
3. rusel

Ale lista mogłaby być ciut dłuższa...jeśli nie miałem problemu z pozycją 1 to dalej jednak targały wątpliwości...
szerszon

Postprzez Borys_q » wtorek 17 grudnia 2013, 01:30

1 oskbelfer
2 szerszon
3 lith
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez taik » wtorek 17 grudnia 2013, 17:13

Aby zagłosować na forumowicza roku, trzeba wznieść się poza wzajemne uprzedzenia, dotyczące interpretacji, czy scysji, które miały w związku z tym miejsce.
Spróbuję się wznieść i wytypować swoje kandydatury; uzasadnienie poniżej.

Typowanie:
1. Szerszon
2. Rusel
3. LeszkoII

4. Szymon1977

Uzasadnienie:
Ad 1. Nie da się ukryć, że jest to chyba najaktywniejszy użytkownik forum. Nazwałbym go społecznikiem PRD (wiem, że swoje działania podejmuje nie tylko na polu tutejszego forum). Cenie jego ironię, którą zwykł używać w dyskusji, ponieważ jest niezwykle cenna w prowadzeniu dialogu. To, że typuje go na pierwszą pozycję, dowodzi, że wzniosłem się na najwyższy możliwy pułap poza wzajemne uprzedzenia :mrgreen: - jest fanatycznym wyznawcą czarnej strony mocy jazdy po rondach, nie zgadzam się z nim, w kwestii interpretacji dotyczącej powyższego, ale szanuję.
Ad. 2. Cenię sobie zdanie tego forumowicza. Jego wiedza, doświadczenie i konkret wypowiedzi - często bardzo celnych - jest nie do niezauważenia. Posiada rzadką cechę - słucha mówiącego, a nie tylko słyszy - to bardzo cenne.
Ad. 3. Przyznam, że miałem najtrudniejszy wybór, mimo że pozycja na podium najodleglejsza - brałem pod uwagę dwie kandydatury, które chciałem umieścić na 3 pozycji. Pewną przewagą wytypowałem ostatecznie Leszka. Podoba mi się w nim jego "plastyka" rozumowania - często dostrzega rzeczy, które pozornie wydają się nieistotne, a bywają pomocne w kształtowaniu opinii. Widziałem wielokrotnie, że potrafi przyznać się do błędu, a to również wartościowa cecha - poprawia jego responsywność jako dyskutanta.
Ad. 4. Chciałem umieścić dodatkową kandydaturę, już "za pudłem". Kandydatura szymona walczyła z kandydaturą Leszka, więc pozwoliłem sobie wydzielić 4 lokatę. Szymona cenię za duży wkład w prowadzenie dyskusji. Pisze dożo i treściwie, nie pozostawiając wątpliwości, co do kierunków własnych twierdzeń. Jego forma przedstawiania argumentów - poprzez liczne rysuneczki - jest wręcz sławetna, a również to cenię, tzn. nakład pracy twórczej i zaangażowanie.

Wyróżnienia:
- Dylek - potrafi wyczarować z kapelusza argument i przykład, z którym czasami ciężko dyskutować, a element zaskoczenia to również cenna rzecz.
- Oskbelfer - szkoda, że tak mało udziela się na forum, w części dotyczącej sytuacji na drodze. Jest mistrzem ciętej riposty i dosadnych stwierdzeń - czasami tak trzeba, wzrasta czytelność przekazu emocjii.
- Lith - ta liczba postów poraża - prawie 6 000 :wow:
taik

Postprzez szymon1977 » wtorek 17 grudnia 2013, 23:28

1. Szerszon - jako jeden z nielicznych potrafi (zwłaszcza jak się go upomni) wyskoczyć znacznie powyżej pyskówek i wrócić z dyskusją na właściwe tory. Być może są lepsi, ale wobec aktywności Szerszona w najbardziej drażliwych tematach ich dokonania bledną. Nie sztuka sprawiać dobre wrażenie, gdy się napisało zaledwie wymagane regulaminem konkursu 10 postów.

2. Lith.

3. Maryann.
Ostatnio zmieniony środa 18 grudnia 2013, 23:23 przez szymon1977, łącznie zmieniany 1 raz
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez oskbelfer » wtorek 17 grudnia 2013, 23:35

Uprzejmie proszę, forumowiczów którzy oddali głos na mój nick - by jeśli mogą wykasowali mnie ze swoich "typów do Złotej klawiatury"
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 grudnia 2013, 18:16 przez oskbelfer, łącznie zmieniany 4 razy
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Anett » środa 18 grudnia 2013, 12:30

1. szerszon
2. rusel
3 oskbelfer

Najaktywniejsi
Anett

Postprzez Anfa » środa 18 grudnia 2013, 17:40

1. szerszon
2. rusel
3. Lith
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez ella » środa 18 grudnia 2013, 20:28

1. szerszon
2. dylek
3. leszkoII

trzeba było dać 5 miejsc
ella
Moderator

Postprzez Nata » środa 18 grudnia 2013, 21:28

Niestety, można wybrać tylko trzy osoby.
Zatem:

1. szerszon - za wiedzę, życzliwość względem młodych kierowców oraz za tematy w stylu "Parkowanie przez duże P"
2. taik - za wiedzę, rzeczowe podejście oraz estetyczne posty
3. rusel - za wiedzę, pewność siebie i bezpośredniość
Kurs kat. B - OSK Ekspert (instruktor Filip): 28.07.2012 - 12.10.2012
Egzamin - WORD Poznań: 14.11.2012 - zdany za pierwszym razem
Nata

Postprzez rusel » środa 18 grudnia 2013, 21:57

1.Dylek
2.Oskbelfer
3 ex aequo Szerszon, Taik, Leszko

świątecznie się zrobiło...
rusel

Postprzez LeszkoII » środa 01 stycznia 2014, 19:10

Obrazek

Wyniki konkursu.

1. szerszon (23 pkt.)
2. dylek (9 pkt.)

3. oskbelfer (8 pkt.), rusel (8 pkt.),
----------------------
5. taik (5 pkt.)
6. lith (4 pkt.)
7. LeszkoII (2 pkt.)
8. maryann (1 pkt.)

Gratuluję całemu podium :D

EDIT: Przykro mi to stwierdzić, ale popełniłem błąd w liczeniu (przyznając ruselowi o 2pkt. za dużo).
O nieprawidłowościach poinformowała mnie przezorna Nata, za co bardzo dziękuję
.
Ostatnio zmieniony piątek 03 stycznia 2014, 10:36 przez LeszkoII, łącznie zmieniany 2 razy
LeszkoII

Postprzez szerszon » środa 01 stycznia 2014, 19:23

Och..achhh..ehhh... jestem wzruszony..ten wynik byłby niemożliwy do osiągnięcia gdyby nie wsparcie
( tu długa lista począwszy od rodziny...mojego instruktora, niani, pani przedszkolanki, sąsiada nasuwającego młotkiem po ścianach po 22..itp..)
Niniejszym pragnę podziękować wszystkim, którzy obdarzyli mnie swoim zaufaniem i ze wszystkich sił będę dążył..aby za rok znowu dbać o pokój na Ziemi i zwierzątka... :mrgreen:
szerszon

Postprzez jasper1 » środa 08 stycznia 2014, 15:27

LeszkoII napisał(a):
EDIT: Przykro mi to stwierdzić, ale popełniłem błąd w liczeniu (przyznając ruselowi o 2pkt. za dużo).
O nieprawidłowościach poinformowała mnie przezorna Nata, za co bardzo dziękuję
.

Staruszek Freud pewnie miałby coś do powiedzenia na temat takich czynności pomyłkowych :ups:
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Powrót do Luźna gadka