Aby zagłosować na forumowicza roku, trzeba wznieść się poza wzajemne uprzedzenia, dotyczące interpretacji, czy scysji, które miały w związku z tym miejsce.
Spróbuję się wznieść i wytypować swoje kandydatury; uzasadnienie poniżej.
Typowanie:1.
Szerszon2.
Rusel3.
LeszkoII4.
Szymon1977Uzasadnienie:Ad 1. Nie da się ukryć, że jest to chyba najaktywniejszy użytkownik forum. Nazwałbym go społecznikiem
PRD (wiem, że swoje działania podejmuje nie tylko na polu tutejszego forum). Cenie jego ironię, którą zwykł używać w dyskusji, ponieważ jest niezwykle cenna w prowadzeniu dialogu. To, że typuje go na pierwszą pozycję, dowodzi, że wzniosłem się na najwyższy możliwy pułap poza wzajemne uprzedzenia

- jest fanatycznym wyznawcą czarnej strony mocy jazdy po rondach, nie zgadzam się z nim, w kwestii interpretacji dotyczącej powyższego, ale szanuję.
Ad. 2. Cenię sobie zdanie tego forumowicza. Jego wiedza, doświadczenie i konkret wypowiedzi - często bardzo celnych - jest nie do niezauważenia. Posiada rzadką cechę - słucha mówiącego, a nie tylko słyszy - to bardzo cenne.
Ad. 3. Przyznam, że miałem najtrudniejszy wybór, mimo że pozycja na podium najodleglejsza - brałem pod uwagę dwie kandydatury, które chciałem umieścić na 3 pozycji. Pewną przewagą wytypowałem ostatecznie Leszka. Podoba mi się w nim jego "plastyka" rozumowania - często dostrzega rzeczy, które pozornie wydają się nieistotne, a bywają pomocne w kształtowaniu opinii. Widziałem wielokrotnie, że potrafi przyznać się do błędu, a to również wartościowa cecha - poprawia jego responsywność jako dyskutanta.
Ad. 4. Chciałem umieścić dodatkową kandydaturę, już "za pudłem". Kandydatura szymona walczyła z kandydaturą Leszka, więc pozwoliłem sobie wydzielić 4 lokatę. Szymona cenię za duży wkład w prowadzenie dyskusji. Pisze dożo i treściwie, nie pozostawiając wątpliwości, co do kierunków własnych twierdzeń. Jego forma przedstawiania argumentów - poprzez liczne rysuneczki - jest wręcz sławetna, a również to cenię, tzn. nakład pracy twórczej i zaangażowanie.
Wyróżnienia:-
Dylek - potrafi wyczarować z kapelusza argument i przykład, z którym czasami ciężko dyskutować, a element zaskoczenia to również cenna rzecz.
-
Oskbelfer - szkoda, że tak mało udziela się na forum, w części dotyczącej sytuacji na drodze. Jest mistrzem ciętej riposty i dosadnych stwierdzeń - czasami tak trzeba, wzrasta czytelność przekazu emocjii.
-
Lith - ta liczba postów poraża - prawie 6 000