Rejestracja samochodu

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Rejestracja samochodu

Postprzez czubaka87 » wtorek 04 marca 2014, 19:47

Słyszałem ostatnio od znajomych że "niby" już nie trzeba zmieniać blach, jak kupię samochód z innego powiatu. Wiecie może jak to jest naprawdę? Czy rzeczywiście takie coś weszło?

Drga sprawa: jak to jest z tymi tablicami indywidualnymi? Czy jak kupię je raz to są one przypisane do mnie i po zmianie samochodu mogę je włożyć do nowego?
...
czubaka87

Re: Rejestracja samochodu

Postprzez Makabra » wtorek 04 marca 2014, 21:51

Jak będziesz miał tablice indywidualne i sprzedasz auto, to tablice sprzedajesz razem z autem.
Makabra

Postprzez kursantochota » czwartek 06 marca 2014, 21:06

czubaka87 napisał(a):Słyszałem ostatnio od znajomych że "niby" już nie trzeba zmieniać blach, jak kupię samochód z innego powiatu. Wiecie może jak to jest naprawdę? Czy rzeczywiście takie coś weszło?

Powiedz znajomym żeby odstawili internetowe tabloidy, a wiedzę czerpali ze sprawdzonych źródeł :spoko:
Jak załatwia się sprawę w urzędzie, to warto też spojrzeć w jego zasoby www. A tam jak byk stoi, że jak z innego powiatu to sorry, ale płacisz za nowe tablice.
kursantochota

Postprzez zuziagola » środa 09 lipca 2014, 21:49

od jakiegoś czasu mówi się o braku podstaw zakazu rejestrowania tzw. anglików w Polsce. Wyczytałam że jednak będzie można http://www.twojeinnowacje.pl/rejestracj ... ej-stronie , czy wiadomo coś dalej w temacie? I co o tym myślicie? Kilka razy jechałam autem brata (z Anglii) i nie ukrywam, że to dość trudne, ale do przyzwyczajenia.
zuziagola

Powrót do Luźna gadka