Oszust

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Oszust

Postprzez ks-rider » piątek 23 maja 2014, 08:15

Siemka,

no to doczekalismy sie wreszcie i wlasnego oszusta na Forum. Szczycic sie tym, czy wstydzic, hmmmm, nie zmienia faktu, ze jest wsrod nas.

Adiii

http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... d-oszusta/

http://motormania.com.pl/newsy/kraj/kre ... g.comments

milej lekury

:wink:
ks-rider

Re: Oszust

Postprzez Makabra » piątek 23 maja 2014, 10:13

A skad pewnosc ze wlasciciel motocykla to ta sama osoba na forum?
Makabra

Postprzez Anett » piątek 23 maja 2014, 10:22

Może zbieżność nicków. Nie można twierdzić że Adiii stamtąd to ta sama osoba gdy się nie wie tak naprawdę nic na ten temat.

Niestety takich osób jest pełno. Strach coś kupować przez internet albo od "właściciela". Nigdy nie wiadomo na co się trafi.
Ostatnio zmieniony piątek 23 maja 2014, 16:46 przez Anett, łącznie zmieniany 1 raz
Anett

Postprzez ks-rider » piątek 23 maja 2014, 13:14

Makabra napisał(a):A skad pewnosc ze wlasciciel motocykla to ta sama osoba na forum?

Adiii zabieral tu glos w tematach motocyklowych, wypowiadal sie o ghymkanna'ie. Ja zadalem sobie troche trudu sprawdzajac tresc jego postow.

ks-rider

Postprzez Adiii » piątek 23 maja 2014, 16:23

Ja mogę zadać sobie trudu i dołączyć kolejne nazwisko do postępowania karnego przeciwko fałszywym oszczerstwom w moim kierunku.
Wyrok w sprawie licznika nigdy nie zapadł. Ja sam nigdy nie byłem posiadaczem żadnego pojazdu. Gówno wiecie o sprawie, ale łykacie wszystko jak leci

pozdro
Adiii

Postprzez kombi » piątek 23 maja 2014, 17:12

Powinno się tępić takich pętaków. Doznałeś amnezji w sprawie przebiegu przy sprzedaży?
Twój post z 7.01.2014 z tego forum:
Adiii napisał(a):Mam 190cm wzrostu i 45tys km na małej CBR125 za sobą. Żeby było śmieszniej ćwiczę gymkhanę i ostatnio wywalczyłem podium w amatorach.

Bardzo dobrze, że zgłosił to do prokuratury.
Ostatnio zmieniony piątek 23 maja 2014, 17:16 przez kombi, łącznie zmieniany 1 raz
kombi

Postprzez mk61 » piątek 23 maja 2014, 20:09

Jak dla mnie, to wszystko jest jasne.

Good bye? Tak profilaktycznie, żeby nie zarażał?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez ks-rider » piątek 23 maja 2014, 20:37

Adiii

widac w PL nie potrafiles sobie zbytnio w zyciu poradzic. W Norwegi jak widac rowniez nie potrafisz, skoro niestac cie na to aby 300 NOK oddac. Teraz sprawa potoczy sie swoim tokiem, bedzie troche nieprzyjemnosci gdy sie z ojcem w PL zjawicie. Wobec was moze zostac zastosowany areszt tymczasowy do zakonczenia sprawy i po prostu na wieksze koszta odplyniecie.

Adiii napisał(a):1. Ja mogę zadać sobie trudu i dołączyć kolejne nazwisko do postępowania karnego przeciwko fałszywym oszczerstwom w moim kierunku.

2. Wyrok w sprawie licznika nigdy nie zapadł. Ja sam nigdy nie byłem posiadaczem żadnego pojazdu. Gówno wiecie o sprawie, ale łykacie wszystko jak leci

1. Kowboju do dziela, oskarzaj, dodawaj, tylko na koncu nie zdziw sie.

2. Posiadaczem motocykla byles Ty, Wlascicielem byl twoj ojciec. Spoko, nie lam sie, wyrok nie zapadl, ale mam nadzieje, ze zapadnie.

Jestes innago zdania, ze bylo inaczej wejdz na Forum Motocyklistow w temat o tobie i wyjasnij !

Nie pozdrawiam, bo frajerstwa nie trawie

ks-rider

Postprzez furby » piątek 23 maja 2014, 21:57

Gdyby prawo lepiej chronilo poszkodowanych to byloby tez mniej kombinatorow. Bez wzgledu na dziedzine.
furby

Postprzez among » piątek 23 maja 2014, 22:59

furby napisał(a):Gdyby prawo lepiej chronilo poszkodowanych to byloby tez mniej kombinatorow. Bez wzgledu na dziedzine.

Nie sądzę. Ludzie patrzą na to co jest na liczniku. Im mniej tym są bardziej "zaczarowani". Jest to główny chwyt handlarzy sprowadzających samochody (motory pewnie też)z zachodu. Dla Polaka auto musi mieć mniej niż 200k i pod takiego klienta jest robione. Taki klient gdyby zobaczył, że autko ma przejechane np. 350-400k to by nawet na nie nie spojrzał, ale już np. 150k i oczy mu się świecą.
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Postprzez lith » piątek 23 maja 2014, 23:27

Tylko, że ludzie chcą kupić samochód ze 150k przebiegu, a nei ze 150k na liczniku tylko. Dla mnie to żadne tłumaczenie. Właśnie przez takich oszustów teraz trzeba kombinować, żeby sprawdzić w miarę rzetelny przebieg auta.
lith

Postprzez furby » piątek 23 maja 2014, 23:37

@among: Zgoda, interesuje ich m.in. niski przebieg. Klient bez wzgledu na znajomosc tematyki powinien wiedziec, ze prawo jest po jego stronie. Czy moze sadzisz, ze prawo powinno chronic cwaniaczkow?
furby

Postprzez among » piątek 23 maja 2014, 23:48

furby napisał(a):@among: Zgoda. Klientow interesuje m.in. niski przebieg. Ale czy sadzisz, ze prawo powinno chronic takich cwaniaczkow?

Jestem za tym, żeby "kręcenie" liczników było traktowane przez państwo jako przestępstwo. Może to ostudzi trochę to co się teraz dzieje. Aczkolwiek będzie pewnie tak jak dilerami prochów. Proceder będzie trwał dalej tyle, że w ukryciu i dla wtajemniczonych. Mieszkam w Żarach i w promieniu 30km znam z 10 miejsc gdzie legalnie można wykonać "korektę" licznika :) Legalnie.
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Postprzez lith » poniedziałek 26 maja 2014, 01:19

Czy ja wiem psychiczna? Jak najbardziej racjonalna. Samochód, który przejechał 100, czy 200 tys km więcej będzie bardziej zjechany :roll:

Za wykrycia wałka z przebiegiem sprzedający powinien za każdy przekręcony kilometr płacić kupującemu złotówkę :twisted:
lith

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 26 maja 2014, 01:43

lith napisał(a): Samochód, który przejechał 100, czy 200 tys km więcej będzie bardziej zjechany
Czy ja wiem? Po 300.000, a może 500.000 wystarczy zrobić szlif, wymienić panewki. A jak był z głową serwisowy następne 300.000, a może nawet 500.000 da redę.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Następna strona

Powrót do Luźna gadka