Policjanci zatrzymują prawa jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Policjanci zatrzymują prawa jazdy

Postprzez gagatek » niedziela 15 czerwca 2014, 12:44

gagatek

Re: Policjanci zatrzymują prawa jazdy

Postprzez among » niedziela 15 czerwca 2014, 16:33

Ruszyła nagonka to zabierają. Trochę to chore ale cóż w takim kraju żyjemy.
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Postprzez furby » niedziela 15 czerwca 2014, 17:06

Na forum ktos podawal Art.135.
furby

Postprzez ks-rider » niedziela 15 czerwca 2014, 19:24

Sie wiec zapytam, co Was to tak dziwi ?

Jezeli kazdy dorosly obywatel ma swiadomosc, ze na drodze jest bezkarny a mandat zaplaci z kieszonkowego to sie zapytam czego on ma sie bac, zwlaszcza, gdy wie, ze knsekwencje sa ZADNE ! ?

Wiedzac, ze za byle gowno, mozna miec zabrane PJ, jezdzi sie juz zupelnie inaczej i czlowiek sie bardziej pilnuje ! Neguje ktos ?

Pozbawienie PJ jest w sumie najbardziej dotkliwa kara, nawet czasowe i mnie to absolutnie nie dziwi, ze policja zaczela wprowadzac drastyczniejsze srodki. Moze to chociarz czesciowo doprowadzi do zmiany mentalnosci Polakow w Polsce, bo za granicami jakos tak nie szaleja,

A slepym c i p o m bez wzgledu na plec powinno sie to PJ rowniez odbierac i niewazne, ze PJ bylo niemieckie, angielskie czy polskie !

:wink:
ks-rider

Postprzez lith » środa 18 czerwca 2014, 12:32

Zaostrzanie kar nie doprowadzi do zmiany mentalności, bo właśnie takie traktowanie i wieczna walka z systemem doprowadziły do takiego podejścia do przepisów jakie mamy. Żeby zmienić nastawienie ludzi do przepisów, policji i w ogóle państwa to potrzeba przeciętnego obywatela przekonać, że państwo jest po jego stronie. Polowanie na jego najmniejszy błąd i surowe karanie go za to raczej temu nie służy. Mentalność się zmieni jak będę jeździł przepisowo, bo będę uważał to za słuszne, a nie jak będę się bał mandatu, odebrania prawka, czy chłosty :P
lith

Postprzez samotnyGeorge » środa 18 czerwca 2014, 21:24

ks-rider napisał(a):Wiedzac, ze za byle gowno, mozna miec zabrane PJ, jezdzi sie juz zupelnie inaczej i czlowiek sie bardziej pilnuje ! Neguje ktos ?

Neguję.

Tak się składa, że mieszkam w województwie, gdzie praw jazdy zabrano najwięcej. Mój dokument, leży sobie spokojnie w domu.

Uprawnień mi nie zabiorą, dokumentu mi nie zabiorą. Jeżdżę jak zawsze (czyli przepisowo!)
samotnyGeorge

Postprzez mk61 » czwartek 19 czerwca 2014, 10:56

+1 dla Lith'a.
Pójdą trochę za daleko i dostaną przykaz, jak inspekcja, że za ostro jadą i żeby odpuścili. Inspekcja swoimi karami położyła za dużo firm. A od policji ja też już obskoczyłem za 70/70. Tyle, że autobusem w zabudowanym. Przedwczoraj kolega też w ten sposób oberwał.

Z kolei tydzień temu w Niemczech z kolegą się puściliśmy z górki na autostradzie do kagańca (100km/h) z przyczepą bez homologacji na 100 i kontrola kosztowała nas 8 minut i 15 euro. Lepiej niż w Polsce.

Poza tym, polska bylejakość to nie legenda, tylko fakt. Wszędzie można znaleźć idiotyczne znaki. Niektóre po prostu bzdurne, a inne wręcz wprowadzające w błąd, więc jak tu mieć jakiś szacunek do "władzy", skoro każdy pitoli swoją robotę?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez ducky » piątek 20 czerwca 2014, 12:47

@ks-rider: neguje. Najpierw niech wezma sie za debili z kat. C/CE/D, tramwajarzy, rowerzystow, pieszych lub ignorujacych jednoczesnie np. art.47, B-36 i B-2?
Czemu nie biora pod uwage, ze np. staruszek moze byc bardziej niebezpieczny niz jadacy autostrada np.160 na 100?
ducky

Postprzez ks-rider » piątek 20 czerwca 2014, 19:51

samotnyGeorge napisał(a):Neguję.

Tak się składa, że mieszkam w województwie, gdzie praw jazdy zabrano najwięcej. Mój dokument, leży sobie spokojnie w domu.

Uprawnień mi nie zabiorą, dokumentu mi nie zabiorą. Jeżdżę jak zawsze (czyli przepisowo!)

Masz prawo, nie zmienia to jednak ani postaci rzeczy ani sensu mojej wypowiedzi.

ks-rider

Postprzez ks-rider » piątek 20 czerwca 2014, 19:55

ducky napisał(a):@ks-rider: neguje. Najpierw niech wezma sie za debili z kat. C/CE/D, tramwajarzy, rowerzystow, pieszych lub ignorujacych jednoczesnie np. art.47, B-36 i B-2?
Czemu nie biora pod uwage, ze np. staruszek moze byc bardziej niebezpieczny niz jadacy autostrada np.160 na 100?

Czyli bo Ty, jezdzisz kat. B, tpo Maja sie wziasc za inne Kategorie ? Jechac rowno ze wszystkimi, prawo jest dla wszystkich a nie dla wybranych czy rowniejszych.

Jaki staruszek i w jakiej sytuacji ? Jako pieszy ? Gdy dryftuje po przejsciu dlka pieszych na dwoch nogach o lasce ?

ks-rider

Postprzez Borys_q » piątek 20 czerwca 2014, 19:59

Najpierw niech wezma sie za debili z kat. C/CE/D, tramwajarzy, rowerzystow, pieszych lub ignorujacych jednoczesnie np. art.47, B-36 i B-2?

No no najpierw niech się za tych innych wezmą, maja podstawę prawną niech zabierają, że czasem może komuś na wyrost trudno, niewinnemu na pewno nie zabiorą.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez szerszon » niedziela 22 czerwca 2014, 20:57

spiseq... i trzeba brać przynajmniej ze 2 doszkalające, aby sobie przypomnieć jak to na egzaminie było.
Jestem za. :wink:
szerszon

Postprzez Razor1990 » niedziela 22 czerwca 2014, 21:00

Aż tak głęboko bym się nie doszukiwał spisku.
To raczej próba wykazania się przez MSW ("walczymy z piratami drogowymi!" :hmm: ) + chęć pokrycia dziury w statystyce policyjnej, która powstały gdy przestali zabierać za 178a §1 kk prawa jazdy rowerzystom.
Razor1990

Postprzez samotnyGeorge » czwartek 03 lipca 2014, 21:10

Zatrzymywać prawo jazdy? Chyba zamykać do więzienia. Popełnienie tego samego przestępstwa podczas okresu próby wymaga obligatoryjnego odwieszenia wyroku.
samotnyGeorge

Postprzez Razor1990 » sobota 05 lipca 2014, 10:54

Jest na to oddzielny artykuł - 244 kk.
Razor1990

Następna strona

Powrót do Luźna gadka