podanie o przyspiesznei terminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez domanska-magda » sobota 29 marca 2008, 20:28

no wlasnie Dublin wzywa... W takim razie trzymajcie kciuki, zeby pozytywnie rozpatrzyli moja prosbe ;)
domanska-magda

Postprzez 89neo » sobota 29 marca 2008, 21:02

Bądź dobrej myśli, powie Ci a więc proponuje lipiec bądź sierpień. Bez bonifikaty to nie masz co do niej podchodzić.
89neo

Postprzez klaudia270 » niedziela 30 marca 2008, 11:35

kurcze, wczoraj oblałam bo zatrzymałam się na przejsciu i ludzie przeszli , jeden facet dziwnie sie czail ale nie przechodzil wię cmyslalam ze tylko stoi sobie. no i ruszylam.. :(( wtedy wszyedl na przejscie i oblalam. ( 37 minuta;/)

U nas w Lublinie na egzamin sie czeka 1 - 1,5 misiąca więc wypadnie mi w czasie matury jak zrobic zeby go przyspieszyc? najpierw się zapisać czy napierw do nich napisać?? Czy może osobiście??

i jak powód napisć ? Bo mi chodzi o maturę, ale moze liepiej coś innego napisać żeby pozytywnie rozpatrzyli? co wy pisaliście??
29.03.08 - oblałam 2 minuty przed końcem:(
klaudia270

Postprzez domanska-magda » niedziela 30 marca 2008, 17:55

a ja tam mam nadzieje ze po takim podaniu jakos mi przyspiesza i zdam... bardzo bym chciala, wiec prosze, trzymajcie kciuki :)
domanska-magda

Postprzez domanska-magda » poniedziałek 31 marca 2008, 15:57

Miła pani w biurze przybila pieczec na moim podaniu i powiedziala, ze do srody dostane odpowiedz, nawet jesli bedzie negatywna, to zadzwonia..wiec czekam. byle sobie jutro zartow nie robili ;)
domanska-magda

Postprzez klaudia270 » poniedziałek 31 marca 2008, 17:38

a co napisałaś w tm podaniu??
klaudia270

Postprzez domanska-magda » wtorek 01 kwietnia 2008, 06:49

napisalam, ze wczesniej zaplanowalam wyjazd na dlugi czas i ze bradzo mi zalezy na wczesniejszym terminie. i ze rposze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby.
mysle,ze warto probowac..
domanska-magda

Postprzez olina » czwartek 10 kwietnia 2008, 13:58

Warto pisac podania :)
28 marca nie zdalam egzaminu praktycznego, proponowali termin na czerwiec. Odmówiłam bo teoria konczy mi sie 25 maja. 4 kwietnia zlozylam podanie w sekretariacie, wczoraj, tj. 9 kwietnia dostałam telefon żeby przyjsc zaplacic za egzamin i dostalam termin 20 maj :) Facet przedemna sie umawial i dostał termin 23 czerwiec.. także mysle ze warto skladac podania :) Żałuje ze wczesniej nie wiedzialam o czyms takim i czekałam na egzamin nawet ponad 3 miesiace..
olina

Postprzez Marlena M » piątek 18 kwietnia 2008, 19:34

Dziś zadzwoniłam .Pani powiedziała ze jeśli nie dzwonią to sprawa jest rozpatrzona negatywnie dała mi do zrozumienia ze juz w tej chwili ma 40 podań o przyśpieszenie egzaminu a najlepiej zeby iść bez posrednio do dyrektorki czyki co z koperta????
Marlena M

Postprzez Pawel90 » środa 07 maja 2008, 18:45

Chciałbym napisać podanie o przyspieszenie terminu egzaminu i nie wiem za bardzo jak powinno wyglądać takie pismo :oops: Tzn.: do kogo adresować (WORD Katowice, czy dyrektor WORD...) i gdzie je złożyć?

Jeżeli ktoś już pisał to bardzo bym prosił żeby zamieścił przykładowy tekst :wink:

Kurcze dostałem termin na 25lipca a wyjeżdżam w ten dzień, a nie wiem ile będzie to wszystko trwwało :cry:

Czekam na odpowiedź i pozdrawiam :)
Pawel90

Postprzez thomas » środa 07 maja 2008, 21:14

No właśnie. Jaka powinna być kolejność składania takiego pisma/płacenia/umawiania się na egzamin?
Przyłączam się także do prośby o pokazanie mniej więcej zarysu takiego pisma. :)
thomas

Postprzez wujek_michał » piątek 09 maja 2008, 21:35

Imie nazwisko miejscow. , dnia 01.01.2008 r (wyr do prawej, tylko miejscowość i data)
ul.
Kod i miejscowość
tel.

Kierownik Wojewódzkiego (wyr do prawej)
Ośrodka Ruchu Drogowego
OT ................
Sz. P. ...................

Zwracam się z uprzejmą prośbą o wyznaczenie wcześniejszego terminu ...........................................................Obecny termin został wyznaczony na 14. maja 2008 r.
Prośbę swą motywuję tym, iż .........................................................................
Chciałbym jeszcze nadmienić, ...................................................................................
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Z góry dziękuje za rozpatrzenie mojej prośby.

Z poważaniem(wyr do prawej)

podpis

Wyrażam zgodę na każdy termin za powiadomieniem telefonicznym.(wyr do prawej)

podpis

Załączniki:

Ja planuje złożyć coś takiego.
Zadzwoniłem sobie do swojego ośrodka spytałem się o nazwisko kierownika.
Teraz czekam na teorie i jak ją zdam to ide umówić się na praktyke(bo zdaje na motor) i jak dostane termin to składam podanie. I wszystko gra :) i Ewentualnie jakaś bombonierka dla pani w okienku wtedy napewno będzie bardziej skłonna dostarczyć podanie w odpowiednie miejsce albo powiadomić mnie o tym że zwolnił się jakiś termin :)
wujek_michał

Postprzez t0bi » poniedziałek 19 maja 2008, 14:14

Mam takie pytanko.

Dzisiaj niestety oblałem pierwszy egzamin praktyczny.

Ponieważ 02.06 wyjeżdżam za granicę, chciałbym zdać egzamin przed planowanym terminem wyjazdu.

Za moment wybieram się do WORDu, aby zapisać się na kolejny egzamin.

I tu mam pytanko. Czy można porozmawiać w tej kwestii z dyrektorem ośrodka ? Chodzi o to, czy można to załatwić ustnie, czy koniecznie trzeba pisać podanie i wysyłać listownie ?

Bedę wdzięczny za każdą sugestię i podpowiedź.

Pozdrawiam.
t0bi

Postprzez klaudia270 » wtorek 20 maja 2008, 19:46

mi nie przyjeli podania ktore sama napisałam - dali mi jakis kwitek do wypełnienia ale to ni c nie dało bo mi nieprzyspieszyli... Po znajomości miałam zalatwione w koncu 3 tygodnie wczesniej ale i tak nie zdałam:))
klaudia270

Postprzez NHczarnulka » poniedziałek 26 maja 2008, 22:18

klaudia270 napisał(a):mi nie przyjeli podania ktore sama napisałam - dali mi jakis kwitek do wypełnienia ale to ni c nie dało bo mi nieprzyspieszyli... Po znajomości miałam zalatwione w koncu 3 tygodnie wczesniej ale i tak nie zdałam:))

Witam mam pytanie w jakim mieście zdawałas egzamin ?? :>
NHczarnulka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy