www.zdajprawko.szczecin.pl - co o tym myślicie?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

www.zdajprawko.szczecin.pl - co o tym myślicie?

Postprzez martusia1914 » niedziela 01 lutego 2009, 22:56

Siemka, znalazłam przez przypadek tą strone http://www.zdajprawko.szczecin.pl Oblałam już 5 razy egzamin i zastanawiam się czy nie skorzystać z tej strony i nie pouczyć się skrzyżowań. Strona jest jeszcze w budowie ale już wygląda dość ciekawie. Co o niej myślicie?
martusia1914

Postprzez ale-fajnie » niedziela 01 lutego 2009, 23:36

Jeśli pisząc "uczyć się skrzyżowań" masz na myśli nauczyć się na pamięć, co i jak w danym mieście, to nie chciałbym spotkać Cię na drodze. Po prostu przeraża mnie taka wizja. Jeśli masz problem ze zrozumieniem skrzyżowań, to zacznij od krzyżówek (tych w testach też się nauczyłaś na pamięć?!), żeby zrozumieć podstawowe zasady, później zacznij ANALIZOWAĆ (podkreślam, analizować, nie kuć) wszystkie inne, realne w swoim otoczeniu. Strony nie zaszkodzi przejrzeć, ale nie w kontekście nauki na pamięć. Gdzieś w internecie są też programiki w stylu "jeżdżę sobie po mieście", naliczają błędy, itd. - chodzi o to, żeby odpowiednio przejechać przez wirtualne skrzyżowanie, ustąpić pierwszeństwa, komu trzeba, itd. - tu masz coś takiego: http://prawko-kwartnik.info/
ale-fajnie

Postprzez tristan » poniedziałek 02 lutego 2009, 13:51

ale-fajnie napisał(a):Jeśli pisząc "uczyć się skrzyżowań" masz na myśli nauczyć się na pamięć, co i jak w danym mieście, to nie chciałbym spotkać Cię na drodze. Po prostu przeraża mnie taka wizja. Jeśli masz problem ze zrozumieniem skrzyżowań, to zacznij od krzyżówek

Przecież to jest spam reklamowy. Nowozałożone konto, 1 list napisany, a treść wyjątkowo naiwnie sformułowana w stylu spamerskim... Ciekawe, że ludzie tego nie zauważają.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Powrót do Egzamin na prawo jazdy