Poznań

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez pol552 » czwartek 05 lutego 2009, 22:39

larsa napisał(a):AKADEMIA JAZDY ja tam sie uczyłam pytaj co chcesz wiedzieć, ale nie polecam

Jesli mozesz napisz wszystkie plusy i minusy i dlaczego nie polecasz?Z gory dzieki za odpowiedz
pol552

Postprzez larsa » środa 11 lutego 2009, 00:15

hey :) nie polecam bo;
-odwołuja jazdy z byle powodu (zazwyczaj jest to jakas pseudo awaria)
-miałam zaklepane 3h z czego po 1h oznajmiono mi że koniec bo... noo właśnie kolejna wymówka
-mały nacisk na plac
-dojazdy do lotosa mimo że mieszkałam obok ośrodka (kolejne koszty na mpk) konczyłam jazde również pod lotosem mimo iż nastepna osoba po mnie mieszkała również blisko ośrodka (wracałam autobusem)
-będąc na placu (sama o to prosiłam) podjechała osoba która za kilka dni miała egz inst kazał m wysiąść aby tamta mogła zrobić sobie kilka łuków (czas szedł z moich godzin!!!!) notabene panna była PUNTO!!! z mężem!!! mogła ćwiczyć swoim
-początek jazdy z opóźnieniem (instr rozmawiają między sobą na parkingu lotosa) powrót chwile przed czasem wniosek? z każdej godziny minus ok 10 min
-egzaminy wewn na ostatniej 30godz czyli jak oblejesz musisz dokupić godz na nast egz bo nie wydadzą papierów
-uważam że nie zostałam dobrze nauczona
-co gdzie pod maska uczyłam sie sama na prywatnym samochodzie bo mimo moich prośb inst zawsze o tym zapominał

EFEKT?? nauki w AKADEMI JAZDY
-oblany egzamin na łuku (naprawde aby jechac na plac prosiłam sie sama o to)

-dokupiłam 6h w innym ośrodku i zdałam bez problemu
P.S może tylko ja miałam takiego pecha może mój instr nie miał dla mnie czasu że 30h zeszło mi w ponad 3 miesiące a kolezance w 3 tyg!!!! u kogos innego
Jest jeszcze kilka osób z mojej grupy mających podobne zdanie do mnie, a aa jeszcze to że przyjmuja więcej kursantów niż sa w stanie, efekt tego jest taki że są ogromne odstępy między jazdami a lekarz badający kasuje 50zł absolutnie nie badając!!!
27.06.08 mam upragniony kawałek plastiku
larsa

Postprzez blebloch » środa 11 lutego 2009, 23:18

cześć! czy mógłby ktoś napisać co myśli o szkole jazdy Kamatel? niestety trafiłam do słabej szkoły jazdy w swarzędzu i nie zdałam za pierwszym arzem, teraz chce wziąc dodatkowe jazdy i nie wiem czy Kamatel to dobry wybór.
blebloch

Postprzez larsa » piątek 13 lutego 2009, 15:05

27.06.08 mam upragniony kawałek plastiku
larsa

Postprzez Yenni » poniedziałek 16 lutego 2009, 15:48

Witam. Ja moze dorzuce swoje 3 grosze w sprawie :)

1. Podziwiam kierownika OSJ HigH za trzymanie reki na pulsie :)
2. Mielam przyjemność uczestniczenia w kursie w OSK HigH. Osrodek
polecila mi znajoma i musze powiedziec, ze faktycznie, nie mozna sie
doczepic do niczego. Natomiast niestety cena pozostawia wiele do
zyczenia. Myslalem, ze skoro zaplace te kilka stow wiecej, to
adekwatnie do roznicy miedzy konkurencyjnymi OSK bede mial
zapewnione szkolenie na wyzszym poziomie. Niestety, szybko sie
rozczarowalem. Za te nadplacona gotowke nie otrzymalem nic
szczegolnego (wrecz moglbym sie doczepic do kilku rzeczy - np.
niedzialajacy obrotomierz - przez 3 miesiace !, no i oczywiście
lokalizacja placu manewrowego - masakra).

Tak wiec przed podjeciem decyzji polecam zastanowic sie, czy OSK
high jest warty swojej ceny :)

Jesli nie wezmiemy pod uwage Cennika, to moge polecic OSK High.
Nowoczesna sala wykladowa, mili instruktorzy, super kurs pierwszej
pomocy i inne :) Pozdrawiam

----- UPDATE -----

Z tego co widze, to faktycznie, niektorzy dali sie skusic na nizsza cene i mieli bardzo niemiło. Ja osobiscie robilem kurs B w innej szkole jazdy i trafilem o wiele lepiej niz koledzy np z OSK Rataje :PP
Yenni

Postprzez senioritka » piątek 20 lutego 2009, 13:15

Witam serdecznie :) ja ucz sie w OSK AB-AS na Dabrowskiego i jestem bardzo zadowolona ukonczylam juz kurs i czekam na egzamin ale co do osrodka to moge powiedziec ze komfort nauki jest wysoki -sala wykladowa duza ,nowoczesny wystroj i mila obsluga co do instruktora, ma dobre podejscie ,jest cierpliwy i fachowo tlumaczy , umie nawiazac relacje,ktora zdecydowanie ulatwia nauke ,sadze ze jestem dobrze przygotowana. Aaaa co do badan lekarskich bylam zaskoczona badaniem cukru ,pozytywnie zaskoczona. Pozostaje mi polecic ten osrodek i zyczyc Wam powodzenia :D
senioritka

Postprzez szalonahiszpanka » wtorek 24 lutego 2009, 19:12

Ja z kolei bardzo polecam OSK Autoperfekt. Odbyłam tam kurs, jestem po zdanym za pierwszym razem egzaminie:) Jest to mala szkoła, ale nigdy nie musiałam czekać na jazdy, w tygodniu jeździłam dwa, trzy razy po 2 godziny, więc kurs zrobiłam w ciągu około 2 miesiący. Atmosfera bardzo przyjemna, nikt na nikogo nie krzyczy, wszystko tłumaczone z anielską cierpliwością i rzetelnie. Nie zawaham się polecić tej szkoły komukolwiek, kto zapyta mnie o pomoc w wyborze. Z czystym sumieniem polecam.
szalonahiszpanka

Postprzez graxia » wtorek 24 lutego 2009, 23:12

Ja z czystym sumieniem polecam Lidera ale nie wszystkich egzaminatorow. Napewno polecam Mirka N,jest to czlowiek naprawde na swoim miejscu i daje wszystko z siebie.Zadna lekcja nie odwolana,punkualna a wrecz na moja korzysc dluzsza.Ronda i wszystko co najgorsze na egzaminie mam wyuczone na tip top. Czasem bron boze nie idzcie do Roberta!!! Ja to prawda zdalam za 4 razem,ale co moze instruktor za moje nerwy z ktorymi sobie nie umialam poradzic(dodam ze miedzy egzaminami jezdzilam juz bez prawka i nadal nie moglam zdac przez cholerne nerwy) .W moim otoczeniu mam 4 osoby ktore zdaly za 1 razem w tym moj maz i przyjaciolka niestety ja psuje ten wynik. A radosc instruktora ze sie zdalo jest naprawde bardzo mila. Wiec zamiast mowic o osrodkach trzeba by bylo pisac o samych instruktorach,bo z tego co wiem niestety duzo ludzi w Liderze psuje im reputacje a sa tam nieliczne osoby ktore sa szufladkowane wraz z tamtymi i przez to niszczy sie im reputacje. Ale to moje osobiste zdanie.
Mirek zlosliwcze i sadysto dzieki za wszystko-pyskol!!!
graxia

Postprzez blebloch » sobota 28 lutego 2009, 20:55

Chętnie polecę szkołę jazdy Kamatel. Co prawda wykupiłam u nich tylko godziny doszkalające ale jestem z nich bardzo zadowolona, instruktor sympatyczny, cierpliwy, wszystko na spokojnie tłumaczył i udzielił mi wielu ważnych wskazówek, z czystym sumieniem polecam :)
blebloch

Jak dla mnie osk-samochodzik

Postprzez Kamil22 » piątek 27 marca 2009, 00:38

Jest to szkoła w ktorej jest naprawde miła atmosfera !! miałem przyjemność poznania tamtych instruktorów bardzo w porządku młodzi ludzie, nie tylko zachowywali się tak jak instruktorzy moich kolegów na skrzyzowaniu pojedziemy w lewo i potem cisza. Szło z nimi normalnie porozmawiać na rózne tematy co sprawiało, że nie czułem sie zestresowany a jazda naprawde sprawiała mi przyjemność !! a dodam jeszcze, że dostalem od swojego instruktora dodatkowe 2 godz. jazd gratis :)

Ps. dodam tylko jeszcze ze zdałem za 1 razem i za 2 tygodnie mam nadzieje odebrać wymarzony kawałek plastiku Pozdrawiam tamtych instruktorów i dziękuję za nauke
Kamil22

Postprzez mwojtkowiak » wtorek 31 marca 2009, 16:47

Czesc!!czy ktoś moze cos wie o osroku "jarek"??
mwojtkowiak

Postprzez lovebites » czwartek 09 kwietnia 2009, 15:06

edytowany przez moderatora/patrz regulamin
lovebites

Postprzez DaromiraM » wtorek 28 kwietnia 2009, 11:33

Ja na kurs chodziłam do osk TRIO.Malutki ośrodek.Jazdy miałam codzienne ,bo tak mi było wygodnie.Prawko zdałam za pierwszym podejściem .Ośrodek wybrałam dlateko że jest blisko mojego zamieszkania.Cały kurs zrobiłam w sześć tygodni.
DaromiraM

Postprzez alom » środa 10 czerwca 2009, 15:57

hey!
z czystym sercem polecam szkołę Lady Car (os. Wichrowe Wzgórza). Wykupiłam tu jazdy doszkalające i powiem,że więcej mi dały niż lekcje w pierwszym ośrodku. Instruktor to osoba wykwalifikowana i bardzo cierpliwa. Jazdy były bezstresowe, w miłej atmosferze. Pan Rafał nie krzyczy jak zrobi się błąd, przeciwnie- wszystko spokojnie i rzeczowo wytłumaczy :D W dużej mierze to właśnie jemu zawdzięczam sukces przy drugim podejściu :)
Życzę powodzenia!
alom

Postprzez Natii » sobota 13 czerwca 2009, 18:59

Robiłam kurs w Wierzbaku i nie polecam - szkoła jest duża i niestety stawiają chyba na ilość, nie na jakość. Strasznie długo trzeba było czekać na kolejną jazdę lub trzeba było umawiać się z dużym wyprzedzeniem, jazdy w zasadzie nigdy nie zaczęłam punktualnie (instruktor albo się spóźniał, albo był na czas, ale gawędził sobie z innym instruktorem, a ja czekałam), podczas jazd często zajeżdżaliśmy do domu pana instruktora lub do sklepu po jego sprawunki. Poza tym zbyt dużo czasu na placu, zbyt mało na mieście, miałam problem z kilkoma rzeczami i instruktor nie potrafił pomóc mi w ich poprawieniu. Po kursie nie czułam się pewnie, więc wzięłam sobie kilka jazd w OSK GALANT na os. Kopernika - rewelacja. Mała firma, instruktor cierpliwy, sympatyczny i przede wszystkim potrafi nauczyć. Po dwóch godzinach jazdy miałam poczucie, że naprawdę sobie pojeździłam i że jazda dużo mi dała. Polecam.
Natii

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK