kkierowca napisał(a):No, a szkoły wypisują kwitki zazwyczaj jeszcze wcześniej, najczęściej po 20 godzinach, by resztę godzin kursant rozplanował sobie do egzaminu.
Oj, tu się nie zgodzę :D Są szkoły, w których z tym papierkiem nie jest tak łatwo...Dokumentu mogłam dostać dopiero po wyjeźdżeniu przepisowych 30 godzin i zdaniu wewnętrznego..Pierwszego wewnętrznego egz nie zdałam, bo instruktor dopatrzył się kilku błedów, musiałam dokupić kilka godzin..Na drugim egz wewnętrznym też oczywiście zrobiłam kilka błędów (brak kierunkowskazu czy niezatrzymanie się na znaku STOP) Fakt,ze wtedy dostałam dokumenty, żeby móc się już zapisać na egazmin ale musiałam prawie że przysiąc, że przed egzaminem dokupię jeszcze godziny..Dokupiłam, choć znajomi mówili że mam sobie dać spokój,bo instruktor próbuje wyciągnąć ode mnie kasę..No ale trudno,jak się dało słowo to trzeba go dotrzymać.. :) Koleżanka(korzystała z usług innego OSK) dostała dokumenty po 20 godzinie, egzaminu wewnętrznego w ogóle nie miała..Pamiętam,że byłam załamana,że ja musze dokupić godzin, bo jeżdżę jak pokraka a wszyscy inni dostają papiery bez problemu, czyli prawdopodobnie jeżdżą świetnie..Potem się okazało że jest troszkę inaczej, koleżanka oblała a ja egzamin zdałam za pierwszym razem (nie zrobiłam żadnego z błędów, które robiłam na jazdach i w ogóle egzamin był najmniej stresujący ze wszystkich moich jazd :wink: )