Rozmowa przez telefon podczas jazdy samochodem

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez scorpio44 » sobota 26 września 2009, 22:55

BOReK napisał(a):Co do pisania sms'a - gdzie trzymasz telefon gdy to robisz? W zębach? ;)

Czy Ty w ogóle przeczytałeś mojego wcześniejszego posta?... Przecież tam dokładnie wszystko wyjaśniłem.
scorpio44

Postprzez BOReK » sobota 26 września 2009, 23:00

Owszem. Zatem trzymasz telefon (słuchawkę) w ręku pisząc sms'a i twierdzisz jednocześnie, że nie można tego nazwać trzymaniem telefonu (słuchawki) w ręku? Tylko dlatego, że nie słuchasz głośniczka? To pojechałeś, na to bym nie wpadł.
BOReK

Postprzez scorpio44 » sobota 26 września 2009, 23:22

No widzisz, a ja bym nie wpadł na to, że telefon można nazwać słuchawką.
scorpio44

Postprzez BOReK » sobota 26 września 2009, 23:49

Natomiast konstruktorzy telefonu komórkowego wpadli na to, by umieścić w jednym urządzeniu zarówno słuchawkę, jak i mikrofon. Sądzę, że dalsze drążenie zawiedzie nas do definicji obu tych urządzeń.
BOReK

Postprzez lith » niedziela 27 września 2009, 00:30

d napisał(a):Ja widzę różnicę. GPS jest na szybie przed oczami, a telefon?

na szybie to jeszcze, chociaż wolę na desce, żeby pola widzenia nie ograniczał. Ale z tym 'przed oczami' to się nie zgodzę :P Ja montując gpsa przykleiłbym go właśnie w takie miejsce, żeby nic nie zasłaniał :P

Patrząc na telefon, radio, gps tak czy siak odwracamy uwagę od drogi... dlatego nie należy się żadnemu z tych urządzeń za długo przyglądać :twisted: sprawdzić szybko co trzeba i dalej uważać czy nam drzewo na drogę nie wyskakuje.
lith

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka