przez Marcel1000 » sobota 11 grudnia 2010, 20:22
przez Borys68 » sobota 11 grudnia 2010, 20:33
przez piotrekbdg » sobota 11 grudnia 2010, 20:35
Jakbym jakimś cudem zdał ten wewnętrzny (tylko jeszcze nie wiem jakim) to pewnie teraz wystąpią problemy z jazdą...
Zacząłem chodzić na kurs prawka pod koniec czerwca, szybko wyjeździłem 30 godzin (a nawet więcej)
Mam na bank jakieś trudności z koncentracją (bo to psycholog już dawno stwierdził) i co by można było w takiej sytuacji zrobić? Jak odpalam płytkę w komputerze (tą co się kupuje na kursie) to mnie chcę szlag trafić jak widzę te 80 pytań w 1 dziale) nie mogę przez to przebrnąć, zaraz się dekoncentruje. Wiele pytań jest oczywistych ale są takie na które nie znam odpowiedzi (nie wiem od czego to zależy) albo wydaje mi się że odpowiedź jest całkowicie inna i później znowu nie mogę dotrzeć do tych pytań co ich nie umiem.
przez cman » sobota 11 grudnia 2010, 20:43
Borys68 napisał(a):Zacznijmy od tego, że to jakaś trefna szkoła - bez zdanego wewnętrzego teoretycznego nie powinni wypuścić cię na ulicę!
przez Marcel1000 » sobota 11 grudnia 2010, 20:54
Ahoj!
Zacznijmy od tego, że to jakaś trefna szkoła - bez zdanego wewnętrzego teoretycznego nie powinni wypuścić cię na ulicę!
Czy w ogóle miałeś wykłady z teorii?
Borys
No to nie wiesz po przeszło 30 godzinach czy mas z jazdą problemy czy nie?
A jak sobie radzisz z tym problemem w szkole/na studiach? Bo to kwestia sprawnego operowania przepisami (krzyżowki), znajomości znaków i wyuczenia się na pamięć prękości pojazdów na danym typie nawierzchni oraz odp na pytania z zakresu pierwszej pomocy. Które pytania sprawiają Ci kłopot? Jest jakichś typ który sprawia Ci szczególne trudności?
przez piotrekbdg » sobota 11 grudnia 2010, 20:59
przez Marcel1000 » sobota 11 grudnia 2010, 21:15
piotrekbdg napisał(a):No z przepisów to masz tylko pytania o zasady ogólne, pierwszeństwo łamane i ruch na rondzie. W Pord to jest tylko kilka linijek. Pytań o ubezpieczenia i inne pierdoły nie ma za wiele, skoro potrafisz się wyuczyć na historię to i tu nie powinno być problemów. W jaki sposób uczyłeś się rozwiązywać drogowe krzyżówki z testów?
przez piotrekbdg » sobota 11 grudnia 2010, 21:35
Najpierw w ćwiczeniówce sobie zaznaczyłem odpowiedzi i starałem się w ten sposób zapamiętywać i to się nie sprawdziło (5-7 błędów wtedy miałem), teraz staram się uczyć z płytki, tryb nauka i zaznaczam to ci mi się wydaje. Jest dużo poprawnych ale błędów też jest trochę.
przez lith » sobota 11 grudnia 2010, 23:40
przez Cyberix » wtorek 14 grudnia 2010, 01:12
cman napisał(a):Borys68 napisał(a):Zacznijmy od tego, że to jakaś trefna szkoła - bez zdanego wewnętrzego teoretycznego nie powinni wypuścić cię na ulicę!
Trefna to jest szkoła, która zmusza do zdania egzaminu wewnętrznego teoretycznego przed rozpoczęciem jazd. Egzamin wewnętrzny, teoretyczny i praktyczny, przeprowadza się po zakończonym szkoleniu.
przez cman » wtorek 14 grudnia 2010, 13:10