Ratunku! To już 9 egzamin !!!

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Ratunku! To już 9 egzamin !!!

Postprzez oskbelfer » środa 20 czerwca 2012, 21:54

patmil27 napisał(a):....A dodam że widział jak jeżdżę, bo ćwiczył ze mną na bocznych wiejskich drogach , gdzie nic nie jeździ

Wiejska droga bez aut, to nie to samo co miasto z natężeniem ruchu....:)

Kilka pytań do Ciebie :)

1. Ile godzin dodatkowych wyjeździłaś ? Nie chodzi mi o obowiązkowe godziny po niezdanych 3 egzaminach, tylko o godziny które z własnej woli dokupiłaś ?

2. Ile razy nie zdałaś na placu i jakie były powody?

3. Ile razy nie zdałaś w ruchu drogowym i jakie to były błędy ?

Stres egzaminacyjny to ciężka sprawa, jedyną metodą na ogarnięcie stresu są umiejętności --- ale najpierw czekamy na odpowiedzi do 3 pytań :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez szymon1977 » środa 20 czerwca 2012, 23:11

Powodem niezdania egzaminu jest brak umiejętności, czy stres powodujący zapominanie pewnych czynności, które kierujący powinien wykonywać automatycznie? Stresujesz się wsiadając za każdym razem za kierownicę, czy tylko z egzaminatorem? Najpierw spróbuj znaleźć jakie jest faktyczne źródło niezdanych egzaminów, a potem dopiero pomyśl jak sobie z tym poradzić.
-----
I jeszcze ćwiczenie praktyczne: jak jedziesz na fotelu pasażera poczuj się jak kierowca. Patrz na znaki, sytuację na drodze. Słuchaj silnika. I pomyśl co sama zrobiłabyś w takiej sytuacji.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez patmil27 » niedziela 24 czerwca 2012, 18:18

oskbelfer napisał(a):
patmil27 napisał(a):....A dodam że widział jak jeżdżę, bo ćwiczył ze mną na bocznych wiejskich drogach , gdzie nic nie jeździ

1. Ile godzin dodatkowych wyjeździłaś ? Nie chodzi mi o obowiązkowe godziny po niezdanych 3 egzaminach, tylko o godziny które z własnej woli dokupiłaś ?

Stres egzaminacyjny to ciężka sprawa, jedyną metodą na ogarnięcie stresu są umiejętności --- ale najpierw czekamy na odpowiedzi do 3 pytań :)

Wyjeździłam około 10 może 12 godziny dodatkowe.Na placu nie zdałam na 2,3 i 4 egzaminie, powodem raz było nie dojechanie do końca koperty, tzn. maska wystawała, a pozostałe najechałam na linie.W ruchu drogowym nie zdałam 1 egz, bo wymusiłam na rondzie, 5 egz. bo nie włączyłam kierunkowskazu przy parkowaniu, 6 bo pojechałam pod prąd nie zauważając znaku, 7egz bo nie włączyłam kierunkowskazu (ten sam błąd dwa razy ), 8 na skrzyżowaniu równorzędnym.
patmil27

Postprzez Kamasek » poniedziałek 25 czerwca 2012, 09:22

Nie wierze w to, żeby po 40 h jazd robić notorycznie takie błędy. Stres...
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Postprzez ks-rider » poniedziałek 25 czerwca 2012, 09:28

Kamasek napisał(a):@mk61
Nie wiem czy chciałeś autorkę testu zmotywować czy zdemotywować, ale napewno przeraziłeś. ...ale ciarki po plecach przechodzą jak czyta się twój post.

Taaaaa, za prawde w morde bija !

Moze kiedys dojdziesz do tego, ze nie kazdy musi miec PJ, sa osoby ktore nigdy nie powinne otrzymac tego dokumentu. Inna bajka, ze po 200 - 250 h to i szympansa da sie nauczyc jezdzic.

:wink:
ks-rider

Postprzez oskbelfer » środa 27 czerwca 2012, 23:05

patmil27 napisał(a):
oskbelfer napisał(a):

Wyjeździłam około 10 może 12 godziny dodatkowe.Na placu nie zdałam na 2,3 i 4 egzaminie, powodem raz było nie dojechanie do końca koperty, tzn. maska wystawała, a pozostałe najechałam na linie.W ruchu drogowym nie zdałam 1 egz, bo wymusiłam na rondzie, 5 egz. bo nie włączyłam kierunkowskazu przy parkowaniu, 6 bo pojechałam pod prąd nie zauważając znaku, 7egz bo nie włączyłam kierunkowskazu (ten sam błąd dwa razy ), 8 na skrzyżowaniu równorzędnym.

Odpocznij 2 tygodnie, a potem jakieś osk (najlepiej inny niz ten z kursu) 10 godzin dodatkowych. Nastepnie instruktor ma stwierdzić czy faktycznie nadajesz się na egzamin...., jesli powie tak idziesz i starasz się opanować stres..., jesli powie ze jeszcze powinnaś pojeżdzić to dalej masz się szkolić...
oskbelfer

Postprzez Heidi88 » sobota 07 lipca 2012, 15:13

Kochana nic się nie martw ja podchodziłam 4 razy i zrezygnowałam. Po czterech latach przerwy zaczęłam wszystko jeszcze raz znowu stres nerwy nowi instruktorzy, dodatkowe godziny wszyscy mieli tylko jedną radę opanować stres, ale jak sobie z nim poradzić nie miałam pojęcia. 3 razy znów oblałam na takich rzeczach że wstyd mówić. Parę dni przed 8 podejściem zaczęłam brać persen. Podczas egzaminu było oberwanie chmury burza i straszna ulewa, nic nie było widać. Cały czas wycierałam zaparowane szyby ustawiałam nawiewy otwierałam okno, wycieraczki itp tak walczyłam z tą pogodą że zapomniałam się stresować jazdą i dogłębną analizą każdego zleconego manewru. Udało się wczoraj odebrałam dokument jutro jadę kupić moją Porzeczkę

Trzymam kciuku i powodzenia :spoko: trzeba być wytrwałym
Heidi88

Postprzez patmil27 » poniedziałek 09 lipca 2012, 14:39

Gratuluję ! Ja byłam dziś u psychologa w WORDZIE , dziwne mam odczucia, ale zobaczymy może pomoże :) Będę dalej walczyć o ten kawałek plastiku :)
patmil27

Re: Ratunku! To już 10 egzamin !!!

Postprzez patmil27 » środa 11 lipca 2012, 20:33

Zmieniam tytuł postu na 10 :) Niestety oblałam i tym razem, ale przy najmniej z mniejszym stresem ;)Dziękuję wszystkim za rady i muszę powiedzieć, że wczoraj PRAWIE bym zdała :spoko: .Egzaminator był super, bardzo sympatyczny człowiek, po tym jak się przesiedliśmy rzekł do mnie:"Pani musi tylko uwierzyć w siebie, nic Pani więcej nie trzeba :)" I faktycznie, nie wiem jak mogłam dać sobie wmówić, że jak nie zdałam tak za 2 czy 3 razem to już nie powinnam być kierowcą !!! Dziś mam w dupie tych , którzy ciągle pieprzą, że ja na pewno nie umiem jeździć jak tyle razy nie zdaję. Takie gadanie czy pisanie ludziom , bardziej szkodzi niż te kilka nie zdanych egzaminów, obdziera człowieka z pewności siebie i sprawia , że nie chce się iść dalej, do przodu.Przypomina mi to zabawę w Pana Boga, bo kimże jest osoba , która zdała za 1 czy drugim razem, żeby nam wmawiać, że my to się nie nadajemy ???Więc prośbę mam wielką do tych przemądrzałych co pozjadali wszystkie rozumy, że skoro nie MACIE do powiedzenia czegoś mądrego i z życzliwością dla drugiego człowieka, to się Ku...wa w ogóle nie udzielajcie, bo nikt wam prawa do tego nie dał by szufladkować człowieka po nie zdanych egzaminach.Bardzo też proszę ludzi, którzy mają kłopot ze zdaniem prawka, by się nie poddawały i żeby nie słuchały rad pseudo kolegów. Zawsze najlepiej zaufać sobie i uwierzyć we własne siły , niż posłuchać najlepszych "ekspertów " :) Człowiek sam w głębi serca wie, co dla niego będzie najlepsze :D Pozdrawiam wszystkich.
patmil27

Postprzez rusel » piątek 13 lipca 2012, 22:24

zaden ewenement, mialem ostatnio u siebie kobiete ktora podchodzila 38 raz, nie wyjechala z placu...bedzie dalej podchodzic
rusel

Postprzez oskbelfer » sobota 14 lipca 2012, 16:04

rusel - i co sobie myślisz jak widzisz kogoś kto zdaje 38 raz, albo 73 (bo taki przypadek znam). Czy nie lepiej aby się doszkoliły... np 50 godzin dodatkowych jazd ?

Mentalnosci ludzi jest dziwna --- lepiej zdawać 10 razy x 100 zł, niż dokupić sobie 30 godzin x 30 zł....
oskbelfer

Postprzez Aniac » sobota 14 lipca 2012, 19:33

patmil27 nie poddawaj się :spoko: Trzymam mocno kciuki, aby w końcu Ci się udało :spoko:
Głowa do góry.
Obrazek
Aniac

Postprzez rusel » sobota 14 lipca 2012, 21:22

Czy nie lepiej aby się doszkoliły... np 50 godzin dodatkowych jazd ?

tak uwazam, wiekszy bylby z tego pozytek, przynajmniej z innego poziomu podeszlaby do egzaminu ale to rola instruktora zeby jej pomogł i przekonal....zwlaszcza ze historia smutna, kobieta z mężem kaleką robi to tylko z jego powodu itp. a tak przychodzi i odbija się od tego nieszczesnego wordu mordu pordu.....niejedną próbowalem już zabierać na trasy "turystyczne" zeby juz kobiecine przepchac :wink: i nic z tego...godziny, godziny, godziny....
rusel

Postprzez patmil27 » poniedziałek 16 lipca 2012, 10:05

3o zł za godzinkę jazdy, to tanio.U nas godzina kosztuje 50zł, na razie jestem na etapie zbierania na 5 h i chętnie bym wykupiła w dobrej szkole jazdy za 30 zł, no bo to oczywiście taniej i można wtedy więcej dokupić ;)Może ktoś zna taką w Elblągu, to bardzo bym prosiła o namiary, ponieważ ja jestem z okolic Elbląga :) Bardzo bym była wdzięczna za info .Pozdrawiam
patmil27

Postprzez Kamasek » poniedziałek 16 lipca 2012, 10:46

Mówisz i masz. Wystarczyło trochę na forum poszukać. Z tego co widzę to Scorpio mógłby Ci pomóc.
viewtopic.php?f=6&t=3426

Im więcej postów ma osoba polecająca, tym jest bardziej wiarygodna.
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka