Prawo jazdy kategorii A - 2013 - dylemat.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy kategorii A - 2013 - dylemat.

Postprzez fusioon » niedziela 11 listopada 2012, 21:10

Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu czytam to forum i szukam informacji / odpowiedzi na moje pytania, nawet sięgnąłem po inne źródła takie jak pobliski WORD (korespondencja elektroniczna :) ). Niestety ale moje starania nie przyniosły mi pożądanych informacji.
Przechodząc do meritum sprawy. Na początku lutego 2013 roku mam 18 urodziny. Według przepisów już mogę się zapisać na kurs, jednakże nie mam dokładnej pewności co do jednej sprawy. Chodzi o to, że jeśli zacznę kurs wcześniej, to znaczy przed wprowadzeniem nowych zasad i będzie to kurs na prawo jazdy kategorii A, a egzamin będę miał prawdopodobnie w marcu/kwietniu, to przypuszczając, że wynik uzyskany na egzaminie będzie pozytywny to jakie otrzymam prawo jazdy. Pisząc do pobliskiego WORDu powiedzieli mi, że jeszcze nie wydano odpowiednich rozporządzeń, przez co nie mogą odpowiedzieć na moje pytanie. Jeden z OSK powiedział mi, że jeśli zapisze się teraz na kurs kategorii A, to na egzaminie normalnie będę zdawał na A tylko, że przebieg egzaminu będzie na nowych zasadach. Drugi ośrodek powiedział w prost, że albo dostanę pełnoprawną kategorię A lub kategorię A1 ze względu na wiek.
Ogólnie wychodzi na to, że każdy mówi co innego, więc prosiłbym was o opinie na ten temat, bo przydałoby się już decydować.
Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.
fusioon

Re: Prawo jazdy kategorii A - 2013 - dylemat.

Postprzez aknx777 » niedziela 11 listopada 2012, 21:33

Zaden OSK nie powiedzial Ci prawdy. Owszem kat. A1 mozesz robic, ale dlaczego masz ja robic jezeli mozesz robic A2. Ta tez kat. otrzymasz.

:wink:
aknx777

Postprzez fusioon » niedziela 11 listopada 2012, 21:45

aknx777 napisał(a):Zaden OSK nie powiedzial Ci prawdy. Owszem kat. A1 mozesz robic, ale dlaczego masz ja robic jezeli mozesz robic A2. Ta tez kat. otrzymasz.

Właśnie też mnie zaciekawiło dlaczego właśnie A1, może po prostu się pomylili.
Mam jeszcze jedno pytanie: czy warto teraz zaczynać prawko, czy lepiej zaczekać do początku stycznia i wtedy zacząć kurs, gdyż WORD obiecał mi maila z bieżącymi informacjami na temat w/w rozporządzeń.
fusioon

Postprzez aknx777 » niedziela 11 listopada 2012, 22:35

Poczekaj do 19.01 13 i zacznij wtedy teorie,

aknx777

Postprzez fusioon » poniedziałek 12 listopada 2012, 00:47

aknx777 napisał(a):Poczekaj do 19.01 13 i zacznij wtedy teorie,

Niegłupie :)
Teoretycznie mogę zaczekać i na początku stycznia zacząć teorię już. Wtedy będę wiedział czy warto zapisywać się na A + B czy na samo B.
To jest jedna opcja, dalej czekam na wypowiedzi i sugestie innych.
fusioon

Postprzez wachuswiak » środa 21 listopada 2012, 23:38

Ja znalazłem taką informację
http://www.leszno.wordy.pl/index.php?op ... 1&Itemid=2

Czyli będziesz zdawał na A2
wachuswiak

Postprzez fusioon » sobota 24 listopada 2012, 02:16

wachuswiak, dzięki za zainteresowanie moją sprawą.
Pomyślałem trochę na ten temat i doszedłem do wniosku, że jeżeli mam zdawać na A2, to już wolę zaczekać i na razie zrobić samą kategorię B.
fusioon

Powrót do Szkolenie kierowców