Samochód dla początkującego kierowcy do 10 tysięcy PLN

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Samochód dla początkującego kierowcy do 10 tysięcy PLN

Postprzez lith » niedziela 18 listopada 2012, 21:29

@BOReK
To znaczy samochód jest już kupiony i muszę przyznać, że na prawdę fajnie się nim jedzie, bo miałem się okazję kawałek pokierować. Jakbym dla siebie szukał to myślę, że też bym się na ten egzemplarz zdecydował :)
lith

Postprzez RossoneriDevil » niedziela 25 listopada 2012, 08:14

Tak się zastanawiam, czemu w ogłoszeniach jest dużo samochodów marki Renault ...coś jest z nimi nie tak?
RossoneriDevil

Postprzez RossoneriDevil » niedziela 25 listopada 2012, 08:14

Tak się zastanawiam, czemu w ogłoszeniach jest dużo samochodów marki Renault ...coś jest z nimi nie tak?
RossoneriDevil

Postprzez aSi444 » niedziela 25 listopada 2012, 11:30

Myślę, że nieduży, co mało spala jadąc po mieście i w trasie... Czyli np. volswagen golf :)
aSi444

Postprzez mk61 » niedziela 25 listopada 2012, 16:34

RossoneriDevil napisał(a):Tak się zastanawiam, czemu w ogłoszeniach jest dużo samochodów marki Renault ...coś jest z nimi nie tak?

Mówi się, że francuzy mają problemy z elektryką i coś w tym jest. W Renault szczególnie. Co jakiś czas widuję na ulicach renówki, którym zamiast światła stopu świecą kierunkowskazy przy hamowaniu, albo odwrotnie - miga stop. U mnie w Peugeocie 207 (2008 rok) swego czasu dość często przepalały się żarówki mijania. Jak na razie od 2 miesięcy spokój (bo bywało, że i 2 razy w miesiącu wymieniałem), bo wymieniłem obie jednocześnie i jakoś dają radę. Zauważyłem też, że wtyczka żarówki mijania w jednym reflektorze trochę się przypaliła, tylko nie wiem, czy z powodu kiepskiej jakości żarówki, czy z powodów technicznych samochodu. Włączając dmuchawę na 4 bieg też światła przygasają.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez lith » niedziela 25 listopada 2012, 17:50

dużo większą oszczędnością niż litr w spalaniu w tą czy w tamtą jest przyzwoita instalacja lpg. Tylko bardzo mało używanych samochodów ma to cudo, bo większość złomu z zachodu ciągną.
lith

Postprzez LexiconAvenue » niedziela 25 listopada 2012, 23:50

lith napisał(a): Tylko bardzo mało używanych samochodów ma to cudo, bo większość złomu z zachodu ciągną.

Nie wydaje mi się, żeby tak mało - szukałam konkretnego modelu (VW Polo III) z instalacją sekwencyjną w promieniu kilkudziesięciu kilometrów - było tego trochę. Z tym, że to popularny model, no i z instalacjami bywało różnie- przez telefon instalacja miała 5 lat i pełną dokumentację, a na miejscu 7 i "papiery gdzieś powinny być".
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez lith » poniedziałek 26 listopada 2012, 01:43

Imo mało. Szukając w Trójmieście na setki samochodów w sprzedaży na palcach można było policzyć pojazdy z instalacją gazową.

Z ofert w necie wynika, że koło 5% ten gaz ma. Znalezienie 1 jakiegokolwiek sensownego używanego egzemplarza danego modelu jest ciężkie... a tu trzymając się sztywno gazu obniżamy liczbę potencjalnie interesujących nas maszyn 20x :)
lith

Postprzez Szymo » poniedziałek 26 listopada 2012, 11:32

Francuskie używane 6-7 lat, z silnikiem diesla to chyba najgorszy wybór na nasze drogi.
Szymo

Postprzez BOReK » poniedziałek 26 listopada 2012, 13:47

Lith - dlatego ja wolę kupić taniej samochód bez gazu i w miarę zadbany, a gaz samemu sobie dołożyć. Przynajmniej mam pewność skąd ta instalacja jest, jaka jest i co w silniku zmienia. ;)
BOReK

Postprzez lith » poniedziałek 26 listopada 2012, 15:58

Tak brat zrobił właśnie. Jeszcze tego nie widziałem, ale jest zadowolony.
lith

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka