Wiszące maskotki - Modne czy przeszkadzające

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Wiszące maskotki - Modne czy przeszkadzające

Postprzez oskbelfer » piątek 22 listopada 2013, 13:39

bardzo fajna sprawa takie maskotki, ja np. mam zawieszone 32 płytki cd - by mnie radłą nie wykrył, a jak wykryje to i tak fotka nic nie da, ponieważ nie widać mnie zza tych wisiorków....

mam też duzó proporczyków i podświetlane różowe serce na pół szyby :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez szymon1977 » piątek 22 listopada 2013, 13:50

A na desce rozdzielczej tablicę rejestracyjną z własnym imieniem oświetloną kolorowymi diodami odbijającą się od szyby masz?

Spec58 napisał(a):Jakie są wasze opinie na ten temat ?
Moja opinia jest taka, że pierwsze co robię jak wsiadam za kierownicę takiej choinki to wszystkie ozdoby usuwam. Ja z czymś takim jechać nie potrafię. No ale jak niektórzy dadzą radę prowadząc samochód pisać SMS lub sprawdzać Facebook-to widok przez przednią szybę nie jest im za bardzo potrzebny.

Moim zdaniem policja zamiast na długiej prostej przebiegającej środkiem łąki czaić się za krzaczkiem z radarem powinna takich cudaków zatrzymywać, upominać i puszczać dopiero po usunięciu ozdóbek. Tak samo jeżeli chodzi o brudne szyby, światła i lusterka.

Raz w życiu widziałem, jak z radiowozu stojącego na czerwonym świetle wyszedł policjant uprzejmie zagadał z kierującym stojącym obok pojazdem. Za skrzyżowaniem obaj zjechali na bok, pogadali i po chwili pojechali dalej. Po tym jak kierujący usunął śnieg ze wszystkich szyb i świateł.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez oskbelfer » piątek 22 listopada 2013, 23:31

spec - bo zapomniałem jeszcze napisać, że ma zawieszone takie 4 futerkkowe kostki jak do gry -- ładne są -- zółte w zielone kropki...

jestem zwolennikiem takich ozdób, ponieważ po nich mozna poznać prawdziwego szofera...

oczywiscie mam również wsunięte pod szybę tablice z imieniem :)

Tych parę naprawdę drobnych ozdób w żaden sposób nie przeszkadza, gdyż w mojej ładzie samarze szyba jest naprawdę dość pokaznych rozmiarów, a nie jak np w pf 125 p
oskbelfer

Postprzez szerszon » piątek 22 listopada 2013, 23:44

A kiwający piesek na tylnej pólce jest ? Razem z szalikiem z logo reprezentacji, ewentualnie ulubionego klubu ?
Jak nie masz to nie szofer jesteś...
szerszon

Postprzez oskbelfer » sobota 23 listopada 2013, 00:35

piesek oczywiście jest, to obowiązkowo, mus

szaliczek od czasu do czasu ale z przodu, rozwieszony -- ale troszke przeszkadza, za to proporczyki robią robotę :)
oskbelfer

Postprzez dylek » sobota 23 listopada 2013, 01:13

ten zielony pasek na przednią szybę ....boshe - jak ja za młodu pragnąłem coś takiego mieć..... :D
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez oskbelfer » niedziela 24 listopada 2013, 01:23

fajnie zrobiony ten fiacik :)

a mnie kręcił wskaźnik prędkości w pf125p :)
oskbelfer

Postprzez babume » poniedziałek 02 grudnia 2013, 12:27

U mnie jest ciekawa sprawa, bo każda maskotka, wisiorek mnie dekoncentrowały, a jedyną rzeczą, która mi nie przeszkadza jest choinka zapachowa, ale koniecznie musi być w ciepłym kolorze ;) taka np. jest w porządku, ale zielona już nie przejdzie. To jedno z moich samochodowych dziwactw ;)
babume

Postprzez Radhezz » środa 04 grudnia 2013, 14:12

szymon1977 napisał(a):Raz w życiu widziałem, jak z radiowozu stojącego na czerwonym świetle wyszedł policjant uprzejmie zagadał z kierującym stojącym obok pojazdem. Za skrzyżowaniem obaj zjechali na bok, pogadali i po chwili pojechali dalej. Po tym jak kierujący usunął śnieg ze wszystkich szyb i świateł.

Poprawka - z przodu i przednich bocznych szyb. To co się dzieje za fotelem kierowcy nikogo nie powinno obchodzić, widoczność do tyłu przez szyby nie jest do szczęścia koniecznie potrzebna.

Co do gratów to ja tylną szybę mam zawaloną różnymi rupieciami, m.in. dwoma apteczkami (łącznie w aucie mam 3 - ot "zboczenie zawodowe"...), ale to jak już wspomniałem bez znaczenia. Natomiast z przodu na lusterku wisi medalik z krzyżykiem jeszcze po starym właścicielu i zawieszka wielkości choinki zapachowej prezentująca ciągnik siodłowy. Na podszybiu za to wożę koguta pomarańczowego często, lub o wiele rzadziej obudowę z niebieskiego ;)
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez szerszon » piątek 06 grudnia 2013, 08:58

:lol:
==
wracajac do tematu...ciekawostka..oczywiście nikt nic nie wie... :)
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 2919,d.ZG4
szerszon

Postprzez szymon1977 » sobota 07 grudnia 2013, 09:40

dylek napisał(a):ten zielony pasek na przednią szybę ....boshe - jak ja za młodu pragnąłem coś takiego mieć..... :D
A to akurat dobra sprawa aktualnie stosowana w seryjnych samochodach. Zapobiega oślepianiu przez będące wysoko słońce nie ograniczając widoczności w przód. Czy w twoim samochodzie górna część przedniej szyby nie jest dużo mocniej przyciemniona? Nie wiem jak teraz, ale kiedyś z badaniem technicznym nie miałbyś problemu. Mówię o pasku posiadającym stosowny atest.

Możesz marzyć o zielonym pasku, i możesz go mieć. Kiedyś bywał stosowany jako wyposażenie fabryczne.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez Basak » czwartek 12 grudnia 2013, 16:55

Mnie osobiście wszystko przeszkadza, co w jakikolwiek sposób zasłania przednią szybę. Nie mam więc żadnych wisiorków, maskotek itp. Nawet jak liście mi się poprzyklejają to już mnie to irytuje :D
Basak

Postprzez Miet » wtorek 17 grudnia 2013, 12:06

Nie mam i czasem się dziwię jak widzę jakieś mega duże maskotki na przedniej szybie.
Miet

Postprzez yoohoo » sobota 11 stycznia 2014, 23:44

Też nie mam i najbardziej przerażają mnie kierowcy Tirów, którzy często maja całą przednią szybę zawaloną maskotkami
yoohoo

Postprzez Radhezz » niedziela 12 stycznia 2014, 01:19

yoohoo napisał(a):Też nie mam i najbardziej przerażają mnie kierowcy Tirów, którzy często maja całą przednią szybę zawaloną maskotkami

To jest kwestia własnego wyczucia pojazdu - a ja jako kierowca "dużego" gwarantuję że kierowcy tirów wiedzą co robią - także w kwestii maskotek czy innych ozdób.
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Następna strona

Powrót do Luźna gadka