STRZEŻCIE SIĘ Akademii Jazdy VIP - Górczewska 155

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Kasia W » środa 24 marca 2010, 14:12

No jak ktoś nie potrafi jeżdzić to też wypisuje takie bzdury!!!!!!!
ja zdałam za pierwszym podejściem i jestem zadowolona z tego jacy instrukrorzy mnie uczyli,świetni ludzie i nie ściemniają<
Polecam tę szkołę :lol: :lol: :lol: :lol: Profesjonaliści.
Kasia W
Kasia W

Re: STRZEŻCIE SIĘ Akademii Jazdy VIP - Górczewska 155

Postprzez pierozek17 » wtorek 16 sierpnia 2011, 13:26

Co prawda jeszcze nawet nie zaczęłam kursu, ale już mam złe zdanie o tej akademii...
znalazłam ich ofertę na grouponie, ale podany przez nich numer nie istnieje... weszłam na ich stronę a tu NIESPODZIANKA! podany numer stacjonarny nie istnieje, a jak zadzwoniłam na komórkę to najpierw nikt nie odebrał telefonu, a następnie telefon został wyłączony.
To jakieś jaja... dobrze, że nie zdążyłam jeszcze wpłacić pieniędzy.
Już wolę zapłacić te ponad 1000 zł w normalnej szkole, niż połowę mniej i być okłamywaną.
pierozek17

Postprzez GosiaSz » poniedziałek 13 lutego 2012, 17:11

Witam,

również odradzam. Te szkołę należy omijać szerokim łukiem. Robiłam tam kurs na kat. A i B. Na A przez grupon. Za ten kurs grupon musiał mi oddać pieniądze bo ośrodek się wyparł odpowiedzialności. Instruktorzy na kategorie A przyjmowali łapówki umawianie terminów jazd szybciej, dodatkowo organizowali za jedyne 500PLN egzaminy w Ciechanowie i 100% zdawalności. Te 500PLN to niby opłata za dowóz tam bo egzamin już opłacasz sam. Po zgłoszeniu tego do ośrodka "Pan" Arkadiusz obiecywał góry złote, że on to załatwi, że przywróci instruktorów do ładu. Potem zaczęto do mnie wydzwaniać z prośbami i groźbami. Po zgłoszeniu sprawy na policje grupon oddał mi pieniądze. I nie byłam jedyna w tych skargach.

Co do kursu na B. to instruktor był miły ale zupełnie niekompetentny. Gdyby nie moja koleżanka i jazdy doszkalające nie miałabym szans zdać za pierwszym razem bo instruktor nie powiedział mi nawet, że na egzaminie trzeba wskazać płyny i światła, a co dopiero pokazać mi jak to się robi.

Kurs teoretyczny - kpina. W sobote 4 godziny wykładu z gówniarzem lat 20 z emo-grzywką, potem 2 godziny filmu o pierwszej pomocy i koniec.

Jak słyszę jakiekolwiek dobre opinie o tym ośrodku lub "Panu" Arkadiuszu to śmiać mi się chce bo to naprawdę muszą być ich pracownicy.

Grouponu samego także nie polecam. Dalej oferują tę szkołę, a czas rozpatrywania reklamacji jeśli nie postawi im się zarzutów przed policją lub w sondzie to nieraz mieisące!

Reklamowałam u nich jeszcze jeden produkt, który dostałam 14 grudnia pocztą. Nie kompletny i niezgodny z opisem. Pieniądze otrzymałam tydzień temu po 7 reklamacjach pisemnych i 20stu minutach rozmów. Dopiero rzecznik praw konsumenta odebrał im moje pieniądze.

Są szkoły jazdy gdzie można po 900-1200 PLN zrobić kurs i lepiej dopłacić bo po nauce jazdy w szkole VIP i tak wydasz kolejne 600PLN na jazdy doszkalające.

Ja miałam szczęście, że czuwał nade mną ktoś kto ma prawo jazdy już trochę czasu.
GosiaSz

Postprzez Takitam » wtorek 20 marca 2012, 20:47

Witam

Wykupiłem kurs na grouponie w tej szkole w październiku, jeżdżę jeszcze dotąd ze względu na brak czasu, mam wyjeżdżone ok 20 godzin i na ostatnich jazdach dowiedziałem się o płatnym egzaminie wewnętrznym. Usłyszałem o tym po raz pierwszy. Instruktor powiedział mi jednak, że weszło to dopiero od niedawna tj. od początku tego roku. Nie uśmiecha mi się płacić za coś o czym nie wiedziałem, a na dodatek prawo nie działa wstecz- kurs wykupiłem wcześniej niż weszła ta zmiana. Czy ktoś kto jeździł/jeździ w tej szkole uniknął tych opłat?
Takitam

Postprzez organza » niedziela 13 maja 2012, 13:50

Nie mam zastrzeżeń do Akademii Jazdy VIP. W połowie grudnia miałam zajęcia teoretyczne, w dniu 4 maja otrzymałam z urzędu dokument prawa jazdy. Jeżeli ktoś twierdzi, że to długi okres to mogę powiedzieć tylko tyle, że najwięcej czasu straciłam na oczekiwanie na egzaminy w WORDzie a potem na wydanie dokumentu w urzędzie miasta.
Współpraca z samą akademią przebiegła bez najmniejszych zastrzeżeń, współpraca z Instruktorem była wzrorowa, swoją drogą serdecznie pozdrawiam i polecam Radka K. Egzamin zdałam w Warszawie na Bemowie za pierwszym razem bez żadnych dodatkowycj jazd doszkalająch- to chyba najlepsza "laurka" dla Akademii.

Ogólna opina- bardzo pozytywna!
organza

Postprzez malagosia » poniedziałek 14 maja 2012, 17:55

Zdałam za pierwszym razem egzamin na Odlewniczej (pod koniec stycznia), po jazdach u Marka o - GORĄCO POLECAM, profesjonalnie, z humorem, nauczyłam się dobrze jeździć a do tego świetnie się bawiłam. Z komunikacją i umawianiem na jazdy też nie było problemu, terminy na godziny "pakietowe" bez problemu w terminie 2 - 3 dni... to zależy na jakiego instruktora się trafi po prostu ;) Ja Marka polecam i przekazuję ktokolwiek mnie zapyta ;)

Jeśli chodzi o teorię - jestem wdzięczna że godzin było 6 a nie 8 ;) Choć decydując się świadomie na kurs weekendowy trzeba się liczyć z tym, że gdzieś te godziny teorii muszą się zmieścić :p Wszyscy jesteśmy dorośli (albo prawie) i można to sobie obliczyć... i nie marudzić bez sensu. Za to pan (niestety nie pamiętam imienia) w sposób krótki, rzeczowy i z humorem wyjaśnił wszystko co potrzeba, odpytał od razu, a do egzaminu z teorii i tak każdy jak się przygotuje tak zda.

A jeśli chodzi o szkołę ogólnie... początki nie były najłatwiejsze, bo faktycznie był problem z dostaniem się na jazdy (z wcześniejszymi instruktorami podrzuconymi przez szkołę)... ale ja też nie spodziewałam się niczego innego po zakupieniu tego kursu na grouponie - wiadomo, że jeśli kupi go ok 300 osób (co widać na stronie) to w terminie jego realizacji będzie tłok... można zawsze znaleźć niegrouponwą szkołę i nie denerwować się z powodu własnej...chęci oszczędzania :p to też prosta matematyka - oszczędzasz na kursie ale kosztem czegoś innego ;)

Podsumowując - jeśli zależy Wam na szybkim zrobieniu kursu to polecam szukać szkoły poza grouponem ;) Albo prosić od razu o nr do p. Marka ;)
malagosia

Postprzez animula » poniedziałek 23 lipca 2012, 20:19

Ja również mam podobną sytuację. A mianowicie:
kupiłam kurs prawa jazdy kat. B w dniu 13.05
na teorię musiałam czekać aż do 30.06! (prawie 2 MIESIĄCE!)
stwierdziłam, że ok, może na teorię się tyle czeka....
po teorii dostaliśmy info, że instruktorzy będą przydzielani w czwartek- 5.07 . Oczywiście, nie dostałam żadnego numeru. W piątek próbowałam się dodzwonić do pana rafała (celowo piszę małymi literami), który nie odbierał ode mnie telefonu. w sobotę 7.07 (po kilku sms-ach) dostałam wiadomość, że "w poniedziałek pan arek przydzieli". Oczywiście nie przydzielił. Napisałam więc więcej sms-ów i dzwoniłam w większości bez skutku. jak już udało mi się dodzwonić, to po NIEMIŁEJ rozmowie z panem rafałem dostałam nr do instruktora, który stwierdził, że ma dla mnie czas dopiero w drugim tygodniu sierpnia. Cała zabawa od początku. Dostałam drugi nr do instruktora, który powiedział, że nie ma czasu "bo on chce kończyć pracę o 18" i zaproponował mi układ, że do godz. 14 będę dawała mu znać, czy zdążę na jazdę, ale nawet jeśli dam mu znać, to będzie mi odliczał godziny! Znów tysiąc telefonów (zeżarło mi już cała kartę w telefonie) udało mi się porozmawiać NIEMIŁO z panem arkiem, który stwierdził, że to mój problem i cała sytuacja jest całkowicie normalna. dostałam KOLEJNY numer do instruktora i PIERWSZĄ jazdę mam mieć 5.08 czyli 5 TYGODNI PO TEORII!!!!! Ludzie są niemili, spławiają osoby, które domagają się swojego, już pomijając zwykłą kulturę (smsy w stylu "w pon. przydz. ins.") NIE POLECAM!!!!
animula

Postprzez szerszon » poniedziałek 23 lipca 2012, 23:51

Pierwsza jazda to moze będzie, ciekawe ilu instruktorów załapiesz do końca kursu. :mrgreen:
Ten OSK nie płaci instruktorom.
Skąd sie bierze tak "promocyjna" cena kursu ?
szerszon

Postprzez Goroock » poniedziałek 10 września 2012, 15:39

No i mamy. Dzisiaj się dowiedziałem, że ta szkoła jest w stanie upadłości. A ja po ponad 9 miesiącach od zaliczenia kursu teoretycznego nie mogłem rozpocząć jazdy. Ani jednej, cały czas, spławianie, ignorowanie i zmiana terminów w ostatniej chwili. Żenada.
Goroock

Postprzez rynkowa » piątek 02 listopada 2012, 00:40

Dołączam się niestety nic dobrego na temat tego interesu nie mogę powiedzieć. Interes nastawiony na przekręcenie jak największej liczby kursantów, którzy zdecydują na wpłacenie kasy. Omijajcie tą szkołę dużym łukiem to skandal że tego typu placówka może funkcjonować drugi Amber Gold. Jawne oszustwo..O ukończeniu kursu nie może byc żadnej mowy jeśli nikt nie chce odebrać telefonu a tym bardziej umówić jazdy..

Sprawę zgłosiłem do UOKIK i na Policję.
rynkowa

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców