tak tak, to ja wiem. tylko właśnie nie wiem co muszę zdać pierwsze.
są 2 warianty :)
1. kupuję 5 godzin praktyk w OSK i jadę do PORDu zapisać się i na praktykę i na teorię. później daję wzorowo i bezstresowo egzamin praktyczny i w końcu otrzymuję prawo jazdy :D
2. jadę do PORDu zapisać się na teorię , zdaję teorię , robię 5 godzin dokształtu, zapisuję się na praktykę, zdaję wzorowo i bezstresowo egzamin praktyczny i w końcu otrzymuję prawo jazdy :D
jedno jest pewne. najpierw teoria. tylko nie wiem właśnie czy dopuszczą mnie do teorii bez tych 5 godzin... niby w OSK mówili, że mam iść najpierw na 5 godzin, ale skąd mogę wiedzieć czy nie zależy im na mojej kasie? przed zapisaniem 270 zł, przed egzaminem ze 150, wszystko rozciągnięte w czasie i sam rozumiesz...
chyba zadzwonię do PORDu... powiem po prostu, że muszę wykupić 5h dokształtu i zdawać jeszcze raz teorię i co mam zrobić najpierw.
PS. wyczytałam gdzieś, że można zrobić sobie tak długą przerwę, jak się chce i, że jak minie rok od mojego ostatniego egzaminu to moje dokumenty są w wydziale komunikacji, zabieram je i przekazuję do PORDu. czy to prawda?
bardzo Ci dziękuję za pomoc, ale średnio łapałam się w tym forum, a dosyć zależy mi na czasie BO OD NOWEGO ROKU ;) zamierzam zabrać się za to prawko od nowa :)