obowiązkowe 5 godzin dokształtu po 3 oblanym egzaminie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez alutek » niedziela 27 grudnia 2009, 11:26

Nikolaus napisał(a):Ja też nie kumam do końca jak wygląda Twoja sytuacja. Wszelkie zasady są krótko ujęte w FAQ. Jeżeli teoria się przedawniła to musisz zdać ją ponownie, a do zapisu na praktyczny potrzeba zaświadczenia (zobacz).

tak tak, to ja wiem. tylko właśnie nie wiem co muszę zdać pierwsze.

są 2 warianty :)

1. kupuję 5 godzin praktyk w OSK i jadę do PORDu zapisać się i na praktykę i na teorię. później daję wzorowo i bezstresowo egzamin praktyczny i w końcu otrzymuję prawo jazdy :D

2. jadę do PORDu zapisać się na teorię , zdaję teorię , robię 5 godzin dokształtu, zapisuję się na praktykę, zdaję wzorowo i bezstresowo egzamin praktyczny i w końcu otrzymuję prawo jazdy :D

jedno jest pewne. najpierw teoria. tylko nie wiem właśnie czy dopuszczą mnie do teorii bez tych 5 godzin... niby w OSK mówili, że mam iść najpierw na 5 godzin, ale skąd mogę wiedzieć czy nie zależy im na mojej kasie? przed zapisaniem 270 zł, przed egzaminem ze 150, wszystko rozciągnięte w czasie i sam rozumiesz...

chyba zadzwonię do PORDu... powiem po prostu, że muszę wykupić 5h dokształtu i zdawać jeszcze raz teorię i co mam zrobić najpierw.

PS. wyczytałam gdzieś, że można zrobić sobie tak długą przerwę, jak się chce i, że jak minie rok od mojego ostatniego egzaminu to moje dokumenty są w wydziale komunikacji, zabieram je i przekazuję do PORDu. czy to prawda?

bardzo Ci dziękuję za pomoc, ale średnio łapałam się w tym forum, a dosyć zależy mi na czasie BO OD NOWEGO ROKU ;) zamierzam zabrać się za to prawko od nowa :)
alutek

Postprzez Nikolaus » niedziela 27 grudnia 2009, 14:24

U mnie w WORD można zdawać wszystko razem, a potem na samą praktykę przychodzić... także najlepiej zapytaj czy możesz zdawać teorię i praktykę osobno (5 godzin jazd do teorii potrzebne nie jest, ale na pewno jest na łączony). Na ostatnie pytanie odpowiadam twierdząco (patrz FAQ). To życzę powodzenia ;)
Nikolaus

Postprzez alutek » niedziela 27 grudnia 2009, 18:58

Nikolaus napisał(a):U mnie w WORD można zdawać wszystko razem, a potem na samą praktykę przychodzić... także najlepiej zapytaj czy możesz zdawać teorię i praktykę osobno (5 godzin jazd do teorii potrzebne nie jest, ale na pewno jest na łączony). Na ostatnie pytanie odpowiadam twierdząco (patrz FAQ). To życzę powodzenia ;)

ok

dzięki za pomoc. zadzwonię w tygodniu do PORD Gdańsk i zdam relacje :)

pozdrawiam
alutek

Postprzez ella » niedziela 27 grudnia 2009, 21:48

zabieram je i przekazuję do PORDu. czy to prawda?

NIE.
czytaj dokładnie

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=13898

2 warianty

1. kupuję 5 godzin praktyk w OSK i jadę do PORDu zapisać się i na praktykę i na teorię. później daję wzorowo i bezstresowo egzamin praktyczny i w końcu otrzymuję prawo jazdy

2. jadę do PORDu zapisać się na teorię , zdaję teorię , robię 5 godzin dokształtu, zapisuję się na praktykę, zdaję wzorowo i bezstresowo egzamin praktyczny i w końcu otrzymuję prawo jazdy

Ja bym powiedziała, że 3 warianty

3. zapisujesz się na teorię. Czekając na nią bierzesz już dodatkowe jazdy. Zdajesz teorię i mając już zaświadczenie o odbytych jazdach zapisujesz się na praktykę.
ella
Moderator

Postprzez Palacz_CO » czwartek 31 grudnia 2009, 19:08

Witam wszystkich

Miałem właśnie taką sytuację (6 oblanych egzaminów praktycznych i koniec ważności egzaminu teoretycznego). Najpierw zdałem teorię, później zapisałem się i skończyłem kurs doszkalający.
Palacz_CO

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy