Oblana teoria ;((((

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Oblana teoria ;((((

Postprzez gmot » piątek 08 stycznia 2010, 19:24

Niestety dokonałam rzeczy prawie niemożliwej czyli oblałam teorię. Nie wiem jak tego dokonałam, bo regularnie robiłam testy, maksymalnie miałam 1 błąd, a zazwyczaj każdy wychodził mi bezbłędnie. Czuję się jak ostatnia idiotka tym bardziej, że z całej sali tylko ja nie zdałam. O ile jeszcze wczoraj patrzyłam na ten egzamin dość optymistycznie, bo jazda dobrze mi idzie, to dziś na myśl o kolejnej teorii strasznie się boję, że znowu mi nie pójdzie.
Jakiś patent na zaliczenie teorii?
gmot

Postprzez piotrekbdg » piątek 08 stycznia 2010, 19:34

Podejdź do tego jak do wypadku przy pracy i zaczekaj na kolejny termin. Żadnego patentu nie ma ani na teorię ani na praktykę. Jedyne co mogę zasugerować to to, aby nie uczyć się na pamięć, a raczej na zrozumienie, szczególnie krzyżówek. Na pamięć pojechałem tylko te wszystkie medyczne tematy z cyklu ile uciśnięć, jaka gaza itp..
piotrekbdg

Postprzez gmot » piątek 08 stycznia 2010, 20:56

Najgorsze jest to, że nawet nie wiem gdzie popełniłam błedy. Dostałam wydruk, ale nic nie mogę sprawdzić, bo w bazie pytan, ktroa mam na plycie jest ok 500 pytan,a a oni pisza na przyklad
nr na tescie 5, nr w bazie 1110
O co chodzi??
gmot

Postprzez cman » piątek 08 stycznia 2010, 21:03

cman

Postprzez gmot » piątek 08 stycznia 2010, 21:18

cman napisał(a):http://www.mi.gov.pl/files/0/1792131/bankpytaegzaminacyjnychpopoprawkachgrudzie2009.pdf

Zerknełam na to. Hmm tam sa tez pytania do egzaminu na autobus, juz oszaleje, nie wiem czy tez mam je wkuwac
gmot

Postprzez cman » piątek 08 stycznia 2010, 21:46

Tam są wszystkie pytania, jest też oryginalna numeracja pytań, właśnie po to Ci to dałem. Masz np. to 1110, wyszukaj i dowiesz się, że to jest pytanie z jakimiś tam poparzeniami.
cman

Postprzez Iwoncia » piątek 08 stycznia 2010, 22:12

Naprawdę nie przejmuj się ta oblaną teorią i zacznij jakby od zera. Ja tez nie zdałam za pierwszym razem teorii i czułam sie okropnie, płakałam cały dzień i było mi wstyd, ale to juz za Toba i teraz musisz zrobić wszystko żeby zdać nast.razem :) Uda sie napewno, trzymam kciuki. Teorie za pierwszym razem oblałam, ale zdałam za pierwszym razem później praktykę :D A jeśli chodzi o patent na zaliczenie teorii, to ja sobie jeden wymyśliłam. Robiłam z płyty wszystkie zadania po kolei i kazde od razu sprawdzałam.Jeśli odp.była błędna, to zapisywałam cale zadanie w zeszycie(założyłam sobie taki specjalny) i pisałam odpowiedź / odpowiedzi prawidłowe. Później, po zrobieniu wszystkich zadań z płyty, czytałam to co mam w zeszycie i próbowałam się tego nauczyć. Jeśli coś było niezrozumiałe, to wyjaśniałam, z kim tylko się dało: z chłopakiem, instruktorem.. I tak aż do samego dnia egzaminu: znów płyta i jeśli jeszcze nie umiałam czegoś, to powtarzałam. Przczytałam również te mini podręczniki,które dostałam na kursie. Aha, no i dzień przed egz.poszłam o 22. spać, bo nazajutrz czekała na mnie i teoria i praktyka :)
pozdrawiam i życzę powodzenia
"Wszystko co wartościowe, zasługuje na oczekiwanie."

28.09.2009-teoria(-)
23.11.2009-teoria(+)plac(+)praktyczny(+) :)
Iwoncia

Re: Oblana teoria ;((((

Postprzez me555 » poniedziałek 01 marca 2010, 15:55

też miałam problem z nauczeniem się teorii ale zdałam ją za pierwszym razem bezbłędnie.

Intensywnie ćwiczyłam w domu. Robiłam testy na internecie a także z książki. I tak naprawde nauczyłam się wszystkie prawie 500 pytań na pamięć... Tak wszystko wykułam że nie szło popełnić błąd.
Ze szkoły jazdy dostałam taka płytke CD gdzie miałąm wszystkie te pytanie podzielone na 18 kategorii i codziennie uczyłam się po kilka kategorii i jeśli robiłam jakieś błędy do wracałam i od nowa .....
me555

Postprzez Limonqa » piątek 05 marca 2010, 19:04

Ja robiłam podobnie jak Iwoncia i spoko :)
W razie czego możesz zapisać się na samą teorię i potem osobno na praktyczny. W razie czego stówa w suchym.
Limonqa

Postprzez sibkods » sobota 06 marca 2010, 15:06

nauczyłam się wszystkie prawie 500 pytań na pamięć.

Az strach, że tacy ludzie jezdza po drogach...
sibkods

Postprzez mateusz_84 » sobota 06 marca 2010, 15:44

sibkods napisał(a):
nauczyłam się wszystkie prawie 500 pytań na pamięć.

Az strach, że tacy ludzie jezdza po drogach...

też zaczynam się bać ;) z testami to jest tak, że trzeba poprostu do nich przysiąść... ja nie zdałem teorii na wewnętrznym egzaminie... porażka. Potem 4 dni przed egzaminem państwowym robiłem codziennie wszystkie testy. Co do krzyżówek to nie można się ich uczyć na pamięć. Wystarczy zapamiętać zasady typu prawa ręka i zrozumieć dokładnie wszystkie znaki typu stop albo ustąp pierwszeństwa. Myśleć. Przy pozostałych pytaniach oczywiście też trzeba myśleć, ale wygląda to tak, że jak przerobisz cały zestaw po kilka razy to potem odruchowo zakreślasz.
mateusz_84

Postprzez danielheiden » środa 10 marca 2010, 12:15

a powiedzcie mi co ja mam zrobic...ja bede zdawac juz 6-tą teorie. 5 egzaminów i za kazdym razem 3 błędy...:(( Robie testy codziennie po 2h...w domu wychodzi mi 0 błędów a tam 3 ;/ pomocy..........
Alfa Romeo GTV 3.2 250KM
danielheiden

Postprzez WOJO » środa 10 marca 2010, 13:22

danielheiden napisał(a):a powiedzcie mi co ja mam zrobic...ja bede zdawac juz 6-tą teorie. 5 egzaminów i za kazdym razem 3 błędy...:(( Robie testy codziennie po 2h...w domu wychodzi mi 0 błędów a tam 3 ;/ pomocy..........

Może, jak większość facetów-wzrokowców spróbuj innej metody uczenia się. Polecam osobiście program: http://www.grupa33.jgora.pl/modules.php ... tit&lid=16
Koszt zakupu to 6 zł netto (SMS). Kupiłem i naprawdę sobie chwalę. Pytania, które sprawiają mi problem wypisuję i sprawdzam prawidłowe odpowiedzi z kodeksem w ręce. Raz na tydzień robię wszystkie pytania i wypisuję błędne, a potem pracuję tylko nad tymi błędnymi.
WOJO

Postprzez lith » środa 10 marca 2010, 15:04

W sumie to dziwne... ale ten programik działa mi za darmo :)
Ale i tak bardziej mi sie podobały testy na e-kierowca. Fajny tam jest ten tryb supermemo, czy jakos tak. Poza tym prowadzi statystyki. JEdyna przewaga tego dyskowego to, że mona szybciej pytania przerzucać jak net zmula.
lith

Postprzez danielheiden » środa 10 marca 2010, 17:33

no mnie tez działa za darmo
Alfa Romeo GTV 3.2 250KM
danielheiden

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy