Wiatr a jazda po łuku na egzaminie.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ulan » piątek 27 marca 2009, 23:53

Khay napisał(a):
Co nie zmienia faktu, że równości raczej nigdy nie będzie. Egzaminator też człowiek i choćby się nie wiem jak starał być obiektywny - to nie ma szans by mu to wyszło w 100%.

Pozdrawiam
Khay

to może niech zajmie się czym innym, jak nie potrafi zachować obiektywizmu??? czy to samo powiesz sędziemu, który będzie nie obiektywny...
ulan

Postprzez kev » sobota 28 marca 2009, 00:23

Kiedy skończą się te wywody człowieka, który oblał i szuka usprawiedliwienia swojej porażki na forum ?
Obrazek
24.11.2008 Teoria + Praktyka (MORD Kraków) za pierwszym razem :)
http://autormk.pl - Diagnostyka samochodowa
kev

Postprzez ulan » sobota 28 marca 2009, 00:36

kev napisał(a):Kiedy skończą się te wywody człowieka, który oblał i szuka usprawiedliwienia swojej porażki na forum ?

wtedy kiedy znikną tacy osobnicy jak ty...., którzy sami najpierw piszą głupoty w stylu:
"A co powiecie na moją kolejną teorię ?

Egzaminator jak ewidentnie zobaczy, że ktoś robi łuk jakąś metodą i nie ma wyczucia czy to na samym łuku czy już na mieście to specjalnie wypuści takiego delikwenta, żeby oblał. Egzaminator to tez człowiek i ma zmysły. To nie maszyna, która przerywa egzamin jak złamiecie jakis przepis "
od tego zaczęła się cała dyskusja nie na temat, bowiem takiego szczytu głupoty nie widziałem dawno... takie coś mógł tylko napisać małolat, co to mu się wydaje, ze potrafi wszystko i jest mistrzem kierownicy a potem takie dzieciaki powodują największe wypadki...
ulan

Postprzez qad » sobota 28 marca 2009, 00:47

gosiasecret napisał(a):ulan... qad...Biedactwa... biedne zuczki muszą charować pewnie na trzy zmiany, w dodatku trzeba wystać w kolejce jak za komuny za terminem na prawko od 5 rano (co tydzień) i jeszcze prostak egzaminator obleje bo mu sie na kolacje spieszy (i dlatego tak nerwowo łapie słupki na placyku).. a cała reszta (tj. ja i inni farciarze) to ma bańkę na koncie, wuja egzaminatora i grecką pogodę na zawołanie....oj...mam nadzieje chłopaki ze nie spotkamy sie na drodze.... :twisted:

Ahhhh. Hiperobolizacja. Piękny sposób na przedstawienie dowolnej wypowiedzi jako debilnej.
Pani mistrz kierownicy oceniła mnie negatywnie. Jutro zwracam prawko do WK.
qad

Postprzez Khay » sobota 28 marca 2009, 08:50

ulan napisał(a):to może niech zajmie się czym innym, jak nie potrafi zachować obiektywizmu??? czy to samo powiesz sędziemu, który będzie nie obiektywny...

Jaja se robisz? Co to w ogóle za porównanie?

Przypomnę może: egzaminator na ocenę egzaminowanego ma circa 1h. Sędzia, na ogół, ma całkiem spory materiał dowodowy, zeznania świadków i maaaasę czasu. Kompletnie nieprzystające sytuacje.

Egzaminator siłą rzeczy musi do pewnego stopnia opierać się na swojej intuicji, bo ma za mało czasu by obiektywnie ocenić czyjeś umiejętności. Jedyne co może zrobić, to właśnie unikać sytuacji, gdy ewidentnie obiektywizm znika. Wszelkie sztuczki, niepotrzebne komentarze, śmiganie wzrokiem po dekolcie/ udach kandydatki - jest masa rzeczy, które mogą wpłynąć na ostateczną ocenę i uczynić ją jeszcze bardziej nieobiektywną.

Ale to nie zmienia faktu, że w takiej sytuacji 100% obiektywna ocena nie będzie nigdy, bo wydaje ją jedna ocena w oparciu o dość znikomy materiał.

Khay
Khay

Ale awantura.

Postprzez Espinolek » niedziela 29 marca 2009, 02:46

Witam
Jestem instruktorem ktory uczył "ulana" od zera !!! Bardzo duzo czasu poswiecilismy na jezdzie po łuku i na ruszaniu na wzniesieniu.
Krytykujecie Go za drugi słupek!! Dla niego ten słupek oznaczał kiedy ma skrecac ,reszte robił na wyczucie i tyle co zdolał zobaczyc( a jast naprawde niskiego wzrostu)
Na jego egzaminie tak sie stało że słupki latały ze złej pogody.
Jestem znieszmaczony wypowiedziami i krytką bo ja akurat wiem jak On bardzo sie do tego przykładał. Mówicie wyczucie !! zapraszam chetnych na jazde po łuku bez słupków. Może Pan moderator z mordka amsta sie skusi ?( a na egzaminie nie wolno na lusterka) Mówicie że w życiu codziennym to co innego !! Tak ale tam jest sie do czego ustosunkowac ! tu auto ,tam auto a nie jakies tyczki ktore zdmuchnelo.
Pozdrawiam
Espinolek

Postprzez qad » niedziela 29 marca 2009, 10:24

Do pewnego momentu popierałem ulana.... No ale to lewe konto i lewy wpis to juz porazka na calej linii.....
qad

Postprzez dariex » niedziela 29 marca 2009, 12:08

Dla mnie temat do zamknięcia.
Nie rozumiem po co karmić chore ego kolejnego "biedaczka",co to do błędu(czy na łuku czy w ocenie sytuacji) się przyznać nie umie i czeka na poklask i politowanie,pisząc bajki,ubliżając innym użytkownikom i dublując konta( za co się ban należy! )
dariex

Postprzez kev » niedziela 29 marca 2009, 12:24

Ja mam świetny pomysł. Można otworzyć specjalny osobny wątek w dziale Egzaminy i tam będą wylewali swoje wszystkie smutki i żale ludzie, którzy oblali egzamin.
Obrazek
24.11.2008 Teoria + Praktyka (MORD Kraków) za pierwszym razem :)
http://autormk.pl - Diagnostyka samochodowa
kev

Re: Ale awantura.

Postprzez cman » niedziela 29 marca 2009, 14:09

A wiesz, że to nawet całkiem dobry pomysł :). Taki wątek, który nie będzie blokowany i każdy będzie mógł się swobodnie żalić, ściemniać i lamentować. O, może nawet by ten: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=17711 zaadoptować do tego celu :)

Espinolek napisał(a):Mówicie wyczucie !! zapraszam chetnych na jazde po łuku bez słupków. Może Pan moderator z mordka amsta sie skusi ?

Ależ oczywiście! Ja cały czas zapraszam i zapraszam i nic, a tymczasem ktoś wreszcie mnie zaprosił :D
cman

Postprzez ulan » niedziela 29 marca 2009, 18:35

qad napisał(a):Do pewnego momentu popierałem ulana.... No ale to lewe konto i lewy wpis to juz porazka na calej linii.....

i tu się mylisz: nigdy nie ćwiczę takich numerów, po prostu rozmawiałem z moim instruktorem i dałem mu linka do tego wątku, żeby się pośmiał jakich świat nosi oszołomów...
jak nie wierzycie niech sprawdzą admini z jakich ip łączę się ja, a z jakiego połączył się mój instruktor....
ulan

Postprzez dariex » niedziela 29 marca 2009, 20:37

ulan napisał(a): jak nie wierzycie niech sprawdzą admini z jakich ip łączę się ja, a z jakiego połączył się mój instruktor....

jasne,jasne ;)
dariex

Postprzez ella » niedziela 29 marca 2009, 20:41

jak nie wierzycie niech sprawdzą admini z jakich ip łączę się ja, a z jakiego połączył się mój instruktor....

Z różnych
ella
Moderator

Postprzez dariex » niedziela 29 marca 2009, 20:44

Oczywiście :) Równie dobrze można mieć neta w neostradzie i mieć zmienne IP i pisać 80 postów z tego samego kompa i za każdym razem mieć inny numer IP ale nie o tym post i po co sie w ogole rozwlekac nad gosciem,który uważa większość tu się wypowiadających za oszołomów?
dariex

Postprzez qad » niedziela 29 marca 2009, 20:54

A nawet jeśli nie to proxy proxy i jeszcze raz proxy :)
qad

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy