Mam prawo jazdy od dwóch lat, mam niedowidzenie jednego oka i mam wpisane 01.01, okulary noszę jedynie do komputera i tv w żaden sposób nie poprawiają mojego widzenia a wręcz w nocy utrudniają mi je, okulista powiedział że one jedynie służą temu aby mnie np głowa nie bolała przy tv.
Zmierzam do tego że podczas jazdy samochodem nigdy ich nie mam ubranych bo gorzej w nich widzę, lecz wszystko by było ok gdyby nie ten wpis 01.01, dzięki temu wpisowi mam bardzo uciążliwą sytuacje bo zawsze jak gdzieś jadę muszę mieć okulary w "kieszeni" na wypadek kontroli, gorzej jest jak wypadnie jakaś nieoczekiwana sytuacja i muszę jechać nie mając dostępu do okularów, ryzykuję wtedy mandatem...
Mam już dość tej sytuacji, prawko mam terminowe na 10 lat więc nie zamierzam czekać 8 lat na to aby coś zrobić z tym wpisem (01.01).
Zakładając że jutro pójdę do lekarza i dostane zaświadczenie bez żadnych ograniczeń to gdzie mam owe zaświadczenie zanieść ??
Czy będę zmuszony oddać prawko które chce wymienić na czas procedury wymiany ??
A i jeszcze jedno otóż znajomi mają ograniczenia wpisane w rubryce 12 a ja na dole prawka, czy to jakiś błąd ... ?
http://i40.tinypic.com/34ezuvo.jpg