Okulary, zmiana ograniczeń na prawku.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Okulary, zmiana ograniczeń na prawku.

Postprzez pppoow » środa 29 kwietnia 2009, 19:06

Mam prawo jazdy od dwóch lat, mam niedowidzenie jednego oka i mam wpisane 01.01, okulary noszę jedynie do komputera i tv w żaden sposób nie poprawiają mojego widzenia a wręcz w nocy utrudniają mi je, okulista powiedział że one jedynie służą temu aby mnie np głowa nie bolała przy tv.
Zmierzam do tego że podczas jazdy samochodem nigdy ich nie mam ubranych bo gorzej w nich widzę, lecz wszystko by było ok gdyby nie ten wpis 01.01, dzięki temu wpisowi mam bardzo uciążliwą sytuacje bo zawsze jak gdzieś jadę muszę mieć okulary w "kieszeni" na wypadek kontroli, gorzej jest jak wypadnie jakaś nieoczekiwana sytuacja i muszę jechać nie mając dostępu do okularów, ryzykuję wtedy mandatem...
Mam już dość tej sytuacji, prawko mam terminowe na 10 lat więc nie zamierzam czekać 8 lat na to aby coś zrobić z tym wpisem (01.01).
Zakładając że jutro pójdę do lekarza i dostane zaświadczenie bez żadnych ograniczeń to gdzie mam owe zaświadczenie zanieść ??
Czy będę zmuszony oddać prawko które chce wymienić na czas procedury wymiany ??

A i jeszcze jedno otóż znajomi mają ograniczenia wpisane w rubryce 12 a ja na dole prawka, czy to jakiś błąd ... ?

http://i40.tinypic.com/34ezuvo.jpg
pppoow

Postprzez scorpio44 » środa 29 kwietnia 2009, 19:37

Okularów nie masz mieć w kieszeni, tylko na nosie, więc w razie kontroli tak czy tak ryzykujesz mandatem. ;)
scorpio44

Postprzez marcij » środa 29 kwietnia 2009, 19:39

To trzeba bylo o tym pomyslec , zanim wyrobiles sobie takie prawko. Przy takiej wadzie spokojnie mogles dostac zaswiadczenie bez zadnych zastrzezen. Jak juz konecznie musiales miec to ograniczenie , to przynajmniej trzeba bylo brac 01.06 i tez teraz nie mialbys problemow.
Obrazek
marcij

Postprzez pppoow » środa 29 kwietnia 2009, 19:44

Myślisz że jestem umysłowo kopnięty i nie wiem tego że trzeba było wcześniej o to zadbać ??
próbuję to naprawić i proszę o pomoc w tym odpowiadając na moje pytania, przypomnę :

Zakładając że jutro pójdę do lekarza i dostane zaświadczenie bez żadnych ograniczeń to gdzie mam owe zaświadczenie zanieść ??
Czy będę zmuszony oddać prawko które chce wymienić na czas procedury wymiany ??

A i jeszcze jedno otóż znajomi mają ograniczenia wpisane w rubryce 12 a ja na dole prawka, czy to jakiś błąd ... ?

http://i40.tinypic.com/34ezuvo.jpg

pppoow

Postprzez ella » środa 29 kwietnia 2009, 19:47

Do Wydziału Komunikacji

Czy będę zmuszony oddać prawko które chce wymienić na czas procedury wymiany

Nie. Dajesz tylko kopię prawka.
ella
Moderator

Postprzez pppoow » środa 29 kwietnia 2009, 19:49

scorpio44 napisał(a):
Okularów nie masz mieć w kieszeni, tylko na nosie, więc w razie kontroli tak czy tak ryzykujesz mandatem.

Nie bo gdy mnie zatrzymają to je ubiorę

ella napisał(a):

Do Wydziału Komunikacji

Czy będę zmuszony oddać prawko które chce wymienić na czas procedury wymiany

Nie. Dajesz tylko kopię prawka.

Dziękuję bardzo za pomoc,
Pozdrawiam.
pppoow

Postprzez scorpio44 » środa 29 kwietnia 2009, 19:49

Taaaa, tak samo jak jadąc bez pasów i widząc zatrzymującego do kontroli policjanta, zdążysz je zapiąć, a on tego nie zauważy. :D No błagam Cię...
scorpio44

Postprzez pppoow » środa 29 kwietnia 2009, 19:54

Tylko policjant dowiaduje się o tym że mam mieć okulary na nosie w momencie jak mu dam prawko, a o pasach wie wcześniej :), zawsze mogę powiedzieć że np. musiałem przetrzeć oko i tak dalej ... :)
pppoow

Postprzez Borys68 » środa 29 kwietnia 2009, 20:01

"ubrać okulary" - ręce opadają .... a w co je ubierasz? W bombki i łańcuchy?
Okulary się nosi i zakłada ...
Borys
Borys68

Postprzez pppoow » środa 29 kwietnia 2009, 20:56

Borys68 napisał(a):"ubrać okulary" - ręce opadają .... a w co je ubierasz? W bombki i łańcuchy?
Okulary się nosi i zakłada ...
Borys

Post z kategorii a walnę swoje pare groszy żeby komuś dop..., albo standardowo napiszę nic niewnoszący post do tematu żeby zwiększyć licznik napisanych postów.
Tu gdzie mieszkam ludzie mówią ubrać, to że u ciebie się mówi inaczej nie znaczy że tylko tak można.

-mało tego na nogach mamy pantofle nie bambosze lub kapcie
-chodzimy na nogach a nie pieszo
-u nas zazwyczaj się kosztuje np: lodów a nie próbuje
- pije się z flaszki , a nie z butelki i jak już się ma tą flaszkę to wypija się ja z gwinta za winklem sklepu nie za rogiem prosto z butelki
- na choince wiszą bańki a warszawiaki wieszają bombki co się może dla nich źle skończyć;)
- u nas często siada się na stołku w pozostałej części kraju w użyciu jest taboret lub krzesło
- w Rzeszowie i Krakowie chodzi sie na rynek w Warszawie i Lublinie chodzą na miasto
- kobiety maja potargane włosy w innych rejonach rozczochrane
- idziemy do Heliosa obejrzeć film w np Lublinie chodzą oglądać
- na wioskach wieje wiater lekutko a nie wiatr leciutko
- bułki je się ze serem a nie z serem, moja dziewczyna która jest z Lubelszczyzny zawsze jak przyjeżdża do Rzeszowa to uszczypliwie zaprasza na domowe pierogi "ZESREM"
- u nas zgapili pomysł a w Warszawie pomysły się ściąga
- radio ktoś podgłośnił a w innych rejonach Polski podgłosił
- jest sakramencko głośno, w całej Polsce natomiast pierońsko głośno
- u nas zazwyczaj dziewczyny ubierają stringi mogą ubrać też słuchawki i okulary, w całej Polsce wszyscy zakładają
No i nieśmiertelne trzy lub trzysta wymawiane jak czy lub czysta
pppoow

Powrót do Luźna gadka