zmiana OSK

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

zmiana OSK

Postprzez cesarz » poniedziałek 10 maja 2010, 14:48

Witam

Dzis po raz trzeci nie zdałem egzaminu na prawko (tym razem totalna padaka bo zepsułem łuk - ale moze lepiej bo jakbym trzeci raz miał po 30-40 minutach usłyszeć że wymusiłem to bym chyba zabił egzaminatora). Absurdem jest ten placyk za każdym razem - dwa razy zaliczyłem go idealnie a za 3 razem 120zł w plecy ehhh.
Tak wiem stękam bo nie zdałem - ale czy w ogóle gdziekolwiek jeszcze w UE jakies placyki są na egzaminie?

Mama dziewczyny poleciła mi instruktora który podobno jest naprawdę dobry.
Do poprzedniego nie chce wracać bo od 25 godziny to już było takie kombonowanie jak tu szybko skończyć kurs i cały czas jeżdzenie praktycznie po brochowie. Już nie mówiąc że zasady zawracania skapowałem dopiero jak siadłem przy kompie i przebuszowałem net bo on kręcił od rzeczy ;)
Ogólnie typowy instruktor dobry na początek i nic więcej.

Teraz zmieniając instruktora muszę wybrać tylko dokumenty z OSK? Czy jeszcze coś z wordu musze brać?
cesarz

Postprzez marekqqq » poniedziałek 10 maja 2010, 17:22

witaj, nie potrzebujesz rzadnyc dokumentów ani z osk ani z wordu, idziesz do nowego osk mówisz, że niezdałeś 3 raz, wyjeżdżasz min. 5 godzin, zdajesz egz. wewn., otrzymujesz zaświadczenie i z tym zaświadczeniem i opłatą za egzamin udajesz się do WRODu aby umówić się na poprawkę
marekqqq

Postprzez archis_p » poniedziałek 10 maja 2010, 18:16

Użytkownik nade mną bełkocze; nie bierz tego pod uwagę.

Oczywiście potrzebujesz dokumentów, które są w wordzie (zaświadczenie, orzeczenie lekarskie). Bez tego nikt cię na szkolenie dodatkowe nie przyjmie.
archis_p

Postprzez cesarz » czwartek 13 maja 2010, 11:59

Jeszcze takie pytanko od koleżanki - ukończyła kurs normalnie na prawko z manualem - nie zdała 5 razy praktycznego bo nie radzi sobie ze sprzegłem (i wcale to nie jest śmieszne :P). Po prostu denerwuje sie tak na egzaminie że zawsze jej w końcu ten samochód zgaśnie a jak zgaśnie to już masakra i kaplica dla niej.

Więc pytanie - czy może zdawać egzamin na automacie? Czy samochód może być jej ( w sensie dokładniej jej ojca czyli Citroen C4 Automat)?
Czy może musi od początku teraz wyjździć 30 godzin na automacie co mnie nie zdziwi :roll:
cesarz

Postprzez Borys_q » czwartek 13 maja 2010, 12:13

Tak naprawde osk powinno wystarczyć zaświadczenie o zakwalifikowaniu na egzamin lub arkusz pzebiegu egz praktycznego.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ella » czwartek 13 maja 2010, 20:43

archis_p napisał(a):Użytkownik nade mną bełkocze; nie bierz tego pod uwagę.

Oczywiście potrzebujesz dokumentów, które są w wordzie (zaświadczenie, orzeczenie lekarskie). Bez tego nikt cię na szkolenie dodatkowe nie przyjmie.

Nie bełkocz. Żadne zaświadczenie które było złożone w WORD i orzeczenie lekarskie nie jest potrzebne.
ella
Moderator

Postprzez cesarz » piątek 14 maja 2010, 15:45

I kolega powyżej ma racje :)
cesarz

Postprzez archis_p » piątek 14 maja 2010, 16:26

ella napisał(a):
archis_p napisał(a):Użytkownik nade mną bełkocze; nie bierz tego pod uwagę.

Nie bełkocz. Żadne zaświadczenie które było złożone w WORD i orzeczenie lekarskie nie jest potrzebne.

taaa....
§ 6. 1. Szkolenie podstawowe lub dodatkowe może rozpocząć osoba, która posiada:
1) wymagany przepisami ustawy wiek;
2) orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdem;

taaa....
sama nie bełkocz.

To, ze ty masz to w du... , nie znaczy, ze tak być powinno... :?
4. Ośrodek szkolenia kierowców prowadzony przez przedsiębiorcę przyjmując osobę na szkolenie podstawowe, dodatkowe lub uzupełniające:
1) sprawdza czy osoba spełnia warunki określone odpowiednio w ust. 1 lub 2;
archis_p

Postprzez szerszon » piątek 14 maja 2010, 18:04

Po co Ci zaświadczenie lekarskie na doszkalanie,jesli kursant ma np arkusz przebiegu egzaminu ?Chyba to logiczne,ze inaczej by sie nie zapisal na egzamin i nie przystepował do niego.
szerszon

Postprzez archis_p » piątek 14 maja 2010, 18:18

Jeżeli ma.
archis_p

Postprzez ella » piątek 14 maja 2010, 21:36

Już widzę kursantów po trzecim nie zdanym egzaminie lecących do WORD wyciagających zaświadczenia o ukończeniu kursie, zaświadczenia lekarskie :D
Po to jest arkusz egzaminacyjny. Przy trzecin nie zdanym egzaminie kursant niech się o niego zatroszczy a nie wyrzuca do kosza. .
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka