Szkoly jazdy i oszustwa?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Szkoly jazdy i oszustwa?

Postprzez Anna001 » środa 06 listopada 2013, 13:00

Szanowni Panstwo.
Bardzo prosze o udzielenie mi porady gdyż nie wiem jakie kroki podjąc dalej,Otoz w czerwcu br. rozpoczelam kurs prawa jazdy w Toruniu.Podczas trwania kursu instruktor caly czas negował mnie i moje złe rzekome podejscie do nauki.Podczas jednej z lekcji dał mi do podpisania karte nauki.Podpisalem ,ze odbylem nauke teorii w wymienionych dniach, tj 30 godzin lekcyjnych.Po złożeniu podpisu wykladowca oznajmil,ze dopisze kilka godzin by skonczyc kurs szybciej..Wznaczyl mi termin egzaminu wewnetrznego z teorii.Kazał caly czas rozwiazywac testy internetowe dostepne na panelu ucznia.Na wiele pytan nie znalem odpowiedzi gdyz nie byly z tych tematow przeprowadzone lekcje teroii.Ale zmobilizowalem sie i napisalem test koncowy w terminie.W tym czasie poprosilem o pomoc Urzad Miasta Wydzial kontroli Szkół Jazdy.Kazano zaprzestania mi nauki w tej szkole.W efekcjie nie przystapilem do egzaminu wewnetrznego i zaprzestalem dalszej nauki w owej szkole jazdy.Instruktor i właścicel szkoly w jednej osobie odmówil mi zwrotu gotowki za nieodbyte lekcje.Poprosilem o pomoc Rzecznika Praw gdzie w efekcie przesyłanych pism instruktor zgodzil sie na wyplate 259zl za nieodbytu kurs.Kurs kosztowal 899zl.Czy instruktor ma prawo oddac mi w/w kwote mimo,ze nie jest to polowa kwoty jaką zaplacilem za kurs?
Instruktor do Rzecznika Praw tłumaczyl sie,ze odbywał ze mną indywidualne lekcje co jest nieprawda i nie jest nigdzie odnotowane.
Czy w takiej sytuacji mogę sądownie domagać sie zwrtou należnosći za nieodbyty kurs tj. 450 zl plus zadośćuczynienie za utrudnianie sprawy?Czy zgodzić sie na zwrot w wsyokosci 259zl?
Prosze o rade co mam robic dalej.
Anna001

Re: Szkoly jazdy i oszustwa?

Postprzez rusel » środa 06 listopada 2013, 15:54

rozumiem ze z prawnika nie bedziesz korzystac?
rusel

Postprzez Anna001 » środa 06 listopada 2013, 16:26

Nie stac mnie na prawnika i dlatego licze na Wasze rady bo może rzeczywiscie warto wziąć adwokata.Rzecznik Praw Konsumenta powiedział,że dla 150zl nie warto chyba skladac wniosku do sądu bo na zadośćuczynienie nie mam co liczyć.
Anna001

Postprzez Borys_q » środa 06 listopada 2013, 16:59

Bież te 260 pln, bo jeszcze się rozmyślą pamiętaj, że sam poświadczyłeś nieprawdę na dokumentach. Na przyszłość radzę się trzymać z dala od kursów za 900 pln.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez rusel » środa 06 listopada 2013, 21:12

Rzecznik Praw Konsumenta powiedział,że dla 150zl nie warto chyba skladac wniosku do sądu bo na zadośćuczynienie nie mam co liczyć.

mądrze powiedział, nic mądrzejszego juz nie uslyszysz
rusel

Postprzez Anna001 » środa 06 listopada 2013, 21:23

Dziękuje Wam serdecznie za odpowiedzi i rady,Już napisałam wniosek o zwrot gotówki a swoja droga to "krew mnie zalewa",że muszę patrzeć spokojnie na krętactwa innych.Dziękuje jeszcze raz.
Anna001

Postprzez oskinstruktor » czwartek 07 listopada 2013, 14:29

Gdyby Starostwa kilka razy "przeszły się" po szkołach wg planowanych zajęć, które do nich wysyłamy, to takie pseudo szkółki:

a. albo by zaczęły normalnie uczyć
b. na pewno by nie robiły tego za takie pieniądze
c. może doszły by do wniosku że jednak się do tego nie nadają

Ale dopóki będziemy te zgłoszenia zajęć wysyłali tylko po to żeby wysyłać, to tak to niestety będzie wyglądało.
oskinstruktor

Postprzez szerszon » czwartek 07 listopada 2013, 15:16

Kurs kosztowal 899zl.

I wszystko jasne...ja rozumiem, że kryzys, ale w sumie takie kursy wychodzą wcale nie taniej, bo później lekarz za 100 albo 150..dodatkowe jazdy po 50..płatne kolejne egzaminy wewnętrzne...
Ale wybór kursanta...a później płacz..
szerszon

Postprzez ks-rider » czwartek 07 listopada 2013, 16:10

Anna001 napisał(a):Dziękuje Wam serdecznie za odpowiedzi i rady,Już napisałam wniosek o zwrot gotówki a swoja droga to "krew mnie zalewa",że muszę patrzeć spokojnie na krętactwa innych.Dziękuje jeszcze raz.

Hola !

Sama potwierdzilas swoim podpisem nieprawde a teraz masz pretensje :dumb:

Kij ma dwa konce, tym razem sama sobie strzelilas w kolano.

:wink:
ks-rider

Postprzez Anna001 » niedziela 10 listopada 2013, 22:41

Przeczytaj doklanie nim "uderzysz mnie po glowie"..

".Po złożeniu podpisu wykladowca oznajmil,ze dopisze kilka godzin by skonczyc kurs szybciej".
Jak mozna tak oszukiwac?Mało tego kontrola przeprowadzona przz Starostwo nie wykazała nic oprocz tego,ze właścicel nie moze uczyc tylko przez rozwiązywanie testow a tak czynił.
Anna001

Postprzez oskbelfer » poniedziałek 11 listopada 2013, 14:33

Anna001 napisał(a):
".Po złożeniu podpisu wykladowca oznajmil,ze dopisze kilka godzin by skonczyc kurs szybciej".

Z tego wychodzi, ze podpisywałaś in blanco ?
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Anna001 » poniedziałek 11 listopada 2013, 23:02

Przerobilam 18h teorii i podpsialam owe przerobione 18h a potem nastapilo co napisalam wyzej.Dlatego tez przerwalam nauke i zglosilam sprawe.Nadal uważasz,ze sama zawiniłam?
Anna001

Postprzez oskbelfer » poniedziałek 11 listopada 2013, 23:04

Czyli podpisałaś tylko 18 godzin ? tak ?

Kolejne dopisane godziny - nie zostały przez Ciebie podpisane ? tak ?
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez jasper1 » poniedziałek 11 listopada 2013, 23:53

To w końcu co podpisałeś/aś?
[quote="Anna001"Podpisalem ,ze odbylem nauke teorii w wymienionych dniach, tj 30 godzin lekcyjnych.Po złożeniu podpisu wykladowca oznajmil,ze dopisze kilka godzin by skonczyc kurs szybciej.
.[/quote]
Historia coraz mniej wiarygodna.
Nie dość, że zmieniają się fakty, to jeszcze sądząc po końcówkach czasowników płeć ci się od pierwszego postu zmieniła.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez Anna001 » wtorek 12 listopada 2013, 09:49

do oskbelfer:
Przerobilam 18h teorii a po zlozeniu podpisu instruktor dopisal wiecej godzin.Ale tego nie jestem w stanie udowodnic bo ktoż bedzie sie bawil w sprawdzanie koloru dlugopisu itp.

do jasper1:nie wiedziałam,że Ty jestes alfą i omegą i nigdy nie pomylisz lierowek a poza tym pomyśl -jaki sens mialoby pisanie moje i Wasze tu gdyby owa historia byla nieprawdziwa?Moze Ty masz z tyle czasu by tracic na bezsensowne pisanie ale ja nie.Poporsilam o rade a Ty oceniasz i oskarżasz,że to nieprawdziwa historia.

Radę od Was otrzymalam za co dziekuje.Pozdrawiam.
P.S.
Tez nie wierzę w sprawiedliwosć sądow stąd moje zapytanie na forum.
Anna001

Następna strona

Powrót do Luźna gadka