Tychy.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez tom9 » sobota 13 października 2007, 15:44

chupacabra napisał(a):Cholerka to nie jest to o co mi chodzi ;/ Wateman chodzi mi o to!! (ryseunek madzior_ki)
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 83&start=0
A co to za skrzyżwoanie na zdjęciu??

nie jestem pewny, nie znam tamtych rejonow, ale to chyba okolice zwakowa.
ale moge sie mylic.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez chupacabra » sobota 13 października 2007, 19:27

Wogóle ilstniej jeszcze to skrzyzowanie w ksztąłcie ronda??
Mam do was pytanie. Jak jest skrzyżowanie edukacji i roweckiego i wjeżdzam od strony wordu to tam są 2 sygnalizatory? jak sie skreca w lewo to są marne szanse, ze opusci sie skrzyzowanie przez zmiana sygnału. Takie ogólne pytanie jeszcze. Jak skrecam w lewo na takim skrzyżowaniu to musze przepuszczac wsyzstkich (czy tylko tych co jada z naprzeciwka na wprost?).
chupacabra

Postprzez chupacabra » niedziela 14 października 2007, 11:32

Zlokalizowałem to pierońskie skrzyżowanie - ulica Begonii, Cienista, Czereśniowa i Harcerska...Tylko nie wiem, z której ulicy się wjeżdza (Wg. tego rysunku, który namalowała madzior_ka w relacji z egzaminów).

EDIT: już wiem od licy Begonni czyli od Hotelowca ;)
Ale mam pytanie jeszcze. ANimarka rzedstawiła tą sytuacje.
http://img243.imageshack.us/my.php?imag ... 247wy6.jpg
Widziałem, że ktoś jeszcze pisał o takim czymś. Wiecie gdzie to jest??
chupacabra

Postprzez waterman » środa 17 października 2007, 08:10

przeciez na tym obrazku nie ma nic nadzwyczajnego
jak nie rozumiesz znakow drogowych to kazda sytuacja moze byc dla ciebie trudna niezaleznie od tego w jakiej czesci miasta sie ona znajduje :)
jak ci kaze zxaparkowac na parkingu to parkujesz tam gdzie mozna a nie pchasz sie na sile gdzies indziej na przekor znakom

a co do twojego skrzyzowania z wyspa na srodku:)
Obrazek
reszta tu http://80.53.150.154/zdiecia/wielkie/index10.html
waterman

Postprzez disco » środa 17 października 2007, 10:30

chupacabra napisał(a):Ale mam pytanie jeszcze. ANimarka rzedstawiła tą sytuacje.
http://img243.imageshack.us/my.php?imag ... 247wy6.jpg
Widziałem, że ktoś jeszcze pisał o takim czymś. Wiecie gdzie to jest??

to jest parking przy UM tylko źle narysowany. Powinna być jeszcze odnoga parkingu "w prawo" (patrzac od strony wjzadu) na którą nie możesz wjechac bo stoi znak zakazu wjazdu ;)

kiedyś to rozrysowałem ;)
disco

Postprzez chupacabra » środa 17 października 2007, 15:14

Ok to już znam ten parking :) Instruktor mnie tam wziął, ale zauwazyłęm ten znak. Niestety stanałem na tyle blisko ze nie byłęm go w stanei dostrzec. Musiałem sie płąszczyć na nstruktorze zeby go zobaczyć ;) Co do tego rondko-skrzyżowania to stwierdzam, że nie taki diabeł strasznym jak go malują. Byłem tam i sie superowo zawrca ;)
chupacabra

Postprzez ravea » środa 17 października 2007, 18:34

Witam wszystkich:)
11 pażdziernika nie zdałam swojego pierwszego egzaminu i następny mam wyznaczony dopiero na 6 grudnia;/ Prawie 2 miesiące czekania to dla mnie lakka przesada! W związku z tym mam pytanie do osób zdających w najbliższym czasie (październik, listopad). Może znalazłby się ktoś komu nie zależy na jak najszybszym zdawaniu, chce sie jeszsze poduczyc, pojeździć itp, itd i mógłby zamienić sie treminami?(nie ma z tym problemu) :wink: :P
Gdyby taka osoba się znalazła to proszę o odzew :)

A co do Tychów, to wg. mnie bardzo fajnie się jeździ, tyle że ja na egzminie niestety na miasto nie wyjechałam- poległam na łuku; jak już wcześniej było pisane mylą się tory jazdy.. no mi niestety było dane jechać po zewnętrznym i poległam. Szkoda, bo przed egzaminem plac jak i teoria wydawały mi czystą formalnością, gdyby ktoś mi powiedział, że obleję na łuku to bym go wyśmiała :oops:
ravea

Postprzez m_icha_l » poniedziałek 29 października 2007, 02:40

ravea napisał(a):Witam wszystkich:)
11 pażdziernika nie zdałam swojego pierwszego egzaminu i następny mam wyznaczony dopiero na 6 grudnia;/ Prawie 2 miesiące czekania to dla mnie lakka przesada!

Witam :)

A co ja ma powiedzieć termin egzaminu na 10-Stycznia :?
Trudno jakoś trzeba przeżyć :cry:
m_icha_l

Postprzez Emi2405 » wtorek 30 października 2007, 01:10

Mam pytanie - jak powinniśmy używać kierunkowskazów na tym skrzyżowaniu z wysepką w środku w Tychach przy ul. Harcerskiej i ul. Begonii . Skręcając w prawo to wiadomo prawego. No właśnie a jak jest z zawracaniem gdy mamy ustąpić 2 razy pierwszeństwa , jazda na prosto i skręcając w lewo-- czy kierunkowskazów używamy tak jak na rondzie czyli prawego ???

http://img215.imageshack.us/img215/2856/beztytuupz8.png
Emi2405

Postprzez chupacabra » wtorek 30 października 2007, 21:19

Emi2405 napisał(a):Mam pytanie - jak powinniśmy używać kierunkowskazów na tym skrzyżowaniu z wysepką w środku w Tychach przy ul. Harcerskiej i ul. Begonii . Skręcając w prawo to wiadomo prawego. No właśnie a jak jest z zawracaniem gdy mamy ustąpić 2 razy pierwszeństwa , jazda na prosto i skręcając w lewo-- czy kierunkowskazów używamy tak jak na rondzie czyli prawego ???

http://img215.imageshack.us/img215/2856/beztytuupz8.png

To jest troche źle namalowane. Bo jak jedziemy od ulicy Begonii to nie da sie zawrocic i skrecic w lewo z tego sameog miejsca bo nei nie zmiescimy. Wystarczy podejchac przy skrecaniu w lewo. To skrzyżowanie nie jest do końca poprawnie. MNie instruktor mowil, zeby przy wjeździe właczyc lewy kierunkowskaz.
chupacabra

Postprzez maleństwo89 » środa 31 października 2007, 19:52

lewy kierunkowskaz-to jest skrzyżowanie, a nie rondo. :)
zdane za pierwszym razem:D

Obrazek
maleństwo89

Postprzez qaczeq » wtorek 18 grudnia 2007, 02:00

uwaga na parking pod urzędem :P jest jednokierunkowy :P tam oblał 2 przedemną i chciał też mnie oblać :P ale za cfany jestem :P
Kat B 12.12.2007 :)
qaczeq

Postprzez bnn » środa 02 stycznia 2008, 18:54

kto jest Kierownikiem / zarządcą w WORD Tychy ?
bnn

Postprzez chupacabra » środa 02 stycznia 2008, 20:45

bnn napisał(a):kto jest Kierownikiem / zarządcą w WORD Tychy ?

Z tego co mi wiadomo to takiego kogoś nie ma realnie takiego WORDU nie ma (nie istnieje WORD Tychy). Wydaje mi się, że kierownikiem jest dyrektor Word KATOWICE (Tychy jako odzdział rejonowy mu podlegają).
Obrazek
chupacabra

Postprzez albin » czwartek 03 stycznia 2008, 22:59

Każdy oddział ma kierownika, który oczywiście podlega dyrektorowi w k-cach. nie będę tutaj imion i nazwisk wymieniał. najprostsza sprawa to zadzwonić do WORD tychy i zapytać.
albin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy