dlaczego tyle osób nie zdaje

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Driver'ka » wtorek 13 listopada 2007, 22:41

U mnie w sumie nie wyczytywali z nazwisk. Po prostu wsiadał z grupy ten, kto w tym akurat momencie był "gotowy" rzucić się w tą paszczę lwa ;P Egzaminator krzyczał: "Następna osoba! Zapraszam do samochodu!" a wszystkim serce w gardle stawało :D I w końcu jakiś śmiałek wstawał i mówił: "No dobra. To idę ja." Ech... Pamiętam to jak dziś :D I ta niepewność: "Po kim by tu pójść... Może lepiej iść jako ostatnia? Albo teraz? Nie no, dobra, poczekam jeszcze..." ;P
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez ella » wtorek 13 listopada 2007, 23:07

przypominam temat wątku bo powoli zaczyna odjeżdzać :wink:

"dlaczego tyle osób nie zdaje"
ella
Moderator

Postprzez RadekGubin » środa 14 listopada 2007, 16:51

Dzisiaj zdawałem 1 raz na placu i na mieście. Łuk, górka, wszystkie inne manewry wykonałem prawidłowo. Jednak pod koniec nie ustępiłem pierwszeństwa. Moja wina, jestem tego świadom. Wiem że nie wszystko można tłumaczyć stresem, ale mój błąd wyniknął właśnie ze stresu. nikt po 30 h nie jest doskonałym kierowcą. Mimo niezdanego egzaminu, oceniam egzaminatora bardzo pozytywnie!
Prawo Jazdy kat. B
RadekGubin

Postprzez SP20 » czwartek 15 listopada 2007, 21:23

Dlaczego tyle osob nie zdaje? Moim zdaniem dlatego, ze wiele ludzi po niezdanych egzaminach zbudowalo teorie, ze egzaminatorzy sa tam po to tylko, zeby nas oblac i my idziemy zestresowani, spodziewajac sie, ze tak wlasnie bedzie. A poza tym jak sie czeka 2 miesiace na nastepny termin, to sama presja czasu jest stresujaca.
(2007-12-07) Prawo Jazdy: odebrane!!! :D:D:D
SP20

Postprzez Driver'ka » czwartek 15 listopada 2007, 22:14

Mnie nurtuje pytanie dlaczego tyle osób nie zdaje samych testów?! Zbyt lajtowe podejście chyba... No bo przecież kto by tam rozwiązywał i ćwiczył testy, jak to taka prościzna... 8) A jednak.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez assik » czwartek 15 listopada 2007, 23:22

Driver'ka napisał(a):Mnie nurtuje pytanie dlaczego tyle osób nie zdaje samych testów?!

1.bo licza na farta
2. bo nie chce im sie uczyc
3. "przeciez testy sa takie latwe"
26.06.07 -rozpoczęcie kursu
31.07.07-pierwsze 2h jazd :D :lol:
21.08.07 -pierwsza kolizja za kierownica :shock: "puk" w mój zderzaczek...
27.08.07-egz. wewn.
8.10.07 -egz. panstw. teoria+praktyka - "WYNIK POZYTYWNY" :D :D :D
assik

Postprzez Patsy » piątek 16 listopada 2007, 19:50

Moim zdaniem dlatego, ze wiele ludzi po niezdanych egzaminach zbudowalo teorie, ze egzaminatorzy sa tam po to tylko, zeby nas oblac i my idziemy zestresowani, spodziewajac sie, ze tak wlasnie bedzie. A poza tym jak sie czeka 2 miesiace na nastepny termin, to sama presja czasu jest stresujaca.

Racja ta ''presja czasu'' tak długo sie czeka na egzamin, a potem można wszystko zepsuć w jednej sekundzie :? tak ważnej sekundzie i po wszystkim i znowu te cholerne czekanie. A pewnie wiekszość zdajacych na jazdach z instruktorem by nie popełniła tego błędu, co się zdarza na egzaminie, czasami jest tak banalny, że ludzie się dziwią jak mogli coś takiego zrobić przecież wiedzieli, no własnie wiedzieli, a egzamin i stres robia swoje, chyba że ktoś idzie na całkowitym luzie i takich ludzi podziwiam, :D
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez fibi » piątek 16 listopada 2007, 23:52

assik napisał(a):
Driver'ka napisał(a):Mnie nurtuje pytanie dlaczego tyle osób nie zdaje samych testów?!

1.bo licza na farta
2. bo nie chce im sie uczyc
3. "przeciez testy sa takie latwe"

Dodałabym jeszcze:

4. bo teoria nikomu jest niepotrzebna, a większość pytań z teori nieprzydatna w życiu
fibi

Postprzez SP20 » sobota 17 listopada 2007, 15:03

fibi napisał(a):4. bo teoria nikomu jest niepotrzebna, a większość pytań z teori nieprzydatna w życiu

To jest Twoja opinia, czy opinia ludzi, ktorzy nie zdaja?
Bo ja sie z tym nie zgadzam, moze i niektore pytania sa bzdurne, ale uwazam znajomosc przepisow za kluczowa dla "porzadnego" jezdzenia. Gdyby wszyscy stosowali sie wiekszosci przepisow, jezdziloby sie lepiej i bezpieczniej. To nie bylaby loteria, ze wsiadamy do samochodu i nie wiadomo, czy uda nam sie dotrzec bezpiecznie z punktu A do punktu B.
SP20

Postprzez Patsy » niedziela 18 listopada 2007, 21:43

fibi napisał:

4. bo teoria nikomu jest niepotrzebna, a większość pytań z teori nieprzydatna w życiu

To jest Twoja opinia, czy opinia ludzi, ktorzy nie zdaja?
Bo ja sie z tym nie zgadzam, moze i niektore pytania sa bzdurne, ale uwazam znajomosc przepisow za kluczowa dla "porzadnego" jezdzenia. Gdyby wszyscy stosowali sie wiekszosci przepisow, jezdziloby sie lepiej i bezpieczniej. To nie bylaby loteria, ze wsiadamy do samochodu i nie wiadomo, czy uda nam sie dotrzec bezpiecznie z punktu A do punktu B.

SP20 Fibi to nie pisał poważnie przecież :lol: to przecież taki żart, bo ludzie faktycznie teorie olewają, bo po co się jej uczyć skoro umie się jeżdzić, wtedy teoria nie jest potrzebna :lol:
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez fibi » niedziela 18 listopada 2007, 22:04

fiona napisał(a):SP20 Fibi to nie pisał poważnie przecież :lol: to przecież taki żart, bo ludzie faktycznie teorie olewają, bo po co się jej uczyć skoro umie się jeżdzić, wtedy teoria nie jest potrzebna :lol:

No może nie żart, ale ironia, bo faktycznie wielu kursantów tak myśli - wystarczy poczytać inne fora o podobnej tematyce i wypowiedzi kursantów. Egzamin teoretyczny uważają za bzdurną upierdliwość, bo dopóki nie posiadają własnego autka to wiedza choćby o o tym, dlaczego w aucie może się zapalić kontrolka niedostatecznego ładowania akumulatora - wydaje im się do niczego nie potrzebna - ot zycie.
SP20 ja teorii za bzdurną nigdy nie uważałam, wręcz przeciwnie, ale śmiem wątpić, czy samo stosowanie się do większości przepisów przez kierowców poprawiłoby aż tak bezpieczeństwo na naszych drogach. Chyba więcej dobrego przyniosłoby polepszenie stanu dróg i używanie wyobraźni na drodze przez kierowców.

Fibi to nie pisał...

Błagam - stosowna by była forma żeńska :smile2:
"...z wiarą w następny zakręt drogi,
co znów okaże się nie ten...
w tajne przymierze z panem Bogiem,
naszego trudu ... jakiś sens..."
fibi

Postprzez SP20 » niedziela 18 listopada 2007, 23:23

fiona napisał(a):SP20 Fibi to nie pisał poważnie przecież :lol: to przecież taki żart, bo ludzie faktycznie teorie olewają, bo po co się jej uczyć skoro umie się jeżdzić, wtedy teoria nie jest potrzebna :lol:

uf... juz myslalam ;) ale rzeczywiscie duzo osob tak podchodzi do tego, a pozniej widac na ulicy kto ;)
ja tez jestem za opcja z pokazywaniem K lub M ;)
SP20

Postprzez disco » niedziela 18 listopada 2007, 23:45

a ja bym stanął w obronie tych, którzy potknęli sie na teorii i dodał jeszcze jedną opcję:

5 - bo niektóre pytania/odpowiedzi są źle sformułowane.

Ktoś może na prawde dobrze znać teorię, a nie uczył sie testów na pamięć i co ? i jeśli na nie trafi to obleje - jest takich pare pytań, które niestety trzeba wykuć bo odpowiedzi są co najmniej dziwne.

PS. i żeby nie było niedomówień, akurat teorie zdalem bezbłednie za 1 razem (praktyke dopiero za 5 :P)
disco

Postprzez Driver'ka » niedziela 18 listopada 2007, 23:48

Nie tyle dziwne co podchwytliwe, dlatego tak zwraca się uwagę, by DOKŁADNIE i UWAŻNIE wczytać się w pytania i odpowiedzi. 25 minut to kupa czasu na test. Nie raz przyłapalam się podczas rozwiązywania testów w domu na tym, że źle przeczytałam pytanie lub odpowiedzi i już był błąd.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez SP20 » niedziela 18 listopada 2007, 23:50

z punktem 5 sie w pelni zgadzam, sama ubolewalam nad idiotyzmem niektorych pytan :roll:
SP20

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy