WORD katowice kategoria C

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Pesso » wtorek 27 listopada 2007, 23:57

to chcesz przez to powiedzieć że zdałeś?? :)
Pesso

Postprzez czopero » piątek 30 listopada 2007, 10:48

tak:), jak długo czekałeś na odbiór nowego prawka?
ps. mam rozumieć że jak będę odbierał je to muszę stare zostawić ?
samochod
czopero

Postprzez Pesso » piątek 30 listopada 2007, 19:29

to GRATULACJE!! na odbiór czeka się tydzień roboczy czyli 5 dni+weekend tak więc 7 dni albo ciut więcej. A jak odbierasz nowe prawko to w starym docinają jeden róg i dają na pamiątke :) czyli teraz co, kurs na przewóz rzeczy? ja dziś ukończyłem kurs na przewóz osób :) pozdrawiam
Pesso

Postprzez prybo » niedziela 16 grudnia 2007, 18:45

do Pesso:

mam jeszcze pytanie odnośnie płynu hamulcowego w MAN-ie LC 10.185, gdzie on się znajduje i jszcze ile biegów ma ten MAN (6 czy też 8). Z góry serdeczne dzięki.
prybo

Postprzez Pesso » niedziela 16 grudnia 2007, 21:25

mój drogi w ciężarówce nie ma płynu hamulcowego :) bo hamulce są pneumatyczne, czyli na powietrze :) pozdrawiam
Pesso

Postprzez czopero » poniedziałek 17 grudnia 2007, 11:45

prybo napisał(a):do Pesso:

mam jeszcze pytanie odnośnie płynu hamulcowego w MAN-ie LC 10.185, gdzie on się znajduje i jszcze ile biegów ma ten MAN (6 czy też 8). Z góry serdeczne dzięki.

tym co jechałem w katowicach to był 5 biegowy.
samochod
czopero

Postprzez prybo » poniedziałek 17 grudnia 2007, 16:52

dzięki Pesso i czopero czyli na egzaminie w takim razie tzreba pokazać zbiorniki powietrza zamiast płynu hamulcowego. Zbiorniczki znajdują się bodajże pod skrzynią ładunkową wraz z akumulatorami
prybo

Postprzez czopero » wtorek 18 grudnia 2007, 21:22

prybo napisał(a):dzięki Pesso i czopero czyli na egzaminie w takim razie tzreba pokazać zbiorniki powietrza zamiast płynu hamulcowego. Zbiorniczki znajdują się bodajże pod skrzynią ładunkową wraz z akumulatorami

nie masz się czym przejmować, podejrzewam że 1-2 osoby będą pokazywały gdzie jest co,reszta będzie patrzyła. wrzuć na luz, na C już nie jest tak cięzko jak na B. pozdrawiam
samochod
czopero

Za trzy dni egzamin

Postprzez 19dugens64 » niedziela 06 stycznia 2008, 17:53

No to i ja się przyłącze!

Witam wszystkich!

Czopero gratuluje zdanego egzaminu i mam kilka pytań.

1.
czopero napisał(a): włącznik. jeżeli go przełączymy w 1 pozycje to mamy światła pozycyjne, w 2 pozycje światła mijania ??. natomiast jak pociągniemy dźwignie tam gdzie są kierunkowskazy do siebie to mamy drogowe? tak to wygląda?
Światła przeciwmgielne przednie? Światła przeciwmgielne tylne są na planszy z Kielc.

2. Czy sprawdzał z wami wszystkie światła i zbiorniki i czy coś cię zaskoczyło, np. kazał wam spuścić wodę ze zbiornika powietrza, czy coś?

3. Jaką miałeś trasę egzaminacyjną (ile to trwało, czy wyjechałeś na autostradę, jechaliście w dół francuska, czy np. skręciliście na policję/prokuraturę, czy co to tam jest)? A może w drugim kierunku?

Czy po 3 miesiącach od kursu można zrobić coś dobrze na placu. Choćby łuk. Do dupy jest to przydzielanie terminów, mogli dać za dwa lata :evil:
19dugens64

Postprzez czopero » poniedziałek 07 stycznia 2008, 18:34

1.z tego co wiem to chyba man'y w katowicach nie są wyposażone w światła przeciwmgielne przednie, możliwe że jest to atrapa, tylne oczywiście każdy samochód musi mieć
2. chyba tylko tyle że jeden z samochodów nie miał powietrza w kołach, ale to dopiero egzaminator zorientował się dopiero jak każdy przejechał łuk : ). a sprawdzanie podzespołów to jedna wielka ściema : ).
3. trasę jest ograniczona, jechałem podobnie jak napisał wyżej

pesso

a co do jazdy po 3 miesiącach, powiem tak, najgorszy wg mnie jest plac, potem jakoś powinno to wszystko ruszyć :). ja miałem egzamin po tygodniowej przerwie w jeżdżeniu i jakoś to poszło, choć stres był i to nie mały. wagon fajek poszedł z dymem : )
pozdrawiam życzę powodzenia
samochod
czopero

Postprzez Slawo_Fazi » środa 09 stycznia 2008, 11:56

pytanko, przy zawracaniu na trzy nie wolno dojechać kołem do belki?? Czy ktoś zdawał w Dąbrowie Górniczej i może mi podpowiedzieć gdzie się jeździ po mieście. Im więcej uwag tym lepiej egzamin za miesiąc. Wiem że to filia Katowic więc nie zakładam nowego wątku
Slawo_Fazi

Postprzez Zibi01 CB Radio » niedziela 24 lutego 2008, 23:45

Ciezko jest na C+E tam trzeba umiec-kombinowanie nic nie da-wyjdzie na jaw - Powodzenia

Kat. B , C , C+E
Zibi01
Zibi01 CB Radio

Postprzez wanioo » wtorek 07 października 2008, 16:43

A chciałbym się dowiedzieć na jakim zestawie zdaje się na kategorie C+E i w jakim stanie jest samochód?? Chodzi mi o WORD w Katowicach
wanioo

Re:

Postprzez Martins » poniedziałek 20 grudnia 2010, 21:42

Pesso napisał(a):Otóż, na łuku na ziemi były i chyba nadal są namalowane symbole typu: "C1", "D1" te symbole przydają się podczas cofania do tyłu na łuku bo przednim kołem (te od strony kierowcy) najlepiej jest najechać na symbol "C1"; pytanie brzmi jak zobaczyć koło na którym się praktycznie siedzi?odp jest bardzo prosta - jak wsiądziesz do auta to po Twojej stronie są dwa lusterka (duże i małe), ustawiasz te małe lusterko na maxa na dół i widzisz przednie koło :D później podczas cofania patrzysz się na te lusterko i jak najedziesz na "C1" wtedy sie zatrzymujesz i łuk zaliczony.
Te same lusterko przydatne jest podczas zawracania na 3 bo możesz podjechać przodem maksymalnie do linii bo właśnie tym kołem dojeżdżasz do linii (a teraz są takie belki ograniczające, wiem bo byłem wczoraj tam i widziałem), podczas cofania jest taki bajer że jak wychylisz głowe za szybe i bedziesz sie patrzec w te duże lusterko to dostrzec można nawet tylne koło, nie zobaczysz go w całości ale taki mały czarny punkcik ale to w zupełności Ci wystarczy i znów możesz maksymalnie podjechać do belki tym razem tyłem. Pamiętaj że nie możesz się wychylić i patrzeć do tyłu, a na łuku nie można się rozglądać na boki tylko można patrzeć w lusterka.
Sposób jest w 100% sprawdzony bo jak tak zrobiłem i kilka osób z mojej grupy, bo mialiśmy następujący zestaw: łuk, zawracanie na 3 i parkowanie prostopadłe tyłem, wtedy też zdałem egzamin :D
Pozdrawiam :D

czy te symbole Ci D nadal sie tam znajduja? jesli nie czy ktos moglby pomoc w punkcie odniesienia podczas cofania na luku?
Martins

Re:

Postprzez danielwojtas » wtorek 21 grudnia 2010, 15:07

prybo napisał(a): czyli na egzaminie w takim razie tzreba pokazać zbiorniki powietrza zamiast płynu hamulcowego. Zbiorniczki znajdują się bodajże pod skrzynią ładunkową wraz z akumulatorami

Musisz pokazać to co wylosujesz czyli coś z świateł i coś z płynów/zbiorników.
Dodatkowo do zbiorników to musisz powiedzieć kiedy i jak spuszcza się skondensowaną wodę.
Swoją drogo to wszystko musiałeś mieć na kursie.
A, B, BE, C, CE, D, DE - wsio za 1 razem
danielwojtas

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy