Święta, święta

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Święta to czas:

odpoczynku przed telewizorem
6
21%
odpoczynku za stołem
5
17%
odwiedzania rodziny, znajomych
12
41%
wyjazdu na odpoczynek
1
3%
odnowienia duchowego
5
17%

Liczba głosów : 29

Święta, święta

Postprzez to ja » czwartek 08 kwietnia 2004, 22:35

Czy Waszym zdaniem święta są po to,aby odpocząć spokojnie w domu przed telewizorem lub za stołem czy raczej wolicie gdzieś wyjechać albo odwiedzić rodzinkę? Ja osobiście wolę aktywnie spędzać czas.W święta odwiedzam rodzinkę i razem chodzimy na spacery.
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Re: Święta, święta

Postprzez mostom » piątek 09 kwietnia 2004, 07:32

to ja napisał(a):Czy Waszym zdaniem święta są po to,aby odpocząć spokojnie w domu przed telewizorem lub za stołem czy raczej wolicie gdzieś wyjechać albo odwiedzić rodzinkę? Ja osobiście wolę aktywnie spędzać czas.W święta odwiedzam rodzinkę i razem chodzimy na spacery.

Nudno by bylo tak cały czas przed telewizorem siedzieć - tym bardziej, że w telewizji to same powtórki dadzą. Ja jadę najpierw do swoich rodziców z rodzinką, później do teściów -wyżera będzie :D .
mostom
mostom

Postprzez ella » piątek 09 kwietnia 2004, 09:58

Ja mam gości u siebie w pierwszy dzień świąt. Za to w drugi jadę do rodziców to chociaż odpocznę :D Telewizor w przelocie albo tylko wieczorem. Nawet nie wiem co grają.
ella
Moderator

Postprzez leila » piątek 09 kwietnia 2004, 11:16

a ja powiem krótko że denerwuje mnie ta komercha która od paru lat sie nasila z nastaniem Świąt-czy to Wilekanocnych, czy Bożonarodzeniowych- jakieś cwaniaki zarabiają w telewizji, sklepach dużą kasę na ludzkiej naiwności...kup to bo Świeta, ubierz się tak na WIlekanocne śniadanie,nie jedz tego bo zgrubniesz,jak najmodniej ubrac koszyczek itp...i przy tym wszystkim gubi się PRAWDZIWY sens Świąt :?
leila

Postprzez miros » piątek 09 kwietnia 2004, 16:41

ja poprosze jeszcze odpowiedz: swieta to czas: wozenia sie samochodem po miescie :) :) :)
miros

Postprzez X » niedziela 11 kwietnia 2004, 02:09

Swieta to czas najczesciej gromadnych spotkan z ludzmi ktorych starasz sie przez caly rok unikac :D.

Nie ma tej opcji wiec demonstracyjnie nie oddam swojego glosu w ankiecie.
X

Postprzez barteks2 » niedziela 11 kwietnia 2004, 19:51

Szczerze mówiąć, Święta lubię tylko dlatego, że można odpocząć od szkoły :)
barteks2

Postprzez ezka » poniedziałek 12 kwietnia 2004, 20:12

ja takich swiat jak te jeszcze nie mialam...tyle zamieszania ze ledwie do komputera sie dopchalam... zalegolosci mi sie porobily moze kiedys nadrobie..
ezka

Postprzez Agawa » czwartek 08 grudnia 2005, 10:16

Stary temat ale warty odświeżenia, gdyz na czasie.
U mnie będzie odpoczynek za stołem :wink: , przed telewizorem i z książeczką :lol:
Może uda mi sie wyrwać od mężą autko na jakąś wycieczkę :>
Agawa

Postprzez Silent » czwartek 08 grudnia 2005, 11:29

Dla mnie święta to czas odwiedzania rodziny, znajomych... czas gdy wszystko wokół się na kilka dni wycisza i uspokaja... dla mnie święta to specyficzny ciepły nastrój... którego tak naprawdę nie da się opisać słowami :smile2:
Obrazek
Silent

Postprzez ymonm » czwartek 08 grudnia 2005, 14:32

Dla mnie Swieta, to czas odpoczynku. Przede wszystkim odpoczynku. Brak zobowiazan (szkola, praca). Leniuchowanie, objadanie sie, obejrzenie dobrych filmow, sluchanie dobrej muzyki (swiatecznej). Wg mnie Swieta, to mnostwo spotkan z przyjaciolmi. Mniej z rodzina - nie przepadam w ogole za rodzinnymi zjazdami, sa malo oryginalne i nieciekawe.

i oczywiscie po swietach wspanialy czas, jakim jest Sylwester i Nowy ROk ;-)

myslalem, ze na Swieta zrobie sobie prezent w postaci prawka, a jednak musze poczekac do Nowego Roku... :cry:
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Postprzez pacia » czwartek 08 grudnia 2005, 15:40

Święta... to przede wszystkim czas odpoczynku po całym lepszym lub gorszym roku :)
spotkania z rodzinką, znajomymi, dobre jedznko... nadrabianie zaległości książkowych i filmowych... sylwester świetna zabawa w gronie znajomych, w tym roku może na stoku, a już napewno w górach...
Niewątpliwie aktywnie, bo swieta przed telewizorem to zmarnowany czas :P
"Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie.
Większości ludzi taki śmiech sprawai ból."
pacia

Postprzez scorpio44 » czwartek 08 grudnia 2005, 16:03

ymonm napisał(a):Wg mnie Swieta, to mnostwo spotkan z przyjaciolmi. Mniej z rodzina - nie przepadam w ogole za rodzinnymi zjazdami, sa malo oryginalne i nieciekawe.

To u mnie na odwrót. U mnie święta to tylko wyłącznie rodzina. Żadnych innych znajomych w święta raczej nie mogę spotkać, bo oni wszyscy też spędzają święta z rodziną.
scorpio44

Postprzez Matylda » czwartek 08 grudnia 2005, 17:02

Ach, uwielbiam święta Bożego Narodzenia! Najbardziej lubię ubierać choinkę i obwieszać ją czekoladkami, ktore potem znikają w niewyjaśnionych oklicznościach :roll: Odpoczywam robiąc porządki i przygotowywując smakołyki. Moją specjalnoscią są wszelkiego rodzaju serniki, sałatki i danie popisowe...karp w galarecie. Z kolei moja mama robi najlepszy pod słońcem barszcz z uszkami i pierogi...ale się zagalopowałam, a miało być tylko o odpoczynku :haha:
Wybaczcie ale świeta po prostu mnie oszałamiają i lubię wszystko co z nimi związane:)
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Postprzez cappricio » czwartek 08 grudnia 2005, 18:01

a ja mam bardzo mieszane uczucia wobec Świat... :)
z jednej strony jest to dla mnie czas intensywnej pracy i obrzydliwego sprzatania, wycierania szklanek i widelcow, krojenia wedlin, chleba, pomidorow, itd itd, zanoszenia na stoł tego samego jedzenia co rok wczesniej, sprzatanie do 2-3 w nocy po gościach... - generalnie - czas udręki zwiazanej z przyjeciem całej rodziny... :(
ale z drugiej strony, mimo ze sie nanarzekam okropnie na to sprzatanie, itd to i tak bardzo lubie swieta... swieta = mandarynki i salatka z warzyw mmmmmmmmmmmmniami i Kevin sam w domu :lol2:
a choinka......... ahh i te swiatełka cudowne...
lamki choinkowe wiszą u mnie w pokoju (na szawce) cały rok i tak ze 3 razy do roku, jak mi smutno wieczorem to sobie je zapalam i sie czuje jak w swieta :twisted:
jedyne czego załuję to to, ze nie mozemy spedzic swiat z moim mezczyzną kochanym :grin2: , bo oboje mamy bardzo 'swiętolubne' rodzinki i 24-25 grudnia są przeznaczone dla domu i rodziny wlasnie... :) a 26 grudnia juz jest nasz :] ale to kwestia kilku lat, kiedy nasze rodziny beda spedzac cale swieta swieta razem :]
(hołp soł)
ale sie otworzyłam :]
cappricio

Następna strona

Powrót do Luźna gadka